Sabah 5 Diyeti Nedir?
  • Facebook
  • Twitter
  • 30 Aralık 2022
  • 0
  • 253
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Sabah 5 Diyeti Nedir?

Zayıflamak isteyen insanların en çok zorlandığı şeylerden bir tanesi de hangi diyet programını uygulayacaklarını bilmemeleridir. Diyet konusuyla ilgili internet üzerinde binlerce yöntem ve diyet listesi yer almaktadır. Bu kadar seçeneğin arasında insanın kendisine faydalı olacak diyet şeklini bulması bir hayli zor olmaktadır. Sabah 5 diyeti nedir, nasıl yapılır? Sabah 5 Diyeti Nedir? Özellikle son dönemlerde […]

Zayıflamak isteyen insanların en çok zorlandığı şeylerden bir tanesi de hangi diyet programını uygulayacaklarını bilmemeleridir. Diyet konusuyla ilgili internet üzerinde binlerce yöntem ve diyet listesi yer almaktadır. Bu kadar seçeneğin arasında insanın kendisine faydalı olacak diyet şeklini bulması bir hayli zor olmaktadır. Sabah 5 diyeti nedir, nasıl yapılır?

Sabah 5 Diyeti Nedir?

Özellikle son dönemlerde popüler olan diyet türlerinden birisi de sabah 5 diyetidir. Bu diyetle birlikte sindirim sistemimizin yoğun olarak çalıştığı sabahın erken saatlerinde alınan toksin atıcı besinler ile vücuttaki zararlı organizmaların uzaklaştırılması sağlanır ve zayıflama hızı normale göre biraz daha fazla olur. Vücudumuzun dinlenmesi ve yeniden kendine gelebilmesi için en önemli aktivite uykudur. Uyku süresinde beyin, bağırsaklar, böbrekler ve mide gibi birçok organımız işlevlerine devam etmektedir. Uyku süresince iç organlarımızın sürekli çalışması sebebiyle, uykunun son saatlerinde vücuttaki zararlı maddelerin ve toksinlerin vücuttan atılması daha fazla gerçekleşmektedir. Bu işlem sindirim sistemimizin çalışması ve terleme yolu ile gerçekleşmektedir. Bu organizmaların vücuttan uzaklaştırılması işlemi daha çok sabah saat 5 ila 8 arasında gerçekleşmektedir.

 Sabah 5 Diyeti’nin Püf Noktaları

Bu durumu göz önüne aldığımızda toksinlerin uzaklaştırıldığı bu sabah 5 ila 8 saatleri arasında, toksin atıcı besinler tüketmek zayıflamanıza büyük oranda katkı sağlamaktadır. Ayrıca bu süreçte bol bol su tüketmekte son derece önemlidir. Uygulanacak olan bu sabah 5 diyetiyle birlikte 7 – 8 gün içerisinde yaklaşık olarak 3 ila 4 kilo vermek mümkündür. Önemli tek püf nokta uyanır uyanmaz vücuda alınması gereken besinlerdir. Kesinlikle iki hafta üst üste uygulanmamalıdır. Araya 3-4 gün boşluk verilmelidir.

 Sabah Beş Diyeti Programı

Birinci Gün: Birinci gün için bir önceki geceden hazırlayacağınız tarifte öncelikle 1 çay bardağı su içerisine yarım limonun suyunu sıkmanız gerekmektedir. Daha sonra suyunu sıktığınız yarım limonun kabuğunu da rendeleyerek limon suyunun içerisine ekleyin. Geceden hazırladığınız bu karışımı sabah 5’e kadar bekletin ve uyandığınız da tüketin.

İkinci Gün: İkinci günün tarifinde ise yarım su bardağı suyun üzerine yoğurt suyu ekleyin. Tam bir bardak olan bu karışımı iyice karıştırın. Bu içeceği de yine geceden hazırlamanız gerekmektedir ve sabah 5’te uyanıp içmelisiniz. Sıvıyı tükettikten sonra uyumanız size fayda sağlayacaktır.

Üçüncü gün: Üçüncü gün için yine bir gece önceden 1 adet salatalığı ince ince doğrayıp mikserden geçirin. Elde ettiğiniz salatalıkların suyunu sıkarak 1 bardak ılık suyun üzerine ilave edin. Yine sabah 5’te uyanıp bu karışımı tüketin ve ardından uykunuza devam edin.

Dördüncü Gün: Üç günün ardından dördüncü günde herhangi bir karışım tüketimi yapılmayacaktır. Fakat dördüncü günde de yine sabah 5’te uyanıp bir bardak ılık su tüketmek bu süreçte size epey faydalı olacaktır.

Beşinci gün: Beşinci günde hazırlayacağımız karışım için öncelikle bir demet maydanozu 1 su bardağı su ile birlikte kaynatmamız gerekmektedir. Daha elde edilen bu karışımı sabah 5’e kadar dinlendirip uyandığımızda tek seferde tüketmemiz gerekir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM