Tüketici Hakem Heyeti İle Alakalı Merak Edilenler
Abone Ol 

Tüketici Hakem Heyeti İle Alakalı Merak Edilenler

Ürün ile alakalı ya da hizmet ile alakalı bazı şikayetlerde bulunmak mümkün olacaktır. Verdiğiniz paranın karşılığını alamıyor olabilirsiniz. Fakat bununla alakalı nereye başvuracağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti ile alakalı merak edilenler, bu aşamada en fazla akla gelen durumlardan birisi olacaktır. Tam da bu aşamaya kadar sizlere, nasıl şikayet edeceğinizi ve şikayet sonucunda neler olabileceğinden […]

Ürün ile alakalı ya da hizmet ile alakalı bazı şikayetlerde bulunmak mümkün olacaktır. Verdiğiniz paranın karşılığını alamıyor olabilirsiniz. Fakat bununla alakalı nereye başvuracağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti ile alakalı merak edilenler, bu aşamada en fazla akla gelen durumlardan birisi olacaktır. Tam da bu aşamaya kadar sizlere, nasıl şikayet edeceğinizi ve şikayet sonucunda neler olabileceğinden söz ettik. Fakat bu durumda hakem heyeti ile alakalı merak edilen bazı detaylar bulunur. Bu detaylardan da söz ederek sizlerin merakını gideriyor olacağız. 

Tüketici Hakem Heyeti Nedir?

Öncelikli olarak burada tüketici hakem heyetinin kim olduğundan söz etsek doğru olacaktır. Tüketici şikayetleri konusunda sizlerin başvuru yapacağınız yer olacaktır. Tüketici ve aynı zamanda üretici arasında bir uyuşmazlık söz konusu olabilir. Bu konuda arabulucu olarak ve aynı zamanda çözüm üretecek olan kurum, tüketici hakem heyeti olacaktır. Hem hakem heyetleri hem de tüketici mahkemeleri, illerin ve aynı zamanda ilçelerin bazı kurum binalarında yer alacaktır. Bunlar ise iller söz konusu olduğu zaman, Ticaret İl Müdürlüğü, ilçelerde olduğu zamanda ise; kaymakamlıklarda olacaktır. Fakat, tüketici mahkemeleri, illerin adliye binalarında yer alacaktır.

Tüketici hakem heyetine, bazı vatandaşlar, kimlerin başvuru yapacağını bilemiyor olabilir. Fakat bunun ile alakalı belirlenen kişiler bulunmamaktadır. Kim bir ürün veya hizmet almış ise, herkes başvuruda ve şikayette bulunabilir. 

Tüketici Hakem Heyetine Sözlü Başvuru Yapılır Mı?

Bildiğiniz üzere tüketici şikayet siteleri her koşulda başvuru yapacağınız bir mecra olarak karşınıza çıkacaktır. Fakat burada resmi bir işlem gerçekleştirmek pek de mümkün olmayacaktır. Bu durumda da resmi işlemlerin tamamen yazılı ve aynı zamanda da imzalı olması gerektiğini bilebilirsiniz. Her ne kadar internet sitelerine ilginç tüketici şikayetleri geliyor olsa bile, tüketici hakem heyetine yapılan başvurular resmi olacaktır. 

Tüm bu durumlar ele alındığı zamanda ise; tüketici hakem heyetine sözlü olarak başvuru yapılamayacağını bilmeniz gerekecektir. Bu kısımda yalnızca yazılı olarak bir başvuru yapmanız mümkün olacaktır. Aynı zamanda hakem heyetine gittiğiniz zamanda da bir dilekçe doldurmanız gerekecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM