Kombi Sürekli Açık Olursa, Fazla Yakıt Tüketir Mi?
  • Facebook
  • Twitter
  • 24 Eylül 2020
  • 0
  • 165
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Kombi Sürekli Açık Olursa, Fazla Yakıt Tüketir Mi?

Kombi Sürekli Açık Olursa, Fazla Yakıt Tüketir Mi? Kombilerin kullanımına ilişkin olarak toplum genelinde süregelen çok sayıda farklı görüşe bağlı tartışmalar bulunmaktadır. Özellikle de kombilerin en tasarruflu şekilde kullanarak, ısınma ihtiyaçlarının daha ekonomik şekilde karşılanması amacı ile kombi kullanımına yönelik farklı öneriler belirtilmektedir. Bu durumda toplum genelinde kombi kullanıcıları açısından son derece karmaşık bir duruma […]

Kombi Sürekli Açık Olursa, Fazla Yakıt Tüketir Mi?

Kombilerin kullanımına ilişkin olarak toplum genelinde süregelen çok sayıda farklı görüşe bağlı tartışmalar bulunmaktadır. Özellikle de kombilerin en tasarruflu şekilde kullanarak, ısınma ihtiyaçlarının daha ekonomik şekilde karşılanması amacı ile kombi kullanımına yönelik farklı öneriler belirtilmektedir. Bu durumda toplum genelinde kombi kullanıcıları açısından son derece karmaşık bir duruma yol açabilmektedir. Bu tip tartışmaların en başında da özellikle kış aylarında kombilerin sürekli açık mı olmasının, yoksa kullanılacağı zaman mı çalıştırmasının daha tasarruflu bir kullanım sağladığı yönünde tartışma geliyor. Maltepe Demirdöküm Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz, kombinizin devamlı olarak çalışma modunda kalmasını tavsiye ediyor.

Kombi İlk Açılışta Çok Enerji Tüketir

Kombiler temel çalışma prensibi çerçevesinde, ilk çalışma sırasında içerisinde bulunan suyu ısıtabilmek için yüksek bir yakıt çekimi gerçekleştirir. Bu durumda önemli bir yakıt tüketimine yol açar. Dolayısıyla özellikle kış aylarında mekan sıcaklığının istenen seviyelere gelmesinden sonra kombinin kapatılmaması gerekmektedir. Çünkü kombinin tamamen kapatılması durumunda içerisinde bulunan su soğuyacaktır. Dolayısı ile kombide yeniden çalıştırıldığında bu soğumuş olan suyu ısıtabilmek için çok daha fazla enerji tüketimi gerçekleştirecektir. Ancak sürekli olarak en düşük seviyede çalışmaya devam ederse, sürekli olarak ateşleme yapmayacağından, daha tasarruflu bir kullanım gerçekleştirilmesine yardımcı olacaktır. Bu yüzden de Üsküdar Baymak Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından kombilerde her zaman açık kalmasının daha avantajlı bir kullanım şekli olacağı konusunda tavsiyelerde bulunuluyor.

Kombinizin düzenli olarak bakımını yaptırmanızda tüm bu faktörlerin yanında tasarruflu kullanım gerçekleştirebilmeniz açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Kombinizin zaman içerisinde doğalgaz artığı veya sudan gelen kireç gibi faktörler ile tüm tesisat sisteminde meydana gelebilecek birikintiler performansının düşmesine neden olur. Bunun sonucunda da hem daha fazla enerji tüketimi hem de çok daha az ısınma verimliliği sağlanır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için mutlaka profesyonel Çekmeköy Baymak Kombi Servisi hizmetlerimizden yardım alarak, yılda en az 1 defa olacak şekilde kombinizin periyodik bakımlarını yaptırmanız çok önemlidir. Bu sayede kombinizi çok daha verimli ve çok daha ekonomik bir şekilde kullanabilmeniz mümkün olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
kombi kombi servisi

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM