Kedimizin Güvenini Kazanma Yolları
Abone Ol 

Kedimizin Güvenini Kazanma Yolları

Evinize bir birey daha eklemenin zamanı geldi ve sizde kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz?  Ancak aklınızda soru işaretlerimi var? Beni sever mi eve uyum sağlar mı gibisinden düşünüyorsanız ; her şeyin başı kedimizin bize güvenmesini sağlamaktan geçiyor .  Bu konuda tüm meraklarınızı giderecek ve size yol gösterici  olarak  “Kedimizin Güvenini Kazanma Yolları” için hazırladığım post tam da size göre .   […]

|

Evinize bir birey daha eklemenin zamanı geldi ve sizde kedi mi sahiplenmek istiyorsunuz?  Ancak aklınızda soru işaretlerimi var? Beni sever mi eve uyum sağlar mı gibisinden düşünüyorsanız ; her şeyin başı kedimizin bize güvenmesini sağlamaktan geçiyor .  Bu konuda tüm meraklarınızı giderecek ve size yol gösterici  olarak  “Kedimizin Güvenini Kazanma Yolları” için hazırladığım post tam da size göre .  

İster iki ayaklı olsun ister dört ayaklı olsun patili dostunuz da artık  evinizin bir bireyi . Sizde onu öyle kabul edin ve  ona saygı gösterin. Sahiplendiğiniz kedi yavru veya yetişkin fark etmez ,  evinizde ona özel ayrı bir köşe ve yatacağı yumuşak bir yer tahsis edin . ( O zaten anlayacaktır kendisine özel olduğunu. ) Gerçi kendi nerde isterse orası olur zaten 😊 

 Kedimiz yani bebeğimiz ne yaparsa yapsın sabırlı olmalıyız. Daha sahiplenirken farkında olalım ki hiç büyümeyecek bir can hep bizimle yaşayacak . Kedimiz yaramazlık yaptığında kızmak-bağırmak sadece onu korkutacak ve bizden uzaklaştıracaktır. Sabırla bu durumun altındaki temeli anlamalıyız. Oyun oynama isteği geldi belki de …  

Kedimizi yapmak istemediği şeyleri yaptırmak için zorlamıyoruz

Örneğin kucağımıza gelmek istemiyorsa zorla kucaklamıyoruz. Ödül şekeri yaptırmak istediğimizi şeyi cazip kılabilir . Aklınızda  ve elinizde olsun .  

Sakin ve yumuşak hareketler ile  sevgimizi ifade edelim . Özellikle sokaktan sahiplendiğimiz çocukların kötü şeyler yaşamaları muhtemel . Hem kedimizi yavruyken sahiplendiğimizde özellikle yumuşak sevelim ki tırnak ve dişleriyle  sevgimize karşılık vereceği bir davranış edinmesin.

Onun bulunduğu ortamda veya onunla iletişime geçerken alçak bir ses tonu tercih ederek kedinizi korkutmamış olursunuz . Yüksek sesler duyduğu ortamlar kaçıp saklanmasına sizden korkmasına neden olabilir .  Öyle bir durum yaşandığında , onları asla bulundukları yerden çıkartma gibi zorlamalarda bulunmayın.  

İnsanlar nasıl konuşarak tanışırlarsa kediniz de sizi tanımak için koklama yolunu seçecektir. İlk etapta elinizi uzatarak  koklatarak sizi tanımasını sağlayabilirsiniz. Kediniz ürkek ve size hiç yanaşmıyorsa işe eşyalarınızı koklatarak başlayın. Kendisi sizi tanıdıkça güvenecektir  .  

Kedimizi hoşlanmadığı yerlerinden  sevmemeliyiz.

Genelde karınlarına dokunulmasını  sevmiyorlar . Ancak benimkinin hassas noktası kuyruğu . O isterse değdiriyor zaten 😊 Siz de kedinizi tanımaya başladıkça fark edeceksiniz.  Hepsinin kendine has bir karakteri var .  

Kediler tahminimizden çok daha zeki canlılardır ve saatlerin de  farkındadırlar . Ayrıca rutinleri olan hayvanlar olduğunu kabul edersek ; mama yiyeceği rutinine de özen göstermemiz gerekir . Yaşları kaç olursa olsun oyun oynamayı ihmal etmez onlara bol bol sevgimizi gösterirsek kedilerimiz bizlere güvenle bağlı kalacaklardır.  

Postun sonuna gelmişken tüm bu anlattıklarım hepsi birbiriyle bir bütün . Saygı, sevgi , güven hepsi birbirinin tamamlayıcısı ve sonucu. Sevginin en gerçek olanı şüphesiz ki hayvan sevgisi. Kedi sahiplendiğinizde unutmayın ki hiç büyümeyecek bir canın kalbinde olacaksınız.  Patili dostlarımızla sağlıklı bir ömür diliyorum 😊 

Gözde ŞENGÖREN / Kedimizin Güvenini Kazanma

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM