radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Kontesin Oğlu / Şermin Özkara
  • 0
  • 163
  • 04 Ocak 2022 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Kontesin Oğlu / Şermin Özkara nın kaleme aldığı kitabın tanıtım bülteninden başlayalım yorumumuza. Kendini kendi gibi olmayanda bulduğunda gelinir sona yahut başlar yol… Duman Minik patileriyle hayata tutunmaya çalışan Kontesin Oğlu Duman.Adı kimsesizlik olan yaşam serüvenine eşlik edip, kılavuz olan Bilge Kedi… Tombul avuçlar arasında şefkati ve sevgiyi bulduğu Suzi…Ve iyi ile kötünün iç içe […]

Kontesin Oğlu / Şermin Özkara nın kaleme aldığı kitabın tanıtım bülteninden başlayalım yorumumuza. Kendini kendi gibi olmayanda bulduğunda gelinir sona yahut başlar yol…

Duman

Minik patileriyle hayata tutunmaya çalışan Kontesin Oğlu Duman.
Adı kimsesizlik olan yaşam serüvenine eşlik edip, kılavuz olan Bilge Kedi…

Tombul avuçlar arasında şefkati ve sevgiyi bulduğu Suzi…
Ve iyi ile kötünün iç içe geçtiği kimsesizlik ıssızlığında yollarının kesiştiği Down Sendromlu Lâl Kız…

“Sen farklı olmanın ne demek olduğunu biliyor musun Duman? Bilmiyorsan öğrenme. Hiç güzel bir şey değil! Canın sıkılıyor farklılığın yüzüne çarpılınca diyor Lâl…
Oysa çoğu zaman anlamasak da farklılıkların yalnızlaştırıldığı yerde başlar asıl “yalnızlık”.

Bilge Kedinin dediği gibi; doğa yalnızlığı paylaşır aslında. Yalnızlık üretir aynı zamanda. İnsanı, hayvanı, bitkisi, gecesi, gündüzüyle yalnızlıkları kalabalıklaştırır.

Ve gönül heybesinde acılar, hüzünler, pişmanlıklar, keşkeler biriktirenlerin elinden tutar yalnızlık… Sahipsizliğin döşediği kaldırım taşlarında boynu bükük hasrete yol alır… Yalnızlık, ıssızlıkta yol alırken vedalara, zamana yenik düşmeyen sevdalar, usulca sokulduğu özlemin koynunda sırasını bekler hatırlanmak için. Ve bilinmeze çıkılan yolculukta kısa soluklu molalarda çıkar karşına yalnızlıkla tanışık şefkat. Sarıp, sarmalar.

Üşüyen yalnızlık ısınır…

Tam mutluluk göz kırpmaya başlamışken örer ağlarını kader. Gönül heybesindekiler ağırlaşır ve elini bırakmayan yalnızlıkla yeniden düşer yollara.
Sonra bir gün kendini kendi gibi olmayanda bulduğunda gelinir sona yahut başlar yol…
Kimi zaman adı Duman, kimi zaman Lâl olur… Tanıtım Bülteninden

kontesin oğlu / şermin özkara

Ve bir kitap daha biter… Duman’ın (tarifsiz bir kedi) ağzından anlatılan insanlığın en can alıcı yönlerinin anlatıldığı bu satırlarda yalnızlığı, çaresizliği; umudu, sevgiyi .. gözyaşlarının değerini,ağlayamamanın acısını derinlerde hissedeceğinize eminim.

Bir kediden mi dinliyoruz yaşananları diye düşünmeyin devreye Rüya ve Lal girince ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınıza eminim. Sade ve sürükleyici bir anlatımın sahip olduğu eserde Şermin hanıma hissettirdikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum.

Kitaplığınızda yer açmayı unutmayın, bu arada kahvenizi hazırladım, kitabınızın yanında ? yukarıda duruyor.

SAYDA YAYINCILIK

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM