Alev çalısı ile harika çit bitkileri oluşturun! Alev Çalısı
Abone Ol 

Alev çalısı ile harika çit bitkileri oluşturun! Alev Çalısı

Dış mekan peyzaj çalışmalarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan alev çalısı, son derece güzel görünümüyle dikkat çekicidir. Sıcak iklimlerde hoş bir gölgelendirme avantajı da sağlayan alev çalısının muhteşem renkleri çok beğeni toplar. Zarif ve eğrelti benzeri yaprakları bulunan alev çalısının yarı yaprak dökümü mevcuttur. Alev Çalısı Nedir? Kraliyet Poinciana ya da gösterişli ağaç […]

Dış mekan peyzaj çalışmalarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan alev çalısı, son derece güzel görünümüyle dikkat çekicidir. Sıcak iklimlerde hoş bir gölgelendirme avantajı da sağlayan alev çalısının muhteşem renkleri çok beğeni toplar. Zarif ve eğrelti benzeri yaprakları bulunan alev çalısının yarı yaprak dökümü mevcuttur.

alev-catisi

Alev Çalısı Nedir?

Kraliyet Poinciana ya da gösterişli ağaç olarak da bilinen alev çalısı, dünyanın en renkli ağaçları arasında gösterilir. Alev ağacı ortalama 30 ila 50 feet yüksekliğe ulaşarak gölgelendirme imkanı sunar. Şemsiye benzeri gölgelik genişliği olan ağacın yüksekliğinden daha geniş olması dikkat çekicidir. Alev çalısı özellikleri bakımından estetik özelliklere sahiptir.
Dünyanın en renkli ağaçlarından biri olarak görülen alev çalısı, her bahar sarı, bordo veya beyaz yapraklar çıkarır. Turuncu – kırmızı renkli çiçek kümeleri ile beğeni toplayan alev çalısı çok popülerdir. Özellikle ülkemizde de dış mekan peyzaj çalışmalarında da en çok tercih edilen süs bitkileri arasında yer alır.

Alev Çalısı Nerede Yetişir?

alev-catisi-nerede-yetisir

Bodur alev çalısı dikim aralığı dikkat edilerek peyzaj çalışmalarında çok güzel bir görüntü ve gölgelik alan yaratılabilir. Meksika, Güney ve Orta Amerika, Asya ve dünyadaki diğer tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişen bu ağaçlar son derece dikkat çekicidir. Alev çalısı genellikle yaprak döken ormanlarda yetişse de bunun aksi de mevcuttur. Kırmızı ve kırmızı renkli yaprakları ile öne çıkan bu ağaca görünümü dolayısıyla alev ağacı adı da verilir. Ülkemizde tek başına iyi şekillendirilmişalev çalıları kullanılsa da popüler olarak duvar gibi çit bitkisi olarak da kullanılmaktadır.

En Uygun Fiyatlı Alev Çalısı

alev-calisi-2

Bütçenizi yormadan alev çalısı satın almak istediğinizde en uygun fiyatlı seçenekleri firmamızın geniş ürün yelpazesi içinde bulabilirsiniz. Üç yıl boyunca çiçeklenmeyi durdurabilecek şiddetli budanmaması gereken alev çalısı bakımı sanıldığı kadar zor değildir.

Alev çalısı bakım uygulamalarına dikkat ederek bu sayede evinizin bahçesinde veya iş yerinizde çok dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. güneşli veya çok hafif gölgeli yerleri seven bu çalının uygun yerlere dikilmesi tavsiye edilir. Firmamızın geniş ürün yelpazesi içinde en uygun fiyatlarla bulabileceğiniz alev çalısı çeşitlerini tek tıkla satın alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM