radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Palyaçonun Listesi / Emre Timur
  • 2
  • 210
  • 08 Ocak 2022 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Palyaçonun Listesi Emre Timur ‘un kaleme aldığı, sizi düşüncelerinizin ötesine götürecek kitaplardan. İnsanın varlığı, hürlüğü, tek gerçek olduğu halde onu saran dünyayı bir türlü anlayamamaktan doğan umutsuzlukla bezginlik içinde hayatı tatsız, saçma bulması. Kendini anlamaya, anlamlandırmaya çalışmak, başka bir deyişle kendi yazgısını sorgulayıp üzerinde düşünmeye başlamak. İşte bütün bunlar bu kitapta bulacaklarınızdan bazıları. Yıllardır içinde […]

Palyaçonun Listesi Emre Timur ‘un kaleme aldığı, sizi düşüncelerinizin ötesine götürecek kitaplardan.

İnsanın varlığı, hürlüğü, tek gerçek olduğu halde onu saran dünyayı bir türlü anlayamamaktan doğan umutsuzlukla bezginlik içinde hayatı tatsız, saçma bulması. Kendini anlamaya, anlamlandırmaya çalışmak, başka bir deyişle kendi yazgısını sorgulayıp üzerinde düşünmeye başlamak. İşte bütün bunlar bu kitapta bulacaklarınızdan bazıları.

Yıllardır içinde cızırdayan huzursuzluğu anlamak için herkesi ve her şeyi terk eden bir adamın içsel yolculuğu anlatılıyor. Ve bu yolculuk sırasında karşısına çıkanlar… Ve çıkmayanlar… Aslında bazen, cevabı bulmak için değil, onu anlamak için yolculuğa çıkarız. İşte tam da hikaye başlar meraklı düşünceler arasında.

Bir palyaçonun hayatını hiç bu açıdan okuduğunuzu sanmıyorum. Sürekli bir sonraki sayfada ne olacak diye düşüneceğiniz, merak duygunuzun mimiklerinize yansıdığı sırada, bir anda kendinizi sorguladığınızı göreceksiniz.

Evini terk eden bir adamın, büyük kente geldikten sonra yaşadıkları, kurulmuş saat gibi yaşayan milyonlarınkiyle aynı … İçerisine düştüğü boşluklardan kurtulabilecek mi? 

Bu kitabı okuduktan sonra “Şizofren” kitabını da okumanızı tavsiye ediyorum. Şizofren kitabının yorumuna da göz atabilirsiniz.

“Palyaçonun Listesi”nden Alıntılar

Belki de ben diye bir mevki var ve biz ona ulaşmak için boyuna yırtınıyoruz. Ben olduğumuz an olduk diyoruz veya yüzümüz hep o “ben” dediğimiz şeye dönük gidiyoruz. Fakat bir türlü ulaşamıyoruz . Yani bu durumda asla Ben değiliz.

Doyum bir sonuçtur. O’na ulaşışınız neticesinde yaşayacağınız duygunun adı doyum veya mutluluk olabilir. İkisi de cevap değil. Ben neticeyi değil Onu soruyorum palyaço; nedir O?

İçinde hayal kırıklığı olan şeyden kaçma. Hayatından acıyı kaldırdığında peşinden haz gelir hemen. Fakat hazzın kesilirken acıyı duymazsın.

Tüm seçimlerin sana kalmış. Ve senin puanını belirleyen şey de şartların değil, içerisinde bulunduğun şartlarla nasıl mücadele ettiğin.

Palyaçonun Listesi / Emre Timur

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Kitabı listeme ekledim. Uygun bir zamanda okuyacağım. Bizi böyle bir kitap ve yazarla tanıştırdığınız için teşekkürler.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM