Bahçecilik ve Organik Yaşamın Çağımızda Önemi
Abone Ol 

Bahçecilik ve Organik Yaşamın Çağımızda Önemi

Organik yaşam, çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi birçok sorunun giderek arttığı günümüzde, gelecek için büyük bir yatırım olabilir. Aynı zamanda daha taze ve besleyici gıdalar tüketerek sağlığımıza olumlu etkiler sağlayabilir. Organik gıdalar, herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan üretilen gıda ürünlerdir. Ekolojik dengeyi değiştirmeden sağlıklı ürünlerin artırılmasını amaçlayan ve doğal tarım yöntemleri kullanılarak uygulanan organik […]

|

Organik yaşam, çevre kirliliği ve küresel ısınma gibi birçok sorunun giderek arttığı günümüzde, gelecek için büyük bir yatırım olabilir. Aynı zamanda daha taze ve besleyici gıdalar tüketerek sağlığımıza olumlu etkiler sağlayabilir.

Organik gıdalar, herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan üretilen gıda ürünlerdir. Ekolojik dengeyi değiştirmeden sağlıklı ürünlerin artırılmasını amaçlayan ve doğal tarım yöntemleri kullanılarak uygulanan organik bir üretimin ürünleridir. Bu yüzden sağlığımızı doğrudan destekleyen özelliklere sahip olma eğilimindedir. Koruyucu madde ile işlem görmediklerinden her zaman taze ve lezzet açısından zengindir.
Tükettiğimiz gıdaların nasıl, nerede ve ne şekilde yetiştirildiği genellikle zihinsel ve duygusal sağlığımız üzerinde de büyük bir etkiye sahiptir. Örneğin organik gıdalar, geleneksel olarak yetiştirilen diğer ürünlere kıyasla antioksidan gibi faydalı besinler açısından çok daha zengindir. Kimyasallara veya koruyucu maddelere alerjisi olan kişiler, yalnızca organik gıdaları tüketmeye başladığında semptomlarının azaldığını veya tamamen kaybolduğunu kolayca görebilirler.

Organik Yaşam ve Kimyasal


Geleneksel tarımda kimyasal gübre, pestisitler ve böcek ilaçları gibi birçok kimyasal yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kimyasalların kalıntıları tükettiğimiz gıdaların üzerinde, hatta içinde kalabilir. Özellikle çocuklar ve hamile insanlar pestisitlere karşı oldukça savunmasız olabilir. Organik tarımda, geleneksel tarımın aksine doğal olarak elde edilen pestisitler kullanıldığı için birçok sağlık sorunu riskini ortadan kaldırabilir.
Geleneksel veya endüstriyel tarım uygulamaları çoğunlukla gerekli tüm yolları kullanarak üretimi artırmayı amaçlar. Bu yüzden genetik modifikasyonlar ve büyüme hormonlarının kullanımı ile daha fazla veya daha büyük ürünler üretme fikri ile ilgilenir. Bu ürünlerin tüketimi uzun vadede bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir. Buna karşın organik gıdalar genetiği ile oynanmadığı için bağışıklık sistemindeki düşüş risklerini azaltabilir. Daha kaliteli ve daha yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahip olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Şuna da değinmeliyiz ki, organik tarımın desteklenmesi doğa ile uyum içerisinde olmamızı da sağlayacaktır. Çünkü organik tarım çevre için daha iyi olma eğilimindedir. Geleneksel tarımda kullanılan birçok kimyasal toprağı, suyu ve bitkileri kirletebilir. Bunun aksine organik tarım uygulamaları suyu koruyabilir, toprak verimliliğini artırabilir ve erozyonu azaltabilir. Sentetik böcek ilaçları ve zararlı kimyasallar içermediğinden hem çevredeki hayvanlar hem de çiftlik yakınlarında yaşayan insanlar için daha sağlıklı bir ortam oluşturur. Aynı zamanda karbondioksitin azaltılmasına yardımcı olarak iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkilerini azaltabilir.

Doğaya saygılı üretim ile alakalı daha fazla bilgi için Biakıl internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM