Çok Tartışılan Dikey Bahçenin Avantajlarını Sizler İçin Derledik
Abone Ol 

Çok Tartışılan Dikey Bahçenin Avantajlarını Sizler İçin Derledik

Yaşam alanlarında bilhassa son yıllarda daha çok yer bulan dikey bahçelerin popülerliği her geçen gün artmaktadır. Bu noktada, birçok kişinin aklında neden dikey bahçe sorusu bulunmaktadır. Dikey bahçeler; hem estetik hem de işlevsel açıdan tercih edilmektedir. Ayrıntılı bilgi için ; https://www.artwallmoss.com/dikey-bahce/ web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Dikey Bahçelerin Faydaları Nelerdir? Dikey bahçeler; sıvı haldeki suyu su […]

Yaşam alanlarında bilhassa son yıllarda daha çok yer bulan dikey bahçelerin popülerliği her geçen gün artmaktadır. Bu noktada, birçok kişinin aklında neden dikey bahçe sorusu bulunmaktadır. Dikey bahçeler; hem estetik hem de işlevsel açıdan tercih edilmektedir. Ayrıntılı bilgi için ; https://www.artwallmoss.com/dikey-bahce/ web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Dikey Bahçelerin Faydaları Nelerdir?

  • Dikey bahçeler; sıvı haldeki suyu su buharına dönüştürmesi sayesinde havayı serinletmektedir. Buna ek olarak, trafik gürültüsünü azaltmaktadır. Ani sıcaklık değişimlerinin etkisinin azaltılmasında işlevi bulunmaktadır.
  • Dikey bahçeler ile yerden tasarruf sağlanabilir. Bunun yanı sıra, iç mekan uygulamalarında küçük çaplı alanlarda bile m2 başına 20 ila 30 adet bitki bulunduğu için bu kadar çok bitkinin üretmiş olduğu oksijen kapalı alanların hava kalitesinin arttırılmasında fayda sağlayacaktır.
  • Dikey bahçeler; zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde de olumlu etkiler bırakmaktadır. Herkesin bildiği gibi insanlar yeşil alanlarda kendilerini stresten uzak ve mutlu hissederler. Betonların, binaların, alışveriş merkezlerinin etkisinden kurtularak yeşil ile buluşmayı tercih edenlerin favorisi her zaman dikey bahçeler olmaktadır.
  • Dikey bahçe sistemleri bulundukları alana artı değer katmaktadır. Dikey bahçelerin konut ve ticari gayrimenkul değerlerini en az yüzde yirmi oranında arttırdığı tespit edilmiştir. Herhangi bir gayrimenkulü almayı düşünenler için olumlu bir etki yaratmaktadır.
  • Dikey bahçeler; her türlü yaşam alanında kendisine yer bulmaktadır. Bilhassa modern yapıların, binaların, rezidansların ve otellerin sahip olduğu ciddi havanın değiştirilmesinde etkisi bulunmaktadır. Buna ek olarak, projelerin peyzaj alanlarına daha çok yeşil alan eklenmesine katkı sağlanmaktadır.

Neden Dikey Bahçe Tercih Edilmeli?
Dikey bahçeler; sahip oldukları özelliklerinden dolayı her geçen gün beğeni toplamaktadır. Toplumsal, ekonomik ve çevresel faydalarının yanı sıra farklı konularda da birçok olumlu özelliklerinin olduğunu ifade etmeliyiz.

  • Dikey bahçeler; enerji tasarrufu sağlamalarından dolayı tercih edilmektedir. Herhangi bir madde; güneş ışığına maruz kalmasından dolayı ısınır. Aynı durum binalar için de geçerlidir. Bu noktada, yapılan araştırmalara göre dikey bahçeyle kaplı duvarların UV ışınlarını emerek 10 dereceye kadar söz konusu binayı soğuttuğu tespit edilmiştir.
  • Dikey bahçelerin hem yazın hem de kışın birçok faydasını görmek mümkündür. Bilhassa kış aylarında ekstra yalıtım tabakası olarak işlevlerinin olduğunu söyleyebiliriz. Duvar ile arasındaki hava boşluğu sayesinde dışarıya kaçan ısı azalmaktadır. Bunun yanı sıra, içeri giren soğuğu engellemektedir.
  • İç mekan dikey bahçelerinin de farklı avantajları bulunmaktadır. Bu tür dikey bahçelerinde kullanılan bitkilerin transparasyon işlemi sayesinde sıcaklığı üç ila yedi derece arasında düşürdüğünü ifade etmek gerekir. İç mekan yosun duvarlar hakkında ayrıntılı bilgi ve profesyonel destek için ; https://www.artwallmoss.com/yosun-duvar/ web adresini ziyaret ediniz.

Yosun Dikey bahçeler; yaşam alanları için hayati öneme sahiptir. Karbon emisyonunun azaltılmasından başlayarak bulundukları ortama oksijen vererek havayı temizlemeleri, istenmeyen gürültüleri yaşam alanında uzaklaştırmaları gibi farklı avantajları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, yeşil hayranı olanların ve doğaya ve canlılara büyük bir hayranlık besleyenlerin tercih etmesi gereken sistemlerdir.

Art Wall Moss Farkıyla Dikey Bahçe Sahibi olmak istiyorsanız ; https://www.artwallmoss.com/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM