Yanına ne yakışır diye düşünmeye son
Abone Ol 

Yanına ne yakışır diye düşünmeye son

Artık yanına ne gider , yanına ne yakışır diye düşünmeye son. bu içeriğimiz sayesinde bu soruna da çözüm buluyoruz. Şimdi geçelim önem verdiğimiz 2 yemeğimize. Ali Nazik Yemeğinin Yanına Ne Gider? Her gün ne yemek yapacağına karar vermek uzun zaman alabiliyor. Bir yemeğe karar verince de bunun yanına ne gider diye alternatifleri düşünmek gerekiyor. Her […]

Artık yanına ne gider , yanına ne yakışır diye düşünmeye son. bu içeriğimiz sayesinde bu soruna da çözüm buluyoruz. Şimdi geçelim önem verdiğimiz 2 yemeğimize.

Ali Nazik Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Her gün ne yemek yapacağına karar vermek uzun zaman alabiliyor. Bir yemeğe karar verince de bunun yanına ne gider diye alternatifleri düşünmek gerekiyor. Her yemek tek çeşit yetmeyebiliyor. Yanına bir tür daha, yanına salata, içecek gibi eklemeler yapmak gerekiyor.

Türk mutfağında en sevilen yemeklerden biri de hiç kuşkusuz Ali Nazik yemeğidir. Közlenmiş patlıcanın kıyma ile buluşmasının en güzel örneklerinden biridir. Közlenen patlıcana yoğurt eklenir ve üzerine soslu kıyma koyulur. Peki Ali Nazik yanına ne gider? Şöyle sıralamak mümkün:

Çorbalar: Burada çorbadan kastımız yoğurtlu çorba dışındakilerdir. Zaten yemeğin kendinde yoğurt olduğu için çorba tercihinizi tarhana, mercimek, şehriye gibi türlerden biri için kullanabilirsiniz.

Pilav: Patlıcana yakışan pilavlar bulgur ve pirinç pilavıdır. İster garnitürlü ister sade pilav seçimi yapabilirsiniz.

Salata: Mevsime uygun salata seçimi iyi olacaktır. Kış mevsiminde marul, lahana, roka, havuç gibi malzemelerden karışık ya da sade salata oluşturabilirsiniz. Yazın ise daha çok salatalık ve domates ağırlıklı tercih edebilirsiniz.

İçecek: Ayran ya da cacık yapabilirsiniz. Zaten yoğurtlu bir yemek diye düşünüyorsanız şalgam da güzel gidecektir.

Tatlı: Her ne kadar yoğurtlu ve hafif bir yemek olsa da kıyma olması ağırlık yapabilir. Bunun için tatlıyı sütlü ve hafif bir tatlı seçebilirsiniz. Sütlaç, Kıbrıs tatlısı, muhallebi, tavukgöğsü, puding bunlardan bir kaçıdır.

Kabak Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Kabak özellik ile yaz mevsiminin baş tacı sebzelerinden biridir. Pek çok yemek yapmak da mümkündür. Kabak graten, domatesli kabak, ekşili kabak, fırında kabak, kabak sandalı gibi çok fazla seçenek vardır. Kabak yemeğinin yanına ne gider sorusu ise bunlardan biri yapılınca akla gelmektedir:

İçecek ve çorba: Kabak yanına mutlaka içecek bir şey ister. Bunun için de cacık, ayran, yoğurt çorbası gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.

Pilav: Domatesli kabak için yanına bulgur pilavı oldukça ideal olacaktır.

Salata: Mevsime uygun her salata yanına yakışacaktır.

Ana yemek: Kabağı yan ürün olarak seçtiyseniz ana yemeğe et sote, içli köfte, fırında tavuk gibi etli yemekler tercih edebilirsiniz.

Tatlı: Kabak ağır bir yemek olmadığı için yanına şerbetli bir tatlı yapılabilir. İrmik tatlısı ya da helvası iyi bir seçenektir.

Bu içerik guzelbilgiler.net sitesinden alınmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM