Londra Gezi Rehberi
Abone Ol 

Londra Gezi Rehberi

İngiltere’nin başkenti olan Londra, birbirinden farklı 300 dilin konuşulduğu kozmopolit yapısı, dünyaca ünlü müzikalleri ve kültürel çeşitliliği ile bambaşka bir masala tanık olabileceğiniz bir şehir. Londra Gezi Rehberi ile başlayalım anlatmaya. Çoğu zaman griye çalan kasvetli havası ile sizi karşılayan bu kent, dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden birisi olmasıyla da oldukça popüler. Londra […]

İngiltere’nin başkenti olan Londra, birbirinden farklı 300 dilin konuşulduğu kozmopolit yapısı, dünyaca ünlü müzikalleri ve kültürel çeşitliliği ile bambaşka bir masala tanık olabileceğiniz bir şehir. Londra Gezi Rehberi ile başlayalım anlatmaya.

Çoğu zaman griye çalan kasvetli havası ile sizi karşılayan bu kent, dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden birisi olmasıyla da oldukça popüler.

Londra gezi rehberi listesinde yer alan birbirinden eşsiz gezi noktalarına seyahat ederek Londra’nın hiç bilmediğiniz yüzü ile tanışma fırsatını elde edebilirsiniz.

Buna göre siz de yapmayı planladığınız seyahatiniz için rotanızı Londra’ya çevirdiyseniz sizin için özel olarak derlediğimiz Londra gezi rehberi listesine bir göz atabilirsiniz.

Londra Gezilecek Yerler

Shakespeare’s Globe

Londra gezi rehberi listesinde ilk sırada Shakespeare’s Globe’den söz edebiliriz. 1599 senesinde inşa edilen bu tiyatro, 1644 yılında dönemin radikal dincileri tarafından yakılarak yok edilmiştir.

350 yıl sonraysa yönetmen Sam Wanamaker liderliğinde Shakespeare’s Globe yeniden inşa edilmiş ve bu restorasyonun ardından 1997 yılında tekrardan faaliyete geçirilmiştir.

2014’te kapalı bölümüyle hizmet etmeye başlayan tiyatroda yıl boyunca birbirinden ünlü oyuncuların Shakespeare’nin oyunlarını sergilediklerini söyleyebiliriz. Giriş ücretinin 17 EUR olduğu bu yere 09:30 ila 17:00 saatleri arasında ziyarete gelebilirsiniz.

Shakespeare’s Globe

Doğa Tarihi Müzesi

Londra’nın 3 büyük kültürel tesisi arasında bulunan Doğa Tarihi Müzesi, Londra gezi rehberilistesinin olmazsa olmazlarından birisi. 1884 yılında kurulan ve o tarihten bu yana ziyaretçilere açık olan Doğa Tarihi Müzesi’nin 80 milyona yakın arkeolojik parçaya ev sahipliği yapmasıyla da oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Geniş kaynak arşiviyle İngiltere’nin en derin tarihine tanıklık edebileceğiniz müzeyi haftanın her günü 10:00 ila 17:50 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Doğa Tarihi Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

1835 yılında Marie Grosholtz tarafından açılan Madame Tussauds Müzesi, pek çok ünlü yıldızın kusursuz balmumu heykelleriyle dolu bir mekan.

En ünlü politikacıların ve hatta ünlü katillerin bile balmumu heykellerini barındıran müze, bu heykellerle fotoğraf çekilebilme imkanını da size sunuyor.

Dünyanın farklı yerlerinden pek çok turiste ev sahipliği yapan Madame Tussauds Müzesi, bu özelliği ile Londra gezi rehberi listesinde yer almayı hak ediyor.

Victoria & Albert Müzesi

1852 yılında kurulan Victoria & Albert Müzesi, süsleme sanatı üzerine sergilenen çok sayıda eser ile Londra gezi rehberi listesinde bulunuyor.

Rönesans döneminden kalma nefes kesen mücevherleri görebileceğiniz müzede Britanya’ya özgü mobilya ve fotoğrafçılıkla alakalı birçok sergiyi de ziyaret edebilirsiniz.

Müzeye giriş saatlerinin ise 10:00 ila 17:45 arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Camden Town

Londra gezi rehberi listesinden bahsederken Camden Town’u es geçmek olmaz. Zira kent merkezinin kuzey tarafında kalan bu yerleşim bölgesi, özellikle hareketli yapısı ve zengin alışveriş seçenekleri ile oldukça popüler. Birçok farklı eğlence olanağını tek bir çatı altında sunan Camden Town’da geniş kitlelere hitap eden çok sayıda pub, bar ve loungeye erişim sağlayabilirsiniz.

Toplu alışveriş yapmak için de tercih edebileceğiniz Camden Town’da Cumartesi ve Pazar günleri kurulan pazar yerinde takıdan kitaba, giyimden çiftlik mallarına kadar birçok farklı ürünü satın alabilirsiniz.

Camden Town’da ayrıca açık hava pazarlarına alternatif olarak Camden Market’i de ziyarete gidebilirsiniz. Burada bulunan yeme içme alanlarında karnınızı doyurabilir ve İngiltere’ye özgü pek çok hediyelik eşyaya tek bir yerden ulaşabilirsiniz.

Oxford Street

1.9 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Oxford Street, kendisi ile aynı isme sahip olan meydanı da kapsayacak şekilde Marble Arch’tan Tottenham Court’a kadar uzanan devasa bir cadde.

Geçmişi 12. yüzyıla uzanan bu cadde, eğlenmek isteyen İngiliz halkını büyük bir misafirperverlikle ağırlarken perakende satış yapan mağazalarıyla da popülerliğini koruyor.

Londra gezi rehberi içerisinde vazgeçilmezlerden olan Oxford Street’i ziyarete gelmeniz halinde kentin en görkemli alışveriş merkezlerinden Selfridges’i gezebilirsiniz. Daha ekonomik ürünler arayışındaysanız da yine dünyaca ünlü Primark’ı dolaşabilirsiniz.

St. Paul Katedrali

Londra gezi rehberi listesinde son sırada benzersiz görünümü ile gözlerinizi kamaştırabilecek St. Paul Katedrali’nden söz etmek mümkün. Londra Başpiskoposluğu’nun merkezi olarak da bilinen St. Paul Katedrali, 1600 yıllık tarihi ile Londra’nın en eski tarihi eserlerinden birisi olma unvanını elinde bulunduruyor. Katedral şu an için cenaze, düğün ya da vaftiz törenlerinde aktif olarak kullanılıyor. St. Paul Katedrali ayrıca görkemli görünüşü ve haftanın her günü ziyarete açık olmasıyla Londra’ya gelenlerin yoğun ilgisini görüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

14 yorum

  1. Londra gezi rehberi harika olmuş gerçekten de. En çok gidip görmek istediğim yerlerden biri Londra. Bir de Sherlock Holmes’ün evine gitmeyi çok isterdim. Aynen hikayedeki gibi 221B olarak numaralandırılan bir müzesi var Sherlock’un.

    • Değerli yorumunuz için tsk ediyorum. Dua ediyorum sizler için en kısa zamanda Londra’ya gidip güzel bir tatil ve Sherlock holms un evini görürsünüz.

  2. Londraya çok gitmek istiyorum, umarım bir gün giderim. Güzel bir anlatım olmuş, elinize sağlık…

  3. Çok güzel bir şehir olduğunu bende duymuştum. Bu yazınızda kılavuzumuz olur.

  4. Londra yı gerçekten görmek isterdim müzede baya cezbedici çok güzel bir gezi rehberi olmuş elinize emeğinize sağlık

  5. Gezmeyi ve görmeyi en çok istediğim şehir. Hatta yaşamak bile güzel okabilir. Gayet güzel bir yazı olmuş. Birçok konuda bilgi sahibi oldum. Elinize sağlık.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM