En İyi 10 WordPress Dil Çeviri Eklentisi
  • Facebook
  • Twitter
  • 8 Nisan 2022
  • 0
  • 186
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En İyi 10 WordPress Dil Çeviri Eklentisi

Öncelikleriniz arasında web sitenizi uluslararası pazara açmak, farklı ülkelerden ziyaretçilerle buluşturmak ise web siteniz üzerinde yapacağınız ilk işlemlerden biri web sitenizi çok dilli bir yapıya kavuşturmak olacaktır. Web sitemi çok dilli bir yapıya dönüştürmem gerekiyor ama bunu nasıl yapacağım ? sorusunun karşılığı olarak karşımıza çeviri dil eklentileri çıkmaktadır. Web sitenizde yer alan her bileşen veya […]

Öncelikleriniz arasında web sitenizi uluslararası pazara açmak, farklı ülkelerden ziyaretçilerle buluşturmak ise web siteniz üzerinde yapacağınız ilk işlemlerden biri web sitenizi çok dilli bir yapıya kavuşturmak olacaktır. Web sitemi çok dilli bir yapıya dönüştürmem gerekiyor ama bunu nasıl yapacağım ? sorusunun karşılığı olarak karşımıza çeviri dil eklentileri çıkmaktadır.

Web sitenizde yer alan her bileşen veya yapıyı tamamen çevirmek ve kullanıcılara kolaylık sağlamak amacıyla çok dilli çeviri eklentilerinden yararlanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Dilerseniz WordPress kullanıcıları tarafından en çok kullanılan ve tavsiye edebileceğimiz dil çeviri eklentilerinden bahsedelim.

WordPress Dil Eklentileri

Loco Translate

loco-translate

Loco Translate, WordPress çeviri dosyalarının tarayıcı içi düzenlenmesini sağlar.Ayrıca geliştiriciler için dizeleri ayıklama ve şablon oluşturma gibi yerelleştirme araçları da sağlar. Eklentiyi ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla birlikte kullanabilirsiniz. 1+ milyon etkin kurulum ile Wp kullanıcıları tarfından tercih edilmiştir.

Eklenti Özellikleri:

  • WordPress admin içinde dahili çeviri editörü
  • Otomatik çeviri API’leriyle entegrasyon
  • Doğrudan temanızda veya eklentinizde dil dosyaları oluşturmanıza imkan sağlar.
  • Kaynak kodunuzdan çevrilebilir dizelerin ayıklanması
  • Sisteminizde Gettext’ye gerek kalmadan yerel MO dosyası derlemesi
  • Yorumlar, referanslar ve çoğul formlar dahil PO özellikleri desteği
  • Tıklanabilir kaynak kodu referanslarıyla PO kaynak görünümü
  • Özel çevirileri kaydetmek için korumalı dil dizini
  • Fark ve geri yükleme özelliğine sahip yapılandırılabilir PO dosya yedekleri
  • Yerleşik WordPress yerel ayar kodları

Eklentiyi İndir

Polylang

polylang

Polylang iki dilli veya çok dilli bir WordPress sitesi oluşturmanıza izin verir. Eklenti yayınlar, sayfalar, yazar, kategoriler ve yayın etiketleri oluşturmanıza yardımcı olur ve her birinin dilini dilediğiniz gibi tanımlamanıza imkan verir . Ücretli ve ücretsiz sürümleriyle kullanma imkanı tanıyan eklenti 500.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentinin Özellikleri:

  • İstediğiniz kadar dil kullanabilirsiniz. RTL dil komut dosyaları desteklenir. WordPress dil paketleri otomatik olarak indirilir ve güncellenir.
  • Yazıları, sayfaları, medyayı, kategorileri, yazı etiketlerini, menüleri, widget’ları çevirebilirsiniz .
  • Özel yazı türleri, özel sınıflandırmalar, yapışkan yazılar ve yazı biçimleri, RSS yayınları ve tüm varsayılan WordPress widget’ları desteklenir.
  • Dil, içerik veya url’deki dil kodu tarafından ayarlanır veya dil başına farklı bir alt alan veya alan kullanabilirsiniz
  • Kategoriler, yazı etiketleri ve diğer bazı metaslar yeni bir yazı veya sayfa çevirisi eklenirken otomatik olarak kopyalanır.
  • Widget olarak veya gezinme menüsünde özelleştirilebilir bir dil değiştirici sağlanır.

Eklentiyi İndir

GTranslate

gtranslate

WordPress’i GTranslate eklentisiyle çevir, WordPress sitesini Google gücüyle çevirmek ve çok dilli yapmak için eklenti otomatik çeviri hizmetini kullanır . 103 mevcut dilde siteniz internet kullanıcılarının % 99’undan fazlasına açık olacaktır. Eklentiyi ücretli ve ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. 200.000+ etkin kurulum ile wp kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

Google Language Translator

google-language-translator

Eklenti Gtranslate ile entegreli çalışır, diğer dil çeviri eklentileri gibi sitenizi çok dilli yapmaya özen gösterir. Eklenti 100.000+ etkin kurulum ile Wp kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

TranslatePress

translatepress

TranslatePress, herkesin kullanabileceği bir WordPress çeviri eklentisidir. Arayüz, kısa kodlardan, formlardan ve sayfa oluşturuculardan çıktılar da dahil olmak üzere tüm sayfayı bir defada kolayca çevirmenize olanak tanıyan eklenti WooCommerce ile uyumludur. Eklentiyi ücretsiz kullanabileceğiniz gibi ücretli sürümünü de uygun fiyatlarla kullanabilirsiniz. 90.000+ etkin kurulum ile wp kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

WPML

wpml

WPML, çok dilli siteler oluşturmayı ve çalıştırmanızı kolaylaştırır. WPML ile sayfaları, yayınları, özel türleri, sınıflandırmayı, menüleri ve hatta temanın metinlerini çevirebilirsiniz. WordPress API kullanan her tema veya eklenti, WPML ile çok dilli çalışır. Eklenti premium yani ücretlidir. Sitenizde aktif ettiğiniz andan itibaren çok dilli bir siteye kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Satın alın ve indirin

Weglot Translate

weglot-translate-plugin

Weglot Çeviri, WordPress web sitenizi çevirmek ve çok dilli yapmak için sizlere yardımcı olur. Weglot Translate, tüm içeriğinizi herhangi bir dile çevirir ve çevirilerinizin en yüksek kalitede olmasını sağlamak için çevirileri düzenlemek veya profesyonel çevirmenlere dış kaynak sağlamak için tek elden bir kontrol paneli sağlar. Weglot Translate ile sitenizi hiçbir şey kodlamadan dakikalar içinde çok dilli bir web sitesine dönüştürebilirsiniz.

Weglot Çeviri SEO uyumludur. Ayrıca, Weglot Çeviri, Google’ın çok dilli web siteleri için en iyi uygulamaları izleyerek, çevrilmiş tüm web sayfalarını temiz kaynak koduyla sunar. Web sitenizin çevrilmiş her sürümü Google tarafından dizine eklenir. Weglot Çeviri 2000 kelimenin altındaki çevirilerde ücretsiz destek sağlarken, bu rakamın üzerinde yer alan çeviri işlemlerinde ücretli sürümü kullanabilirsiniz. Eklenti 30.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

WEGLOT TRANSLATE AVANTAJLARI:

  • Tüm temalar ve eklentilerle tamamen uyumlu: Weglot Çeviri, nerede üretilirse üretilsin sitenizin her sayfasında her dizeyi çevirir. Weglot, WooCommerce ürünlerini, kasayı, sipariş e-postalarını da çevirmenize yardımcı olur.
  • 100’den fazla çeviri dili barındırmaktadır.
  • İçerik otomatik olarak algılanır ve çevrilir. Çeviri dosyalarını (.po) veya başka bir WordPress kaynak dosyasını aramanız gerekmez.
  • Çeviriler gerçek zamanlı olarak güncellenir.
  • Adanmış URL’lerle yeni dillerde optimize edilmiş SEO: Google’ın çok dilli siteler için önerdiği gibi, çevrilmiş sayfaların adanmış URL’leri olacaktır.
  • Dil değiştirme düğmeniz tamamen özelleştirilebilir.

Eklentiyi İndir

Lingotek

lingotek

Lingotek Çeviri, çok dilli web sitenizi oluşturma ve sürdürme sürecini basitleştirerek WordPress için uygun bulut tabanlı yerelleştirme ve çeviri hizmeti sunar. Eklenti 30.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

Google Website Translator

Bu eklenti, web sitenizi 100’den fazla dile çevirmek için Google’ın otomatik çeviri hizmetini gücünü kullanır. WordPress için basit ve eksiksiz çok dilli bir çözüm imkanı sunar. Eklentiyi ücretli ve ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca eklenti 10.000+ etkin kurulum ile WordPress kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

Multilanguage by BestWebSoft

bestwebsoft-dil-eklentisi

Eklenti diğer eklentilerde olduğu gibi web sitenizi çok dilli bir siteye çevirerek ziyaretçilerinize kolaylık sağlar. Eklenti 8.000+ etkin kurulum ile Wp kullanıcıları tarafından tercih edilmiştir.

Eklentiyi İndir

Sonuç

Görüldüğü üzere WordPress kullanıcıları tarafından en çok indirilen ve tercih edilen Dil Çeviri eklentilerini elimizden geldiğince sizlere aktarmaya çalıştık. Sitenizi çok dilli bir yapıya kavuşturmanın yanında , satın almış olduğunuz ücretli tema ile indirmiş olduğunuz bir ücretsiz temayı bu eklentiler sayesinde Türkçe diline de rahatlıkla çevirebilirsiniz. Böylece sitenize erişen kullanıcılar sıkıntı yaşamadan sitenizde rahatlıkla gezinebileceklerdir.

Bu içeriği beğendiyseniz yorum yapmayı ve web sitemize abone olmayı unutmayınız. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM