Uykusuzluğa Çözüm Önerileri
  • Facebook
  • Twitter
  • 29 Eylül 2020
  • 0
  • 203
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Uykusuzluğa Çözüm Önerileri

Herkese merhaba , kendimin çocukluktan beri boğuştuğum bir sorun var ki uykusuzluk  .Uykusuzluktan ziyade uykuya dalma süremin biraz uzun sürmesi diye tanımlasam daha doğru olur . Bu sorunu aşmak için çeşitler yollar denedim ve  araştırdım . Sizlere de kendi tecrübelerimden yola çıkarak  derlemek istedim . Şunu belirtmek isterim ki bu posta özel bir araştırma yapmadım. Yani tamamen öznel öneriler. Daimi ve ciddi bir […]

Herkese merhaba , kendimin çocukluktan beri boğuştuğum bir sorun var ki uykusuzluk  .Uykusuzluktan ziyade uykuya dalma süremin biraz uzun sürmesi diye tanımlasam daha doğru olur . Bu sorunu aşmak için çeşitler yollar denedim ve  araştırdım . Sizlere de kendi tecrübelerimden yola çıkarak  derlemek istedim . Şunu belirtmek isterim ki bu posta özel bir araştırma yapmadım. Yani tamamen öznel öneriler. Daimi ve ciddi bir uykusuzluk problem yaşıyorsanız profesyonel yardım almanız gereklidir. 

Uykusuzluğa çözüm önerileri

Meditasyon : Meditasyon ile tanışma hikayem tamda uykusuz bir gecenin vakitlerinde oldu. Uykuya dalmak için pek çok çeşitli yayın hali hazırda mevcut. Sizler de Youtube’dan aratarak size uygun olan ses ve alt yapıya ulaşabilirsiniz. Mail atarsanız fayda gördüklerimi seve seve sizler ile paylaşırım.  

Papatya Çayı : Bu konuda melisa , rezene gibi pek çok bitkinin şifa olduğu söylense de siz yine de deneyip kendinize uygun olanını tüketin. Benim için en etkili papatya çayı diyebilirim.  

Kontrollü Su Tüketimi : Uyku öncesi su tüketmemeye özen gösterin . Zira tam uykuya dalmanıza yakın kalkma ihtiyacı hissetmeniz sizi uyku modundan uzaklaştırabilir.  

Telefonu Uzak Tutun : Dijital çağda en yakın arkadaşlarımız cep telefonlarımızken biliyorum ki uzak kalmak çok zor. Ancak bip bip öten bir bildirime bakma merakımız bizleri  alıkoyabilir ve bu da uykuya dalma anımızı da zorlaştıracaktır.  

Uyku İçin Ayrı Kıyafet  : Burada gününüz evde herkesten izole bile geçse gündelik kıyafetiniz ayrı pijamanız ayrı olsun demek istedim 😊  

İlaç vb. ihtiyaç duyacağınız her şey yakınınızda olsun : Yakınınızda olsun ki aklınıza geldiğinde kalkma arama ihtiyacınız olmasın uykunuzda dağılmamış olur . Benim acil durum ihtiyaçlarım ; Su ,  peçete , burun spreyi, not defteri ( birden aklıma ilginç bir fikir geldiğinde yazmadan duramam , zira yazmazsam sabah unutmuş olurum. )

İşi işte bırakın : Dünyevi dertler düşündükçe çoğalır durur . Özellikle de uyku öncesini bekler bu düşünceler. İş hayatımızda yaşadığınız herhangi bir problemde buna dahil. Bu dediğimi sırf uyku için değil de genel olarak hayata geçirmeniz dileğiyle .  İşi işte bırakalım ki işimiz bize gerektiği gibi hizmet etsin.

Benim deneyip başarılı olduklarım bu kadar sizlerin de bana bir önerisi var mı ? Aşağıya bekliyorum . Sevgiler … 

Gözde ŞENGÖREN / Uykusuzluğa Çözüm Önerileri

İletişim : sengorengozde@gmail.com

https://www.instagram.com/okuyeterki/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM