Severek Ayrılalım
  • Facebook
  • Twitter
  • 1 Eylül 2020
  • 5
  • 224
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Severek Ayrılalım

Bu ne demek ya hu! Seviyorsam neden ayrılayım? Ayrılığın kendisi başlı başına kötüyken, bir de severek ayrılıp neden eziyet edeyim ruhuma! AYRILIK Artık böyle düşünmüyorum! Hem sevip hem ayrılabilirim. Çünkü başka çare yokmuş bazen. Bazen anlatamadığında ayrılmak gerekiyormuş dostundan, kardeşinden, belki eşinden. Anlatamadığında suskunluk geliyor ve oturuyormuş göğsünün tam orta yerine. İnsan insana ilaçmış, insan […]

Bu ne demek ya hu! Seviyorsam neden ayrılayım? Ayrılığın kendisi başlı başına kötüyken, bir de severek ayrılıp neden eziyet edeyim ruhuma!

AYRILIK

Artık böyle düşünmüyorum! Hem sevip hem ayrılabilirim. Çünkü başka çare yokmuş bazen. Bazen anlatamadığında ayrılmak gerekiyormuş dostundan, kardeşinden, belki eşinden. Anlatamadığında suskunluk geliyor ve oturuyormuş göğsünün tam orta yerine. İnsan insana ilaçmış, insan insana deva imiş, insan insana yükmüş, zormuş, ceza imiş, sınav imiş de bazen!

AH ÇOCUKLAR

Geçtiğimiz günlerde dokuz yaşında bir çocuk öldü. Uzun zamandır kulak bile kabartmadığım haberlere, şans verdiğim ilk gün duydum bu haberi. Dokuz yaşında, kayıp mı, yaramaz mı, sokak çocuğumu…Ne yapabilir ki ölüm ile burun buruna gelmek için deyip merak ettim ve uzun metrajlı ve belkide hiç bitmeyeceğinden korktuğum bir serüven gibi ailenin hikayesine burnumu soktum. Bir annesi var, annesinin sevgilisi ve iki de kız kardeşi! Sığamamış bunca insanın içine çocuk, öldürülüvermiş yakılarak! Annesi sevmiş mi sevgilisini, sevmiş de ayrılamamış mı onca vahşiliğe rağmen, çocuğundan daha fazla mı sevmiş sevgiliyi peki? Ne olmuş, neler olmuş benim memleketime diye diye söyleniyorum uzun zamandır.

AYRILIN

Evet ayrılın! Severek ayrılın! Çok sevseniz de ayrılın! Birbirimize zarar veriyor, yaşam alanlarımıza giriyor, kalp işinden epeyce uzaklaşıyorsak ayrılalım birbirimizden. Çıkalım kalplerimizden, evlerimizden, hayallerimizden, yollarımızdan. Yaşam eşit ölçüde nefes vermiyor bize. Hepimizin bir nefes sayısı, bir yaşam alanı ve bir de nasıl olacağını bilemediğimiz bir sonu var. Dar etmek neden? Bu yazı iki sevgilinin bir çocuğu hiç etmesinden sebep! Bin yıllık karı kocanın hikayesinden de doğabilirdi. Kardeşim dediğin, incinmesini istemediğin o insanın sana attığı o son kazıktan dolayı da olabilirdi. Sebep pek çok! Ve fakat kalp hassas! Hayvandan bizi ayıran o duygular insana has. Hâl böyleyken sevsek de ayrılalım artık! Sultanım Abdülkadir Geylâni Hz. ne güzel söylemiş; “Hakk’ın evi olan kalbini boşalt ve oraya hiçbir şey koyma. Allah, içinde resimler ve putlar bulunan kalbe girer mi? Allah dışındaki her şey puttur! Dolayısıyla sen putları kır ve bu evi temizle. O vakit sahibinin oraya yerleştiğini göreceksin. Daha önceden görmediğin harikaları o vakit göreceksin.”

VE

Allah’ım! Sen bizden hoşnut edecek şeyleri yapmakta bize başarı ver! Bize dünyada ve ahirette güzellik ver ve bizi sevdiklerinle, seni sevenlerle karşılaştır.

Rabbime emanet olasınız..

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

5 yorum

  1. Sukur okuyabildim nihayet. Ah bu kalp bosaltmayla ilgili cok guzel sinavlarim oldu.hamdolsun rabbim hemen sardi sarmaladi beni. Erken uyandim. Dogrulttum kalbimi anlatmasi uzun bi okadar kirici ama sonucu rabbime yonelik bir yasanmislik. Buna bile iyiki yasamisim diye sukur ederim. Her serde bir hayir hee hayirda bir ser var diye bosuna denmemis. Bu şerre bile ne kadar hamdedilse az diye dusundum . Kendine gel esin dedi bana kendine gel icine don rabbini bul herkesten ayrildim severek. Gercek ask icin

  2. Ne kadar da doğru, yapabilmek umuduyla ve de çabasıyla ..
    Yüreğinize sağlık, ilminize bereket
    Rabbime emanet olasınız..

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM