Yurt Dışı Seyahati Yapacaklar için Seyahat Önerileri
Abone Ol 

Yurt Dışı Seyahati Yapacaklar için Seyahat Önerileri

Yurt dışı seyahati yapmadan önce mutlaka iyi bir planlama yapmak gerekir. Yurt dışı seyahati düşünenler için seyahat önerilerini adım adım derlediğimiz gezi rehberi niteliğindeki yazımızda size neler yapmanız gerektiği hakkında yardımcı olmaya çalıştık. İlk defa yurt dışı seyahati yapacaksanız bu seyahat önerileri sizin çok işinize yarayacak 🙂 Yurt Dışı Seyahatine Adım Adım İlk defa yurt […]

Yurt dışı seyahati yapmadan önce mutlaka iyi bir planlama yapmak gerekir. Yurt dışı seyahati düşünenler için seyahat önerilerini adım adım derlediğimiz gezi rehberi niteliğindeki yazımızda size neler yapmanız gerektiği hakkında yardımcı olmaya çalıştık. İlk defa yurt dışı seyahati yapacaksanız bu seyahat önerileri sizin çok işinize yarayacak 🙂

Yurt Dışı Seyahatine Adım Adım

vize-gezideler

İlk defa yurt dışı seyahati yapacaksanız durumlar biraz karmaşık gelebiliyor. Pasaport, vize, otel işlemleri derken biraz stresli bir ortam oluşabiliyor. Yapacaklarınızın farkında olarak öncesinde adım adım ilerlerseniz her şeyi zamanında ve sakin bir şekilde halledebilirsiniz. İyi planlama yaparak ve rotanızı baştan oluşturarak güzel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sizin için yararlı seyahat önerileri adımlarını tek tek anlattığımız yurt dışı gezi rehberi yazımızdan konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer yurt içi gezisi yapmak istiyorsanız İznik gezilecek yerler yazısını öneririz.

1. Yer ve Zaman Belirlenmesi

seyahat-bilgiler-gezideler

Seyahat önerileri listemizin başında tabii ki ilk olarak gitmek istediğiniz yeri ve tarihi belirlemek geliyor. Nasıl bir tatil yapmak istediğinize, nereleri görmek istediğinize, gitmek istediğiniz tatilin özelliklerine karar verdikten sonra bunun için en uygun rotayı belirleyebilirsiniz.

Gitmeyi planladığınız yurt dışı ülkesinin hangi zamanda ziyaret etmeye en uygun tarih olduğu, hangi zamanda ziyaretin zor olabileceği, gitmek istediğiniz tarihteki hava koşulları vb. gibi durumları araştırarak en uygun yeri ve bu yer için en uygun zamanı belirlemelisiniz. Örneğin; yaz aylarında gezmeye çok elverişli olan bir yer belki de kış veya sonbahar aylarında sürekli yağmurlu bir havada olabilir. Gittiğiniz yurt dışı ülkesi kendi ülkenizin iklimiyle tamamen ters olabilir. Bunun için gitmek istediğiniz tarihi gideceğiniz yerin koşullarına göre değerlendirmeyi unutmayın.

2. Vize ve Pasaport İşlemleri

pasaport-gezideler

Seyahat önerileri arasında diğer önemli konu, gideceğiniz ülkeye ve tarihine karar verdikten sonra halletmeniz gereken ilk adım pasaport ve vize işlemleridir.

Pasaport ve vize işlemlerine gideceğiniz yere karar verdikten sonra başlayın dememizin sebebi bazı ülkelere vizesiz giriş yapılabilmesidir. Gideceğiniz yer kesinleştikten sonra hemen vize ve pasaport işlemlerine başlamalısınız. Bazı ülkeler vize istemezken bazıları da farklı süreli vizeler istemektedir, gideceğiniz yerin istediği şartlara göre işlemlere başlayabilirsiniz.

Pasaportunuz yoksa gitmeden 2-3 ay önce araştırarak pasaport işlemlerine başlamalısınız. Pasaport ve Vize işlemlerini eksiksiz şekilde hallettikten sonra bilet işlemlerine başlayabilirsiniz.

3. Bilet İşlemleri ve Bütçe planlaması

seyahat-rehberi-gezideler

Gitmek istediğiniz ülkeye karar verip bilet işlemlerine başladıktan sonra o ülkenin para birimine göre bir bütçe planlaması yapmanız gerekiyor.
Bilet işlemleri için gidiş-dönüş tarihinize göre bir bilet alabilirsiniz. Eğer gideceğiniz tarih kesinse aylar öncesinden çok uygun biletler bulunabiliyor, bu fırsatı değerlendirin deriz. Gideceğiniz yerin para birimine göre bir bütçe planlaması yapmalısınız. Kalacağınız otel, yeme-içme masrafları, ulaşım masrafları, müze masrafları vb. gibi masrafları hesaba katarak

ortalama bir fiyat belirlemelisiniz. Belirlediğiniz bu ortalama fiyatın üstünde ekstra masraflar çıkabileceğini de hesaba katmalısınız.

Bilet ve bütçe planlamasını yaptıktan sonra bütçenize göre konaklayacağınız yere karar vermelisiniz.

3. Konaklama ve Otel Planlaması

gezi-1

Gideceğiniz yerde bütçenize göre konaklama imkanlarını araştırıp rezervasyon yaptırabilirsiniz. Haritadan gideceğiniz yerdeki gezilecek yerler, sizin gitmek istediğiniz yerler, merkezi yerlere bakıp buralara yakın konaklama imkanları araştırabilirsiniz. Bunun için yabancı konaklama ve otel sitelerinden faydalanabilir, evrensel mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Belirlediğiniz bütçeye ve beklentilerinize en uygun konaklama yerini bu şekilde seçebilirsiniz.

4. Gideceğiniz Ülke ile ilgili Bilgi Edinmek

gezi-2

Vereceğimiz yararlı seyahat önerilerinden biri de gidip gezmek istediğiniz yurt dışı ülkesi hakkında gitmeden önce mutlaka bilgi toplamalısınız. Kültürü, yeme-içme alışkanlıkları, gezilecek yerleri, özel günleri, gideceğiniz tarihteki festival veya eğlenceleri gibi birçok işinize yarayacak bilgi edinebilirsiniz.


Gideceğiniz yer hakkında gezi rehberi yazıları okuyabilir, gezginlerin videolarını izleyebilir, gezenlerin yazdığı kitapları okuyabilirsiniz. Gitmeden önce elinizde veya telefonunuzda gideceğiniz yerin haritasını da mutlaka bulundurmayı unutmayın.

5. Yurt Dışı Seyahatinde Yanınıza Alınacaklar

seyahat-cantasi-gezideler

Yurt dışı seyahatiniz öncesi bavul hazırlama aşamasına geçmeden önce yanınıza alacaklarınız ile ilgili mutlaka bir liste oluşturun. Bavulunuzu hazırlarken listenizi yanında tutun ve bavula koyduğunuzun üzerini çizerek eksiksiz bir bavul hazırlayın. Öncelikle gideceğiniz ülkenin mevsim ve hava koşullarına göre kıyafetler almayı unutmayın. Gideceğiniz tarihteki hava koşullarını araştırarak kıyafet ayarlayın.


Yanınıza şarj aletiniz, çok başlıklı adaptör, powerbank, el feneri, pil gibi elektronik cihazlar almayı unutmayın. Priz girişleri her ülkede farklı olduğu için sizin şarj aletiniz gittiğiniz yer ile uyuşmayacaktır. Bunun için gitmeden önce mutlaka adaptör edinin. Güçlü bir powerbank, hatta birkaç powerbank yanınıza alabilirsiniz. Yapacağınız uzun gezilerde sürekli telefondan haritaya bakmak, fotoğraf/ video çekmek isteyeceğiniz için çok ihtiyacınız olacaktır.


Her ihtimale karşı yanınıza pil ve el feneri de bulundurmak işinize yarayabilir. Bunlar dışında mutlaka yanınıza alınacak şeylerden biri de ilaçlardır. Her zaman lazım olabilecek mide bulantısı, baş ağrısı gibi rahatsızlıklar için yanınıza ilaç almayı unutmayın, her daim lazım olabilir. Kaynakça: https://gezideler.com/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM