Kardelen Çiçeği Hikayesi
Abone Ol 

Kardelen Çiçeği Hikayesi

Şimdi sizleri kardelen çiçeği hikayesi ile başbaşa bırakıyoruz. Yaygın bir inanışa göre kardelen çiçeğinin yaratılışı Adem ile Havva’ya yani insanlığın başlangıcına dayanır. Havva dünyaya düştüğünde iklim şartlarının çok kötü olduğu görür ve karlarla kaplı bu dünyadan ümidini keserek ağlamaya başlar. Bu esnada Havva’nın yanına bir melek iner ve eline bir kar tanesi alarak bunu kardelen […]

Şimdi sizleri kardelen çiçeği hikayesi ile başbaşa bırakıyoruz.

Yaygın bir inanışa göre kardelen çiçeğinin yaratılışı Adem ile Havva’ya yani insanlığın başlangıcına dayanır. Havva dünyaya düştüğünde iklim şartlarının çok kötü olduğu görür ve karlarla kaplı bu dünyadan ümidini keserek ağlamaya başlar. Bu esnada Havva’nın yanına bir melek iner ve eline bir kar tanesi alarak bunu kardelen çiçeğine dönüştürür. Bu sayede Havva’nın ümitleri yeniden canlanır. Neredeyse yeniden doğmuş gibi hisseder.

Kardelen çiçeği ile ilgili çok yaygın olan bir başka efsane ise mevsimlerle ilgilidir. Birçok efsanede kış ve ilkbahar mevsimlerinin, güneş ile karın savaşı betimlenmiştir. Oluşan bu savaşlarda her zaman bahar ve güneş galip gelir. Bu savaşlar esnasında yere düşen kanlardan kardelen çiçekleri meydana gelir.

Kardelen çiçekleri ağırlıklı olarak umut, saflık gibi olumlu anlamları üzerlerinde taşırlar. Ancak Viktorya bölgesinde durum tamamen farklıdır. Bu bölgede yaygın olan inanışa göre kardelen çiçekleri ölüm getirir. Evlerde kardelen çiçeği bulunması ölüm ve büyük kötü şanslara işarettir. Kardelen çiçeği ile ilgili hikaye biliyorsanız sizlerde yazımızın sonunda bulunan yorum bölümüne bırakabilirsimiz. Bu yazı www.mehmetsavasyigitoglu.com.tr ‘den alınmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM