SEO Rehberi – SEO Nasıl Yapılır?
Abone Ol 

SEO Rehberi – SEO Nasıl Yapılır?

SEO, web sitenizi arama motoru dostu hale getirmek için yapılan tüm çalışmalardır. Arama motorlarının SEO olarak adlandırılan tarama yoluyla web sitenizin içeriğini ve yapısını daha iyi anlamasını sağlayacak ve web sitenizde arama motoru optimizasyonu araştırması yapacaktır. SEO’da amaç, web sayfalarınızı kullanıcıların kullanımı ve anlaşılması kolay hale getirmektir. Oluşturduğunuz web sayfasının ne hakkında olduğunu belirlemelisiniz. Sayfanızın […]

SEO, web sitenizi arama motoru dostu hale getirmek için yapılan tüm çalışmalardır. Arama motorlarının SEO olarak adlandırılan tarama yoluyla web sitenizin içeriğini ve yapısını daha iyi anlamasını sağlayacak ve web sitenizde arama motoru optimizasyonu araştırması yapacaktır.

SEO’da amaç, web sayfalarınızı kullanıcıların kullanımı ve anlaşılması kolay hale getirmektir. Oluşturduğunuz web sayfasının ne hakkında olduğunu belirlemelisiniz. Sayfanızın hangi anahtar kelimeler ve anahtar kelime öbekleriyle ilgili olduğunu ifade edin. Ardından arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha üst sıralarda yer almasını sağlayın. https://seozon.net/ ile yaptığınız çalışmalarda arama motoru robotlarının sayfalarınızı daha iyi anlayabilmesi ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilmesi için her zaman optimizasyon yapmalısınız.

SEO ile ilgili çalışmalara yeni başlıyorsanız, bazı noktaları kontrol etmelisiniz. Doğru optimizasyonu gerçekleştirmek için SEO’da şu noktalara dikkat etmelisiniz;

Kaliteli İçerik

Web sitenizde iyi bir SEO çalışması yapmak istiyorsanız ilk olarak kaliteli ve özgün içerikler üretmelisiniz. Eğer özgün ve kaliteli içeriklere sahip değilseniz, sayfa içi veya sayfa dışı yaptığınız tüm SEO çalışmalarının bir anlamı kalmayacak ve SEO çalışmanız başarısız şekilde sonuçlanacaktır. Kaliteli ve benzersiz içerikler ile Google arama sonuçlarında yerinizi alabilirsiniz.

Web siteniz üzerinde paylaştığınız içeriklerin şeffaf olmasına her zaman dikkat etmelisiniz. Bir haber sitesi üzerinden örnek gösterecek olursak, web sitenizdeki içerikleri yazan kişiyi belirtmeniz sizlere her zaman fayda sağlayacak ve bu durum sitenize gelen ziyaretçilerde güven duygusunu arttıracaktır. Bu sebeple sitenize gelen kullanıcılara şeffaf bir şekilde davranmalısınız.

Düşük kalitede sayfalarınız bulunuyorsa çeşitli SEO analiz araçları ile bu sayfaları tespit edebilirsiniz. Ardından raporlarınıza göre içeriklerinizi optimize etmelisiniz. Eğer birbirine benzer sayfalar varsa birleştirmeli veya silmelisiniz.

Site İçi SEO

SEO çalışmalarının en önemli ve en etkili kısımlarından biri de site içi SEO’dur. Açıklamalar, başlıklar ve backlink için URL seçimleri bu bölümü kapsar. Bu nedenle SEO çalışmasına başladığınızda ilk olarak site içi SEO ayarlarınızı sorunsuz bir şekilde ayarlamalısınız. Türkiye’nin en iyi İç SEO çalışmasını SEOZON.net yapmaktadır.

Site içi SEO Hizmeti için bazı maddelere dikkat etmeniz gerekir. Bu maddeleri sıralamamız gerekirse;

  • Sayfa Başlıkları ve Açıklamaları
  • Başlık Etiketleri Kullanımı
  • Dahili Bağlantı Oluşturma
  • Görsel Kullanımı

Site içi SEO’nun olmazsa olmazlarıdır.

Teknik SEO

Teknik SEO sitenizin daha çok teknik yapısı ile ilgi bir çalışmadır. Örneğin sitenizin mobil cihazlarda uyumlu olması gibi faktörler, teknik SEO’yu olumlu yönde etkiler. Aynı şekilde sitenizin açılma hızı ve siteniz içerisinde yer alan kalıcı bağlantılar teknik SEO ile ilgilidir. Teknik SEO çalışması yapılırken üzerinde durulması gereken bazı önemli maddeler vardır. Bu maddeler;

  • Kullanıcı Dostu URL Oluşturma
  • Mobil Dostu Web Sitesi
  • Web Sitesi Hızı
  • Bozuk Bağlantıların Belirlenmesi
  • Yapısal Veri Kullanımı (Structured Data)
  • Robots.txt Oluşturma
  • Sitemap Oluşturma
  • Analytics ve Search Console Bağlantısı

Şeklinde sıralanabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM