Makarnanın yanına ne gider?
Abone Ol 

Makarnanın yanına ne gider?

Dilediğimiz gibi süsleyip sunum yapabildiğimiz ve birçok sosun yakıştığı makarna yemeğini çok sık pişiririz. Herkesin sevdiği bir lezzettir ve en çok da çocuklar makarna sever. Ayrıca makarnanın yanına ne gider, diye sorduğumuzda yanıtın epey bir uzun olduğunu biliriz. Çünkü pek çok çorba, salata ve yemek türü ile uyum sağlayabilir. Şu konularımıza da göz atabilirsiniz : […]

Dilediğimiz gibi süsleyip sunum yapabildiğimiz ve birçok sosun yakıştığı makarna yemeğini çok sık pişiririz. Herkesin sevdiği bir lezzettir ve en çok da çocuklar makarna sever. Ayrıca makarnanın yanına ne gider, diye sorduğumuzda yanıtın epey bir uzun olduğunu biliriz. Çünkü pek çok çorba, salata ve yemek türü ile uyum sağlayabilir.

Şu konularımıza da göz atabilirsiniz :

  • Kuru fasulyenin yanına ne gider ? Kuru fasulye hakkında bilgiler ve yemekler
  • Taze fasulyenin yanına ne gider ? Taze fasulye ile ilgili bilgiler ve yanına hangi yemeklerin gideceği hakkında bilgiler vardır.

Salata çeşitleri

Mevsim, kaşık, kış, tavuklu ve daha pek çok salata çeşidi makarnanın yanına yakışır ve menüyü oluşturmanızı sağlar. Dilerseniz sadece salatalı makarna da yiyebilirsiniz.

Köri soslu tavuk

Köri muhteşem bir sostur. Hem makarnaya hem de tavuğa çok yakışır. Tavuk ile makarnayı bir arada tutup bu kadar lezzetli olmalarını sağlayan ise bu sostur. Denemenizi tavsiye ederiz.

Çorbalar

Tavuk, yayla, mercimek, domates, sebze ve dilediğiniz çorba türünü yapabilirsiniz. Yeter ki içerisinde hamur işi bir ürün yoğun olarak bulunmasın. Bizim favorimiz ise karalahana çorbasıdır. İçerisine et suyu eklenir. Küp küp doğranmış olan havuç, patates sonrası kırık mısır ve barbunya da eklenir. Elbette öncelikle karalahana kaynatılır. Sebzelerin birleşimi sonrası eklenen baharatlar ile Karadeniz mutfaklarında sık pişen bu çorbayı siz de seversiniz. Makarnanın yanına ne gider, ama değil mi?

Sulu yemek çeşitleri

Kuru fasulye, bezelye, bamya, nohut, taze fasulye, kabak, patates, türlü, ıspanak, kapuska, sulu köfte ve daha pek çok sulu yemek çeşidi makarnanın yanına yapılır. Dilediğinizi seçip yapabilirsiniz. Ayrıca karnıyarık gibi herkesin sevdiği lezzetleri de tercih edebilirsiniz.

Fırında yemek çeşitleri

Fırında tavuk, köfte, et ve sebze çeşitleri makarna ile uyum sağlayabilir. Bunun yanı sıra makarnayı fırında pişirebilirsiniz. Sebzeleri kızartarak da pişirebilirsiniz. Yine gider ve yine gider çünkü makarna hem severek tüketilen hem doyurucu hem de uyumlu bir yemek çeşididir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM