Kuru Temizleme Nedir? Neden Kuru Temizleme?
Abone Ol 

Kuru Temizleme Nedir? Neden Kuru Temizleme?

Gündelik hayatımızda temizliğin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle hayatımızda bize eşlik eden özenle seçtiğimiz kıyafetlerin temiz ve bakımlı görünmesine çok dikkat ederiz. Bu temizleme işleminde, su ve sabun gibi bilindik yöntemler kullanılabileceği gibi kuru temizleme adı verilen daha özel bir teknikten de yararlanılabilir. Fakat, birçok insan Kuru temizleme Nedir sorusunu merak etmektedir. Zira, insanlar kıyafetlerini […]

Gündelik hayatımızda temizliğin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle hayatımızda bize eşlik eden özenle seçtiğimiz kıyafetlerin temiz ve bakımlı görünmesine çok dikkat ederiz. Bu temizleme işleminde, su ve sabun gibi bilindik yöntemler kullanılabileceği gibi kuru temizleme adı verilen daha özel bir teknikten de yararlanılabilir. Fakat, birçok insan Kuru temizleme Nedir sorusunu merak etmektedir. Zira, insanlar kıyafetlerini emanet ettikleri işlemin nasıl bir süreçte gerçekleştiğini ve bu işlem esnasında ne tür ürünlerin kullanıldığını bilmek isterler.

kuru-temizleme

Kuru Temizleme Hakkında Bilgi 

Kuru temizleme gerek kolaylığı gerekse de iyi sonuç alınabilmesi açısından birçok kişinin sıklıkla faydalandığı bir temizlik seçeneğidir. Kuru temizleme tanım olarak; giysilerin ve farklı tekstil ürünlerinin üzerinde oluşan leke ve kirlerden arındırılmasıdır. Bunun yanı sıra zor temizlenen veya suyla temizlenmeye elverişli olmayan kumaşların temizlenebilmesi için buharlı teknikler ile özel kimyasalların kullanıldığı bir temizlik işlemidir. Adında “kuru” kelimesi geçtiği için çoğunlukla herhangi bir sıvı madde kullanılmadan temizlik yapıldığı düşünülebilir. Ancak bu bilgi doğru değildir. Çünkü kuru temizleme işleminde de lekelerin çıkarılmasına yardımcı olan solüsyonlar kullanılır. Kuru temizleme mantığı temelde giysilerin temizlenmesi işleminde sudan faydalanılmamasına dayanır. İşlem esnasında özel kimyasallar ve solüsyonlar kullanılsa da bunların hiçbirinin içeriğinde su bulunmadığı için bu şekilde adlandırılır. 

Neden Kuru Temizleme?

Kuru temizleme işlemi, kullanıcılarına çok sayıda yarar sağlar. Ancak, bu işlemin tercih edilmesindeki en temel neden hem giysilerin üzerinde suyun çıkaramadığı inatçı kir lekelerinin kuru temizleme ile kolaylıkla çıkabilmesi hem de suyla temizlenmeye uygun olmayan parçaların bu işlemde rahatlıkla temizlenebilmesi dir. Kıyafetleriniz 3 farklı aşamadan geçerek oldukça temiz bir şekilde size ulaştırılır. Üstelik kuru temizleme yalnızca giysilerin temizlenmesi demek değildir. Kuru temizleme; ütüleme, kolalama ve boyama işlemlerini de kapsar. Kısacası kuru temizlemede giysileriniz için her detay incelikle düşünülür. Dolayısıyla kuru temizleme zararları konusunda herhangi bir endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Ayrıca, kuru temizlemenin bir faydası da zaman tasarrufudur. Profesyonel bir işletmede ürünleriniz yaklaşık 35 dakikada temizlenir. Fakat, işletmenin müşteri yoğunluğuna göre size uygun bir zaman aralığı verilir. Böylece Kuru temizleme ne kadar sürer diye endişe etmenize gerek olmaz. 

kuru-temizleme-2

Kuru Temizleme Fiyatları

Kuru temizlemenin giysiler ve kullanıcıları için ne derece faydalı olunduğu göz önüne alındığında, maddi açıdan da zor durumda bırakmayacağı rahatlıkla anlaşılır. Özellikle işlemin sonucuna bakıldığında fiyatlar gayet makbuldür. Kuru temizleme fiyatları işletmeden işletmeye fark eder. Fiyat performans skalasında sizlere en uygun geleni seçebilirsiniz. İşletmelerin birçoğu müşterilerine daha net hitap edebilmek için kuru temizleme fiyat listesi hazırlar ve bunu sizlere sunarlar. Kuru temizleme işlemi kesinlikle fahiş fiyatlar isteyen bir uygulama değildir. Aynı zamanda her bütçeye hitap eder. Sizler de işletmelerin fiyat listelerine bakarak kuru temizleme işlemini bütçenize uygun bir şekilde yaptırabilirsiniz.  

Kaynakça:

Kuru Temizleme

Evde kuru temizleme

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM