Leylandi ; En çok tercih edilen çit bitkisi!
Abone Ol 

Leylandi ; En çok tercih edilen çit bitkisi!

Leylandi çit bitkisi çitlerin en popüleri olanıdır. Bahçe işlerinden anlayan meraklı olan kişilere bahçe etrafını kapatmak istediğinizi sorduğunuzda önerebileceği ilk çit leylandi olmaktadır. Leylandi belli başlı özellik olarak, Az bakıma ihtiyaç duyar, Soğuk ve sıcak havalara dayanıklıdır. Susuzluğa dayanıklıdır. Hızlı büyür ve hızlı kapatır. Budamaya elverişlidir. Duvar gibi şekil alabilir. Yukarıdaki özelliklere baktığımızda sınır için […]

Leylandi çit bitkisi çitlerin en popüleri olanıdır. Bahçe işlerinden anlayan meraklı olan kişilere bahçe etrafını kapatmak istediğinizi sorduğunuzda önerebileceği ilk çit leylandi olmaktadır. Leylandi belli başlı özellik olarak,
Az bakıma ihtiyaç duyar,
Soğuk ve sıcak havalara dayanıklıdır.
Susuzluğa dayanıklıdır.
Hızlı büyür ve hızlı kapatır.
Budamaya elverişlidir.
Duvar gibi şekil alabilir.

Yukarıdaki özelliklere baktığımızda sınır için yapılacak bir çitte olabilecek tüm özellikler hemen hemen bu bitkide mevcuttur. Doğal Bahçe Çitleri için vazgeçilmez bir ürün olan leylandi üretimi de çok yapıldığı için rahatça satın alınabilir durumdadır. Bazen az üretim – çok talep dengesi olsa da her zaman piyasada kendine yer edinmiştir.

Leylandi Özellikleri

Leylandi fidanı eksi 29 dereceye kadar dayanabilir. Bu yüzden doğu bölgelerinin bazı yerlerinde de çit yapmak için kullanılabilir. Güneşi çok sever. İyi büyüyebilmesi için sudan çok güneşe ihtiyaç duymaktadır.

Leylandi Hastalıkları

Belirgin bir hastalığını bulunmaz. Ama yinede nemli yerlerde mantara kapılma söz konusu olabileceğinden belirli dönemlerde mantar ilacı atılması gerekebilir. Çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar. Bunun en büyük sebebi kök ve gövde yapılarının güçlü olmasından kaynaklanır.

Leylandi ekim mesafesi ne olmalı?

Ekim mesafeleri genel geçer kural olarak 50 cmde bir olsa da bu durum kişinin kapatma durumuna göre ve zaman göre değişiklik gösterebilir. Hemen kapanmasını istiyorum diyenler için bazen 30-40 cme kadar sıklıkla ekilebilmektedir. İlk zamanlar rahat bir şekilde kapatma yapsa da ileriye doğru fidanlar gelişim gösterdiğinde birbirlerini sıkarlar ve çitlerin ömrünü kısaltabilirler. En iyi çit zamanı olanlar için 60-70 cmde bir ekilen çitlerdir. Bu aralıklarda ekildiğinde geç doldurur fakat hem çitin kalitesi hemde uzun ömürlü oluşu sebebiyle tercih edilmesi gereken bir ekim aralığıdır.

Leylandiye alternatif çit bitkileri

Leylandi çok güzel bitki olsa da yerine güzel alternatif olabilecek farklı renk kombinasyonlarına sahip bitkiler yer almaktadır. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; Goldrider, Arzona, Limon selvi, Dik ardıç gibi ibreli olan bitkiler leylandiye alternatif gösterilebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM