Kişiye Göre Kardeş Nedir?
Abone Ol 

Kişiye Göre Kardeş Nedir?

Kardeş… Bazıları için bir çok şeyi ifade ederken bazıları için boş gelen kelimedir. Peki sizce kardeş ne demektir ,kime denir yada kardeş olmak için kan bağına gerek var mıdır? Bütün bu sorularınızı bu yazımda cevaplayacağım. Kan bağı Kardeş ; aynı anadan babadan doğan kimselere deniyor Türkçe sözlükte. Ama anlamı bu kadar kısa değil. Dahası, sırdaş […]

Kardeş… Bazıları için bir çok şeyi ifade ederken bazıları için boş gelen kelimedir. Peki sizce kardeş ne demektir ,kime denir yada kardeş olmak için kan bağına gerek var mıdır? Bütün bu sorularınızı bu yazımda cevaplayacağım.

Kan bağı

Kardeş ; aynı anadan babadan doğan kimselere deniyor Türkçe sözlükte. Ama anlamı bu kadar kısa değil. Dahası, sırdaş demek ,can demek , sende yokken onunla paylaşmak demek, en zor zamanında yanında olan demek… Peki ya her kan bağı olan gerçekten kardeş midir?

Bazıları vardır öz olsa bile sizi düşmanı olarak görürler . Belki bunun sebebi siz olmayabilirsiniz ama bir şekilde size düşmanı gibi davranırlar yada sizi hor görürler . Bakın bu bir vicdansızlıktır benim şahsi görüşüm bu; çünkü her ne olursun kardeş bir elmanın yarısıdır. Bir insan nasıl “canım” dediği insana bu kadar canice davranabilir aklım ermiyor. O yüzden hiç bir zaman böyle insanları affetmiş değilim . Çok insanlar gördüm kardeşini döven , dışlayan,laflarıyla dövmekten beter eden ben bunların hiç bir şekilde geçerli bir sebebi olduğunu düşünmüyorum. Tamam, illaki aralarında kavga ederler sonuçta kimse dört dörtlük değil ama bu kavgalar tatlı , evin neşesi olan kavgalar olur. Sizden ricam hor görmeyin!

Peki ya kardeş olmak için illaki kan bağı mı gerekiyor?

Birçok cahil insana göre kan bağı olmadan kardeş sayılmıyor. Ama öyle insanlar öyle arkadaşlıklar vardır ki sizin öz ve öz kardeşiniz gibi olur. Her ne olursa olsun sizin arkanızdadır , sizi korur kollar yeri gelir onun parası dahi yokken siz sıkışınca size çıkartıp verir . Dert ortağınız,sırdaşınız olur , onlarla rahat rahat her şeyinizi paylaşırsınız . Sayılacak daha çok şey var ama hayatınızda böyle insanlar varsa cidden hayatta 1-0 öndesiniz demektir!

Uzun lafın kısası eğer bir kardeşiniz varsa ( kan bağı olsun ya da olmasın ) bu hayatta çok şanslısınız demektir. Ve böyle insanları asla kaybetmeyin derim. Unutmayın ki onlar her zaman her daim arkanızda olanlardır . Ne olursa olsun sizlere sırt çevirmeyenlerdir. Umarım size bu yazımda bir şeyler aşılamışımdır . Ve tekrar hatırlatmak isterim ki herkesten kardeş olunmadığı gibi kardeşim dediklerinize de sahip çıkın!

Naftalin Kokulu Sandıklar ilginizi çekebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
arkadaslik kardes

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Benim 2 tane kardeşim var. Ortanca kardeşim ile taban tabana zıt durumdayız. Hiç anlaşamayız. Ancak küçük kardeşim (kendisi benden 15 yaş küçüktür) adeta öz kısım gibidir. Kardeşten ötedir. Zaman zaman bana kardeşlerimden daha yakın, daha anlayışlı dostlarım da katıldı hayatıma. Birkaç kardeşim var diyebilirim. Kan bağından öte birçok ortak noktadan dolayı birbirine bağlılık da kardeşlik getiriyor sanki.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM