Tiktok Efsanesi Rasputin Kimdir ?
  • Facebook
  • Twitter
  • 29 Nisan 2021
  • 0
  • 276
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Tiktok Efsanesi Rasputin Kimdir ?

En başta belirtmeliyim ki bir Tiktok hesabım yok ve açmayı düşünmüyorum ( şimdilik ! ) . Tiktok uygulamasına fazla vakıf olmasam da ciddi bir kullanıcıya sahip ve bu tarz mecralarda çokça kullanılan müziklerde hayatımızda yer ediyor. 70’lerin efsane grubu Boney M. ‘ye ait Rasputin de bunlardan bir tanesi. Rasputin , benim  ara ara dinlemekten keyif aldığım müziklerden . Abba gurubunun parçalarına da buradan bir  el sallayayım . Ancak durayım şimdi konumuz o değil 😊.  İlginç kişiliklerle dolu […]

En başta belirtmeliyim ki bir Tiktok hesabım yok ve açmayı düşünmüyorum ( şimdilik ! ) . Tiktok uygulamasına fazla vakıf olmasam da ciddi bir kullanıcıya sahip ve bu tarz mecralarda çokça kullanılan müziklerde hayatımızda yer ediyor. 70’lerin efsane grubu Boney M. ‘ye ait Rasputin de bunlardan bir tanesi. Rasputin , benim  ara ara dinlemekten keyif aldığım müziklerden . Abba gurubunun parçalarına da buradan bir  el sallayayım . Ancak durayım şimdi konumuz o değil 😊.  İlginç kişiliklerle dolu Rus tarihine gelin birlikte bir göz atalım .  

Rasputin kimdir ? 

 

Uğruna şarkılar yapılan bu Rasputin de kimdir necidir ? Bizler için araştırdım tabi ki …  

İlginç kişiliklerle dolu Grigori Rasputin ; 1869 ‘da ,  Ural Dağlarındaki bir yerleşim yerinde dünyaya gelir . Çiftçi ve orta halli bir aileye mensup Rasputin , çocuk yaşlardayken iki kardeşini de nehirde boğularak  kaybeder. Bu olay onu çok etkiler ve  kendini Rus Ortodoks kilisesine adayarak tüm Rusya’ya geziler düzenler  . Gittiği yerlerde mistik yönleri ile kehanetlerinin gerçek olmasıyla ünlenmiştir.  

Rasputin’in hayatının dönüm noktası  

Rasputin’in ününe ün katan olay da Çarlık Sarayına kabulü olmuştur . Saraya girişi Çar’ın oğlu Aleksis’in , hemofili hastalığına doktorlar tarafında çare bulunamamasıdır  . Rasputin’in çocuğa yaptığı seanslarla durumu  iyiye gitmeye başladı ve saygınlığı Rus burjuvasi arasında gittikçe yayıldı. Bütün bu olaylarla birlikte  Çariçe’nin de hayranlığını kazanmıştır ve aralarında bir mektuplaşma başlamıştır. Tüm bu gelişmelerle birlikte 1. Dünya Savaşı’nın patlamasıyla Çar Nikolay savaştadır ve  yokluğuyla birlikte gizli aşk sarayda duyulur . Hatta Çariçe’ye kara büyü yaptığına inanıldı.  

Rasputin’in Ölümü  

Rasputin’in Çariçeyi etkileyerek siyasi olarak da saraya müdahaleleri hoş karşılanmadı. Monarşiyi olumsuz etkileyen tavırları ile de saraydaki bazı güçler tarafından bir tehdit olarak algılandı ve kendisine bir suikast düzenlendi  . İşin ilginç tarafı kendisine ikram edilen şarabın içindeki siyanürün Rasputine etki etmemesidir. Durun daha ilginçlikler yeni başlıyor. Ölmediğini gören komplocular Rasputin’i vurmaya karar verirler. Göğsünden vurulup yere yatan Rasputin sonrasında ayaklanarak kaçmıştır . Kaçarken bu sefer de kafasından vurulur ve suikast başarılı oldu diyerek bedeni Neva Nehri’ne atılır. Nehirde bulunan cesede yapılan otopsi ile ciğerlerinde fazla su bulunur ve boğularak öldüğü saptanır( 1916) . Bir hatırlatma ölen kardeşleri de bir nehirde boğularak ölmüştür!  

İçirilen siyanür ve sektirilen onca kurşuna rağmen ölmemesi hayretle karşılanır. Ayrıca Çariçe’ye yaptığı bir kehanet de şöyledir ;  “ Eğer beni öldürürlerse sizin ailenizde en geç iki sene içinde öldürülecektir . “ Tam da gerçek olmuştur . Çünkü Rasputin’in ölümünden tam iki sene sonra Çar Nikolay ve Çariçe Alexandra , çocuklarıyla beraber bir suikast sonucu hayatlarını kaybettiler.  

Not : Farklı tarihi kaynaklarda Rasputin’in İngiliz Gizli Servisi tarafından da öldürüldüğü düşünülmektir. Sebebi 1. Dünya Savaşında onların lehine çalışmaması olarak düşünebilir .  

Yazımızın sonuna gelmişken Rasputin şarkısını seslendiren Boney M. şarkının sözlerinde benim size  bahsetmediğim başka bilgiler de içeriyor.  

Bonus : Şarkı çevirisiyle birlikte  iki tık aşağıda 👏  

Kaynak : https://www.marxists.org/deutsch/archiv/trotzki/1930/grr/b1-kap04.htm

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2004/09_september/19/rasputin.shtml

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM