Kitap Kurdu ve Kitaplığı
2

Bir yazar olarak okuyucularım ve kitap sever dostlarımla bir araya geldiğimizde veya sosyal mecralarda lafın dönüp dolaşıp geldiği nokta tabii ki de kitaplar, kitap alışverişi ve kitaplıklarımıza geliyor. Öyle tatlı bir muhabbet ki bunu gerçek kitap severler ve kitap kurtları çok iyi anlarlar. Bizler için hayat memat meselesi gibi olabiliyor bu konular. İşte bunun üstüne “Kitap Kurdu ve Kitaplığı” diyelim…

Hızlı ve Kolay Kargo Takip için bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız.

Kitap Kurdu ve Kitaplığı

Kitaplarını nereden, hangi siteden alıyorsun? 

Hangi kargo şirketini tercih ediyorsun?

Kitaplarını paylaşmayı sever misin? 

Kitaplarını okurken ilgini çeken cümlelerin altını çizer misin?

Ayraç olarak ne kullanırsın, sayfayı kıvırır mısın?

Kitap biriktirir misin yoksa okuduğun kitapları dağıtır mısın?

Kitaplığın var mı?

Bu soruların cevapları öyle eğlenceli, öyle komik ve bazen öyle trajikomik olabiliyor ki sizlerle de paylaşmak istedim. Bunu sorular üzerinden maddeler halinde kendi deneyimlerim ve muhabbetlerimizden alıntılar yaparak yazıyorum.

-Kitaplarını nereden, hangi siteden alıyorsun?

Mağazalardan veya kitap fuarlarından fiziki olarak kitap almanın tadını hepimiz biliriz. Fakat son zamanlarda özellikle Covid-19 Pandemisi sonrasında bu tür alışverişleri online kitap sitelerinden yapar oldum / olduk. Online sitelerde kitap fiyatlarının daha uygun olduğu da aşikar. Hemen hemen tüm online kitap satışı yapan sitelerden alış veriş deneyimim oldu. Şu ana kadar çok ters bir durumla karşılaşmadan er yada geç satın aldığım her kitabıma kavuştum. Kredi kartı kullanmayan veya dileyene kapıda ödeme imkanı sunan kitap satış siteleri de mevcut. Yani ödeme konusunda güvensizlik oluşturacak bir durum yok. Reklama girmemesi adına site ismi veremiyorum ama küçük çaplı bir araştırma ile içinize sinen bir siteden alışverişinizi sağlayabilirsiniz.

-Hangi kargo şirketini tercih ediyorsun?

Kitap sitelerinin anlaşmalı oldukları ve öncelik verdikleri kargo firmaları olabiliyor. Bunun yanında opsiyonel olarak dilediğiniz kargo şirketini de seçebiliyorsunuz. Kargo seçimini yaparken önceki deneyimlerinizden faydalanabilir veya küçük bir araştırma ile seçim sonucuna ulaşabilirsiniz. Kitap kargosu beklemeyi çok seviyorum. Tabii haftalarca süren bezdiren türde olmayanları.

-Kitaplarını paylaşmayı sever misin?

Kitaplarımı temiz kullanacağına inandığım arkadaşlarımla seve seve paylaşırım. Gerçi bu devirde kitap okuyan arkadaş sayısı o kadar az ki artık ben teklif ediyorum “al şu kitabı oku diye”. Tek derdim kitabımı güzel kullansınlar yoksa aklım onda kalıyor.

-Kitaplarını okurken ilgini çeken cümlelerin altını çizer misin?

Kesinlikle kitaplarımı kalemle veya başka bir şeyle çizip işaretlemem. Okuduğum kitaplar sıfır ayarında kitaplığımda yerlerini alırlar. Altı çizilmiş cümleleri ve karalanmış kitapları okumaktan keyif alamıyorum.

-Ayraç olarak ne kullanırsın, sayfayı kıvırır mısın?

Genelde kitap ayracı kullanırım. Yokluğunda kağıt parçası, peçete kullanmışlığım da var :) En kötü ihtimalle sayfanın ucunu kıvırarak kaldığım sayfayı belirlemiş olurum. Bunun yanı sıra takvim yaprağı, kuru yaprak, kalem, cep telefonu (kısa zamanlı ara vermelerde) gibi materyaller kullanan arkadaşlar da olmuş buradan söyleyeyim :)

-Kitap biriktirir misin yoksa okuduğun kitapları dağıtır mısın?

Biriktirme, hatta satın alma hastalığım var :) Tsundoku sendromu diye bir şey duydunuz mu? KIsaca; ‘Kitap satın alıp okumama hastalığı‘ olarak tanımlanıyor. Bir çeşit bağımlılık olan bu hastalığa sahip kişiler, kitapları bir gün okuyacakları niyetiyle alsa da başarılı olamıyorlar. Benim durumum bu kadar vahim değil. Çünkü aldığım her kitabı geç olsa da okuyorum. Sadece merak ettiğim her kitabın kitaplığımda yer alması beni çok mutlu ediyor. Ayrıca en çok kitap hediyelerinden hoşlanıyorum. İsteyene adresimi verebilirim :) :) :)

-Kitaplığın var mı?

Kitaplarımı yerleştirdiğim bir dolabım var. Ama raf düzeninde açık bir kütüphanem / kitaplığım yok. Büyüyünce daha büyük bir konağa taşındığımda bir okuma odası dizayn edeceğim. Bu hayalimi çok seviyorum :)

Sizde nasıl bu durumlar, sorulara cevaplarınız neler? Haydi yorumlarda buluşalım…

Samet KOCA / Kitap Kurdu ve Kitaplığı

İşte Kitap Okumak İçin 30 Neden

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Samet Koca 1986 yılında Denizli'de doğdu. Kütüphaneci bir babanın oğlu olduğu için çocukluğu ve ilk gençlik dönemini babasının çalıştığı ilçe halk kütüphanesinde kitaplar ve ansiklopediler arasında okuyarak geçirdi. Ortaokul döneminde başlayan müzik tutkusuyla, şiir ve şarkı sözleri yazmaya, filmlere ve kitaplara olan tutkusuyla da kısa hikâyeler yazmaya başladı. Pamukkale Üniversitesi Tekstil, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. İlk kitabı O'nun Bebeği Mart 2018'de yayımlanmış olup yeni kitaplarını yazmaya devam etmektedir. Yazara ulaşmak için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. www.instagram.com/sametkocaofficial www.facebook.com/smtkoca www.twitter.com/samet_koca

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
ipek-bocegim

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorumlar (2)

  1. 14 Ekim 2020

    Ahh o Tsundoku sendromu’ndan aşırı olmasa da ucundan kıyısından bende var sanırım. Neyse elbet bir gün o kitapların hepsi okunacak inşAllah. :)

Bir cevap yazın