Karma & Kader
Abone Ol 

Karma & Kader

KARMA Sanırım yaşıyoruz bu evren dediğimiz puslu bir vadi sancağında. Öyle girdap ki bu an, aklımın ermediğine şahit yazıyor Yaradan..! Öyle ya kabul etmekti bizim vasfımız her bir taneyi, var’ olanı ve ruh bulanı. Görmezden bile gelmek suça atıf yapmaktan kaçınmaktı.  Bazen ‘Karıncayı bile incitmez idi.’ denir ya  -laf u güzaf lakırdı-  bile ‘bile’ incitmez mi karınca […]

KARMA

Sanırım yaşıyoruz bu evren dediğimiz puslu bir vadi sancağında. Öyle girdap ki bu an, aklımın ermediğine şahit yazıyor Yaradan..!

Öyle ya kabul etmekti bizim vasfımız her bir taneyi, var’ olanı ve ruh bulanı. Görmezden bile gelmek suça atıf yapmaktan kaçınmaktı. 

Bazen ‘Karıncayı bile incitmez idi.’ denir ya  -laf u güzaf lakırdı-  bile ‘bile’ incitmez mi karınca kararıncanın gönlünü ?  

Hayat bir sınav diyoruz ve bunu unutmamak adına sürekli tekrar ediyoruz. Yeni hayatlarımıza adımlarımız her bir tünel ve tümseklerden ibaret malumumuz. Köhneleşmiş, umursamaz ve etrafında gezinen bir küçük değersiz kara bulut parçasıyla devam eden zorlu sınavlarımız . Değil midir ki her başlangıç noktasında verdiğimiz çaba ve sınavlar bizi çaba karşılığında yeni ulaşıma vardırıyor. Hayatın esas benliğine gelmekte verilen çaba, gayret kolay mı olacaktır ? 

Varlık sebebim vicdan yükümün hafifliğinden ötesi değil kendi özümde. İlk sırada her zaman iyilik etmesen de kötülük hiç etme yüreğini besliyorum ruhumdaki yedi girdap vadimin sadece birinde… Gerisi Yaradan’ a iletmekten öteye geçmemesi için gizli duamda. 

 İnsanlar çiğ sütten mütevelli hırçın yaratık olma ihtimali taşırlar sanırım. Çiğ sütün anne merhametini yok sayarak , ruhlarını karartırlar. Sürekli başka ruhlarda kötülük arama yanlışıyla , kendi benliğini henüz tanımamış olanlar dahi var sanırım aramızda. 

Yumru kütlesi kalbe sahip ey Adem! 

İçine sevgi değişimi yaparak büyümez ki o yaren.

Gerçek sevginin bedensel değişimleri ötekini atarak gerçekleşen bir eylem değildir ki …

Ümmet aşkına merhamet dilenen En Sevgili Elçi’ yi unutturma kalbine. Uğraşmalar döner bir gün onu da bekleme, kararma , izin verme, tebessümüne elletme. 

Suskunluk yerinde ağırlaşan koca bir kaya değildir. O bir buluttur, yağdır damlalarını üzerine , aksın, temizlesin seni, arındırsın, çekinme. Vesile olanlara sövme, kinlenme, ses etme… Onlar dönüştükleri şeyden memnun olan sapkınlar gibidir. 

  ‘Tek bir yol, tek bir düzenek vardır bu hususta. Bu aldırış etmezliği ‘Aptallık’ sananların kendi kalplerindeki körlüktür. Bizim baş edeceğimiz bir sapkınlık değildir o dönüşüm .’

.         .        .

Karma ile Kader arasındaki fark nedir biliyor musunuz? 

Karma dediğimiz şey bizi köreltir , pusuya yatırır, yoldan , yolundan eder.

Kader ise ehlileştirir, sınavından geçirir, ruhunu arındırır, arkana baktırmaz.

Nerede olduğumuz bir sınavdır belki, rütbemiz, gücümüz bizim en büyük sınavımızdır. Verdikçe verdiğinde hayattan korkmalı o esnada, daha çok sığınmalı ve yavaşlamalı adımlarında. Benim kalbimde yer etmiş kimseler nefretimi hak edemez, çok sevgi beslemiş olmak da tesadüfi olamaz.

İnan

Kalp ile …

ZG.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
kader karma yaradan
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM