Çorlu Gezi Rehberi
Abone Ol 

Çorlu Gezi Rehberi

Çorlu Hakkında Bilgiler Çorlu gezi rehberi, Marmara Bölgesinin Tekirdağ ilinde yer alan Çorlu Trakya Bölgesi’nde İstanbul’dan sonra gelen en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Çorlu ilçesi eski zamanlarda çok fazla tanınmış bir ilçe değilken günümüzde en bilinen sanayi kentlerinden biri haline gelmiştir. Kuzeyinde Çerkezköy, güneyinde Marmara Denizi, batısında Süleymanpaşa, doğusunda Silivri ile komşu olan Çorlu ilçesinin […]

Çorlu Hakkında Bilgiler

Çorlu gezi rehberi, Marmara Bölgesinin Tekirdağ ilinde yer alan Çorlu Trakya Bölgesi’nde İstanbul’dan sonra gelen en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Çorlu ilçesi eski zamanlarda çok fazla tanınmış bir ilçe değilken günümüzde en bilinen sanayi kentlerinden biri haline gelmiştir. Kuzeyinde Çerkezköy, güneyinde Marmara Denizi, batısında Süleymanpaşa, doğusunda Silivri ile komşu olan Çorlu ilçesinin nüfusu 2022 yılı verilerine göre 290.155 olarak belirlenmiştir.

Çorlu Web Tasarım

Çorlu Gezilecek Yerler hem kültürel hem de doğa gezisi için oldukça fazla miktardadır. Ayrıca buraya ulaşım oldukça kolaydır. Tekirdağ Havalimanı’ndan Çorlu’ya otobüs ile ulaşılabilir ya da gece-gündüz hizmet veren taksileri kullanabilirsiniz.

Bizans döneminde “Peynir Kasabası” anlamına gelen “Tribiton” Çorlu’nun eski adı olarak bilinmektedir. Çorlu adı için birçok hikâye vardır. Halka göre burası zor fethedildiği için “zor” kelimesinden “çor ”türetilmiştir. Başka bir efsaneye göre de Çorlu “Cohors” yani askeri birlik bulunan yer anlamına gelmektedir.

Çorlu gezisi size tarihi ve doğa mekânlarını keşfetmeye fırsat verir. Bununla birlikte birbirinden enfes Çorlu yemekleri de damaklarda farklı tatlar bırakan yemeklerdir. Çorlu hakkında tüm keyifli bilgileri öğrenmek ve fikir edinmek için Çorlu Gezi Rehberi yazımı inceleyebilirsiniz.

Çorlu Gezi Rehberi

Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii 1521 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Acem İsa tarafından inşa edilmiştir. Çorlu ilçe merkezinde yer alan bu camii imarethane, medrese ve hamamdan oluşan bir külliyenin parçasıdır. Şimdiki zamanda sadece ayakta kalan sadece camii bölümüdür.

Süleymaniye Camii 1949 yılında tekrar onarılmıştır. Diğer bir adı Cami-i Kebir olan bu camii mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılardan bir tanesidir.

Thzous Antik Kenti

Çorlu’da gezilecek yerler sıralamasında liste başı olması gereken bir diğer yer Thzous Antik Kentidir. Çorlu ilçesinde yer alan bu yer M.Ö 1000 yılında Frigler tarafından kurulan koloni bir kenttir. Thzous Antik Kenti Roma, Bizans, Pers gibi imparatorluklar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.

Osmanlı Devleti zamanında da yerleşim yeri olarak kullanılan bu kentte yapılan çalışmalar sonucunda birçok antik kalıntı elde edilmiştir. Bizans Dönemi zamanında peyniri ile ünlenen bu meşhur kent geçmişten günümüze varlığını sürdüren nadide yapılardan biridir.

Atatürk Orman Korusu

Çorlu ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Atatürk Orman Korusu ilçenin gezi konusunda en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Yemyeşil ormanları, gür ağaçları ve tertemiz havası ile bu yer Çorlu’nun adeta nefes alma mekânıdır. Yolunuz buraya düştüğünde isterseniz mesire yerleri bulunan Çorlu Çamlığını da ziyaret edebilirsiniz.

Olimpos At Çiftliği

Çorlu’da görülecek yerler arasında diğer bir durağımız Olimpos At Çiftliğidir. Olimpos At Çiftliği’nin yapımı 2001 yılında başlamış 2003 yılında tamamlanmıştır. Çorlu’ya uzaklığı 15 km uzaklıkta bulunan çiftlikte farklı cins ve ırkta birçok at bulunmaktadır.

Çiftlikte binicilik dersleri verilmektedir.4 yaş çocuklardan başlayarak yetişkinlere kadar at binme dersleri haftanın farklı gün ve saatinde programlanmıştır. Yemek ve dinlenmek için cafeler de mevcuttur.

olimpos-at-ciftligi

Gölbaşı Gençlik Parkı

Çorlu Belediyesi’nin en önemli kurulmuş yeşil alanlarından biri olan Gölbaşı Gençlik Parkı 125.448 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş bir doğa merkezidir. Çevresinde bulunan göletin etrafında ahşap iskeleler, oyun alanları, kondisyon aletleri, yürüyüş yolu ve piknik alanları bulunmaktadır.

gölbasi-gençlik-parki

Heykel Meydanı

Çorlu gezisi için Heykel Meydanı da görülmesi gereken yerlerden biridir. Çorlu ilçesinin uğrak yerlerinden biri olan Heykel Meydanı bir nevi insanların buluşma noktasıdır. Meydanın çevresindeki cafeler, bankalar ve farklı dükkânlar bulunmaktadır.

Çorlu deyince akla gelen yerlerden biri olan Heykel Meydanı her zaman yol tarif ederken söylenir. Çünkü birçok yer için Heykel Meydanı merkezi bir konum durumundadır. Ayrıca bu mekâna adını veren Atatürk heykeli meydanın sembolüdür.

heykel-meydani

Çorlu’da Ne Yenir?

Çorlu mutfağı zengin ve geniş yemek çeşitleri ve enfes tatları ile Trakya’dan esintiler sunmaktadır. Et yemekleri, zeytinyağlı ve hamur işleri çeşitleri önemli bir yer kaplar. Patates çorbası, oğlak kebabı, Arnavut ciğeri, pireşe, ciğer sarması, kapama yörenin meşhur yemekleri arasındadır. Hamur işleri arasında cizleme, gülbarak böreği, burgulu börek Çorlu’nun sevilen lezzetleridir. Tatlı olarak da peynir helvası ve Hayrabolu tatlısını önerebilirim.

Çorlu’da Nerede Kalınır?

Çorlu gezi rehberi, Çorlu hem tatil dönemi hem de iş döneminde yılın dört mevsimi farklı otel çeşitleri ile konaklamaya uygun bir yerdir. Üç yıldızlı, dört yıldızlı ve butik oteller ya da pansiyonlar da mevcuttur. Çorlu’da kalınabilecek otel ve pansiyonlar;

Hilton Garden Inn

Divan Çorlu

Silverside Çorlu

Shilla Hotel

Grand Park Hotel Çorlu

Çorlu Öğretmenevi

Çorlu Gezisi İçin Ayrılacak Bütçe

Çorlu gezisi için bütçe hesaplamasını 1 haftalık ve minimum olarak yapabiliriz. 3 yıldızlı otelde 7 gece konaklama 7.000 TL gidiş-dönüş uçak bileti en az 4.000 TL olarak hesaplanırsa toplam 11.000 TL olarak buluruz. Bu giderlere yeme-içme ve alışveriş de eklenirse 20.000 ila 30.000 TL bütçe ayırmak uygun olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. Çok kereler gittiğim bütün ünlü yemeklerini tattığım bir çok yerini gezdiğim bir ilçedir yinede ufakta olsa bilgilerimin arasına bir şeyler kattım teşekkürler emeklerinize sağlık

  2. Çorlu da akrabalarim var merak edip gezmek istediğim yerler arasında..
    Tarihi yerleri açıklamalı yazmanız merasimi daha da arttırdı
    Teşekkürler editor

  3. Çorlu’da bu kadar gezilecek yer olduğunu bilmiyordum. Üstelik bana çok yakın. Silivri’de oturuyorum. O antik kenti çok merak ettim. Sadece onu görmek için bile gidebilirim. Teşekkürler güzel bilgiler verdiniz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM