En İyi Kişisel Gelişim Kitapları
  • Facebook
  • Twitter
  • 28 Eylül 2022
  • 26
  • 210
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

Sıkça sorulan bir soru “Kişisel gelişim için hangi kitapları okumalıyım?” Kişisel Gelişim Her birey benzersizdir. Bu nedenle herkesin yolculuğu da birbirinden farklı olacaktır. Yolculuğun nereye götüreceği ise bireyin kendine kalmıştır. Yanlışlar yapabiliriz, bu yanlışlar bugün bizi nereye getirdi ve nereye götürüyor? Önemli olan “Dününden iyi misin?” sorusunu kendinize sormanız ve üzerinde biraz düşünmeniz. Kişisel gelişim […]

Sıkça sorulan bir soru “Kişisel gelişim için hangi kitapları okumalıyım?”

Kişisel Gelişim

Her birey benzersizdir. Bu nedenle herkesin yolculuğu da birbirinden farklı olacaktır. Yolculuğun nereye götüreceği ise bireyin kendine kalmıştır. Yanlışlar yapabiliriz, bu yanlışlar bugün bizi nereye getirdi ve nereye götürüyor? Önemli olan “Dününden iyi misin?” sorusunu kendinize sormanız ve üzerinde biraz düşünmeniz. Kişisel gelişim yolculuğu için en iyi kişisel gelişim kitaplarına göz atalım.

En İyi Kişisel Gelişim Kitapları

1-Bana Beni Bilen Bir Lazım / Sakine Şimşek

Bana Beni Bilen Bir ben Lazım

Yaşamın tek bir amacı vardır: Bilinçsizlikten, hakikat bilincinin doğmasına hizmettir! Kim olduğumuzu bilmenin yolu, kim olmadığımızı öğrenmekten geçer. Bilen olmayı seçtiğimizde, artan farkındalığımız da, yaşam ihtiyacımız olan cevapları verecektir.

Yaşam; her haliyle, olduğu gibi mükemmeldir. Bakabilen değil, görebilen olmak yeter. Hayat canlıdır ve her farkındalık, canlılığa dönüşümdür. Canlılık ise devinimdir.

Yaşam öldürmez; tam tersi canlandırmak ister. Kendisiyle birlikte ileri doğru, tazelenerek, geliştirerek; mekanikliğin esaretinden, gerçekliğin özgürlüğüne eriştirmek için çabalayan hizmetkârdır!

www.heryerdekitap.com

2-İnsan Olmak / Engin Geçtan

İnsan-Olmak

İlk kez yayımlandığı 1983’ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: “Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar.”

www.kitapyurdu.com

3-Ted Gibi Konuş

Ted Gibi Konuş

Teknoloji, Eğlence ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden adını alan TED konferanslarının gördüğü ilgi bütün dünyada artarak sürüyor. “Paylaşmaya değer fikirler” sloganıyla anılan, insanları bu denli etkileyen 18 dakikalık TED konuşmaları internette 4 milyardan fazla izlendi. Peki niçin? Bu kadar çok insanı bu kadar etkileyen konuşmaların sırrı ne? Etkili, ikna edici, ilham veren bir sunum yapmak için en çok neye gereksinim duyarız? Yetenek?

Hayır, bildiğiniz gibi değil. Topluluk önünde konuşmak o kadar da korkutucu değil. Carmine Gallo’nun, Wall Street Journal çoksatar listesine girmiş bu kitabı, 100’den fazla TED konuşmasının çözümlemesi, TED’in en sevilen konuşmacılarıyla söyleşiler, psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşlerini bir araya getiriyor. 

www.dr.com.tr

4-Ferrarisini Satan Bilge / Robin Sharma

Ferrarisini Satan Bilge

3 MİLYONDAN FAZLA SATARAK TÜM DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN VE MİLYONLARCA İNSANA İLHAM VEREN KİTAP . On yıl önce bir kitap yayımlandı ve milyonların yaşamını değiştirdi. Kariyerindeki başarısı, içindeki derin boşluğu gizlemeye yetmeyen ünlü avukat Julian Mantle’ın hikâyesini anlatan Ferrari’sini Satan Bilge, hayatta neyin önemli olduğuna ve sonunda gurur duyacağınız bir yaşam sürmenizi neyin sağlayacağına dair unutulmaz bir ders veriyor ve okurların refaha, mutluluğa ve iç huzuruna kavuşmalarını sağlayacak çözümler öneriyor.

www.dr.com.tr

5-Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır- Ahmet Şerif İzgören

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Bu kitabı niye yazdım?
Krushen diye bir Amerikalı dilbilimci seminerinde, İngiltere’de Güzin Abla benzeri bir köşe yazarına giden mektubu anlatmıştı. Mektup şöyleydi: “Sevgili Kathy,  Biriyle ilişkim var, fakat onunla evlenip evlenmemek konusunda kararsızım. Beni çok kıskanıyor. Birkaç kere şiddet de uyguladı. Kavgacı. Ayrıca bana hiç güveni yok. Bir gün beni eve bıraktıktan iki saat sonra telefon açtı, amacı benim evde olup olmadığımı anlamaktı. Bir sabah onu kapımın önünde uyurken buldum. Ayrıca çok asabi; bu da kararsızlığımı arttırıyor. En ufak bir şeyden parlayabiliyor. Aslında düşünüyorum da beni sevdiğini gösteren hiçbir şey yapmıyor, niye onunla birlikteyim ki? Evet doğruyu söylemek gerekirse, yanlış kişiyle birlikteyim. Evet kararımı verdim. Neyse Kathy umarım sen iyisindir!!

Ben kimim? Niçin buradayım? Yapmak istediğim şey bu mu? Çoğu zaman bu üç soruyu sormadan koca bir hayatı yaşar gideriz. Önünüze bir hedef koyarlar, koşturur dururuz, çoğu zaman niye olduğunu bilmeden.

www.idefix.com

6- Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir / Epiktetos

Nedir insanlığın aradığı? Nihai nokta nedir? Para, sağlık, sevmek, sevilmek… Bütün bunları istemesinin tek bir sebebi yok mu? Aslında mutluluğa ve huzura erişmeye çalışmıyor mu? Peki mutluluk bir şeylere sahip olmakla mı gelir, yoksa sahip olacak hiçbir şey istememekle mi?

Bir şeylere sahip olma isteğinden arınmak…Keşke bu kadar kolay olsa…

İşte Epiktetos’un az çok yapmaya çalıştığı şeyde budur. Sizi sahip olduğunuz her şeyden arındırmak. Sadece madden değil, manen de arındırmak. Elbette bu uzun bir yol. Bu kitap ise sadece bir başlangıç.

Kimdir Epiktetos? Okumak için tıklayınız.

7- Kendime Düşünceler Marcus Aurelius

Marcus Aurelius (MS 121-MS 180): MS 121 yılında Roma’da doğdu. Fronto, Apollonius Chalcedonius gibi döneminin önde gelen hatip ve filozoflarından özel dersler aldı. MS 161-180 yılları arasında Roma İmparatoru olarak hüküm sürdü. “Stoacı İmparator”, “Filozof İmparator” gibi sıfatlarla anılan Marcus Aurelius, barışçı bir insan olmasına rağmen hükümdarlığının çoğunu seferlerde geçirdi. MS 169 yılı sonlarında Germen kavimlerine karşı düzenlenen bir sefer esnasında yazmaya başladığı Kendime Düşünceler, Stoacılık özellikle de Roma Stoası açısından büyük bir öneme sahiptir.Sağlam bir eşitlik ve özgürlük inancına sahip olan Marcus Aurelius imparatorluğu boyunca doğayı bilip anlayarak yaşamaya çalışmış, her şeyin ortasına insanı koymuştur. Günlük olarak kaleme alınmış bir özdeyişler ve düşünceler derlemesi denebilecek Kendime Düşünceler eserinde kendinden önceki caesarları ve filozofları eleştirmekle kalmayıp, kendi kendini de sorguya çekerek bir vicdan muhasebesi de yapar. Sonraki kuşaklara, kilise düşünürlerine, Rönesans’a da temel olan Kendime Düşünceler, Stoa felsefesinin anlaşılması açısından günümüzde de çok değerli bir kaynaktır. Kitap yorumu için tıklayınız.

Kişisel gelişim kitapları listesi güncel olarak yenilenmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

26 yorum

  1. Ferrarisini Satan Bilge içlerinde en ünlüsü olsa gerek. Bir dönem dünyada en çok satan kitaplar arasındaydı. Onu ve devam niteliğinde yazılan Koza Kelebeği Bilmez kitaplarını okumuş, çok beğenmiştim. Teşekkürler tavsiyeler için.

  2. Elimde tavsiye ettiğiniz kitaplardan üçü mevcut fakat bir türlü sıra gelmiyor. Sanırım artık onları en kısa zamanda okuma vakti geldi. Teşekkür ederim tavsiyeniz için. ☺️ Sevgiler ?

  3. 1 ve 2 dışında hepsini okudum. Gerçekten kaliteli kitaplar. Güzel bir liste. Elinize sağlık.

  4. Harika bir tavsiye yazısı olmuş. “Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır” kitabını geçen yaz okumuş ve gerçekten hayran kalmıştım. Listede gördüğüme sevindim 🙂 Diğer önerilerinize de dikkate alıp en kısa zamanda kitaplığıma ekleyeceğim, çok teşekkür ederiz?

  5. Kisisel gelisim kitaplarina hep bir önyargı ile bakarım ama Ferrarisini Satan Bilge kitabını okumak istiyorum. Sanırım sizin de dediginiz gibi kendimden bir seyper bulacağım. Yazi için cok teşekkür ederim♥

    • Tavsiye ettiğim kişisel gelişim kitapları inanin klasik onu yapin bunu yapın tarzında değil. Hayatın ta kendisine ve kendinize bir adım için uygulanabilirliği olan tavsiyeler:) şimdiden keyifli okumalar

  6. Evet yine güzel bir öneri yazısı olmuş bence de evimizi işimizi çocuğumuzu hayatımızı geliştirmeye uğraştığımız zamanın bir kısmını da kesinlikle kendimize ayırıp geliştirmeliyiz saygılar sevgiler.

  7. Hocam harika bir konuya deginmissiniz. kişisel gelişim kitapları her zaman ilgimi çekmiştir. Ama bu sefer ilgiden çok en kısa zamanda bu kitapları temin edip okumaya başlıyorum bu kitaplar listemin başında yer alacaklar. Tsk ederim bu güzel bilgi için yüreğinize sağlık hocam

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM