Kırmızı Ağaç Tekniği
  • Facebook
  • Twitter
  • 10 Eylül 2020
  • 0
  • 336
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Kırmızı Ağaç Tekniği

Arkadaşlar merhaba , haydi toplaşın odaklanmaya dair harika bir teknikle geldim . Tekniğimizin adı “ Kırmızı Ağaç Tekniği “ . Bu teknik Hikmet Anıl Öztekin’e ait . Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum . Şuan literatüre girmemiş olsa bile , faydalı bir teknik olduğunu düşündüğüm için . Neden bir gün girmesin ki ?   Kırmızı Ağaç Tekniği , Hikmet Anıl Öztekin’in kendi odaklanma ihtiyacına yönelik öğrencilik yıllarında tasarladığı bir yöntem. Bizi […]

Arkadaşlar merhaba , haydi toplaşın odaklanmaya dair harika bir teknikle geldim . Tekniğimizin adı “ Kırmızı Ağaç Tekniği “ . Bu teknik Hikmet Anıl Öztekin’e ait . Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum . Şuan literatüre girmemiş olsa bile , faydalı bir teknik olduğunu düşündüğüm için . Neden bir gün girmesin ki ?  

Kırmızı Ağaç Tekniği , Hikmet Anıl Öztekin’in kendi odaklanma ihtiyacına yönelik öğrencilik yıllarında tasarladığı bir yöntem. Bizi başarıya götüren  yegane çaba;  istikrarlı ve programlı ders çalışmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çalışmayı da belli bir program çerçevesinde yapabildiğimiz müddetçe sınavlarda iyi puanlar almakta kaçınılmaz olacaktır . Ancak şunu da belirteyim Kırmızı Ağaç Tekniği , sadece ders çalışmak için veya okul başarısı için değil de hayatımızın her alanında odaklanmamıza yarayacak bir yöntem .  

Kırmızı Ağaç Tekniği nedir ? 

Her insan ,  herhangi bir çalışma esnasında o işe  odaklanmak zorundadır. Örneğin ben yazı yazacağım diyelim ;  konu , plan , kaynaklar hepsi önümde ama birkaç satır yazdım sonrasında aklıma bir şey geldi.  Çalışma masamdan kalktım  o an yazma amacımdan uzaklaşmış olurum .  Özellikle karşılaştığım odaklanma sorunu genelde aniden aklıma gelen bir müzik  dinleme isteğidir. Müzik dinlemek aklıma geldiği anda başımı kaldırıp ben buraya kırmızı ağacı ,  bulmaya geldim dediğimde tekrar toparlanıp yazıma dönebilirim. Yani kırmızı ağaç burada bizi hedefe tekrar yöneltecek  bir sembol .  

Neden Kırmızı Ağaç ?  

Hikmet Anıl Öztekin , bu tekniğe neden kırmızı ağaç demiş ? Bunu bende düşündüm.  Şu şekilde de anlamlandırıyorum;  yani size de oluyordur,  kırmızı ağaç dedikçe zihninizde hemen bir kırmızı ağaç canlanması. Kırmızı renginin de  canlandırıcı bir özelliği olması olabilir.  

Kırmızı ağaç tekniği o kadar basit ki insanoğlu genelde karmaşık olduğu için bu kadar mı veya başka bir şeyler daha olmalı diye düşünebilir . Bu yüzden sizlere bir örnek daha vereceğim .  

Kırmızı Ağaç Tekniğine Örnek

 

Bu konudaki bir diğer örneğim ise diyelim ki anneniz sizi pazara gönderdi ve  sadece kırmızı ağaç yaprağı almanızı istedi. Biz ne yaptık ? Gittik pazara . Pazar o kadar renkliydi ki  bir sürü meyve –  sebze gördük ve onlardan satın almaya başladık . Eve geri döndüğümüzde ise asıl amacımızdan tamamen uzaklaştığımızı , pazara sadece kırmızı ağaç yaprağı almaya gittiğimizi hatırladık. Halbuki pazara ilk girdiğimizde ve meyve gördüğümüzde “kırmızı ağaç !”  deseydik  asıl hedefe tekrar odaklanabilirdik . 

Sonuç olarak değerli arkadaşlarım bir işi yapmamız gerektiğinde zihnimiz o renkli pazar yeri gibi sürekli bizi asıl amacımızdan  alıkoymaya çalışacaktır. Zihnimize “kırmızı ağaç “ diyerek karşı koymak ise bizim seçimimiz . Hayata kolay uyarlanır olduğu için geçerliliği de daima sürecek bir teknik. Hepimizin okul hayatında , iş hayatında ve yaşam alanımızda kullanabileceğimiz bir teknik .   

Zamanı etkili kullanmak ve odaklanmak adına bir diğer teknik ” Pomodoro Tekniği” . Pomodoro Tekniği’ne dair bilgilerin postuna da linkten ulaşabilirsiniz .  

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM