Atiye İkinci Sezon İncelemesi
  • Facebook
  • Twitter
  • 13 Eylül 2020
  • 0
  • 224
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Atiye İkinci Sezon İncelemesi

Sonbahara yeni giriş yapmışken Atiye dizisi  ikinci sezonunun gelişi ile Eylül ayını taçlandırdı. Beren Saat ve Mehmet Günsur gibi güçlü isimlerin yer aldığı netflix yapımı ilk sezonuyla Aralık ayında izleyicisiyle buluşmuştu. Gerek kadrosu  gerek spritüel konular işlemesi ile Netflix’te ses getiren Türk yapımlarından oldu. Ben de bu hafta “Atiye İkinci Sezon İncelemesi” ile sizlerleyim …   Önce karakterleri bir hatırlayalım  ; ATİYE DİZİSİ OYUNCULARI  Beren Saat – Atiye Mehmet Günsür – Erhan Metin Akdülger – Ozan Melisa Şenolsun – Cansu Başak Köklükaya – Serap Civan Canova – Mustafa Meral Çetinkaya – Zühre Hazal Türesan – Hannah Cezmi Baskın – Öner Tim […]

Sonbahara yeni giriş yapmışken Atiye dizisi  ikinci sezonunun gelişi ile Eylül ayını taçlandırdı. Beren Saat ve Mehmet Günsur gibi güçlü isimlerin yer aldığı netflix yapımı ilk sezonuyla Aralık ayında izleyicisiyle buluşmuştu. Gerek kadrosu  gerek spritüel konular işlemesi ile Netflix’te ses getiren Türk yapımlarından oldu. Ben de bu hafta “Atiye İkinci Sezon İncelemesi” ile sizlerleyim …  

Önce karakterleri bir hatırlayalım  ;

ATİYE DİZİSİ OYUNCULARI 

Beren Saat – Atiye 
Mehmet Günsür – Erhan 
Metin Akdülger – Ozan 
Melisa Şenolsun – Cansu 
Başak Köklükaya – Serap 
Civan Canova – Mustafa 
Meral Çetinkaya – Zühre 
Hazal Türesan – Hannah 
Cezmi Baskın – Öner 
Tim Seyfi – Serdar Senan Kara – Ozanın annesi ( 2.sezon )  

Dikkat !!!  Bundan sonra yazacaklarım spoiler içerebilir 😊  

Atiye’nin konusunu anlatmaktan ziyade sadece birinci sezon ile ikinci sezonu  kıyaslayarak incelemeye  karar verdim. Keyifli okumalar .  

Birinci sezonun son sahnesinde çoğumuz hatırlıyoruz ki Atiye kardeşi Cansu’nun tekrar hayata geri dönmesi için elinden geleni yapar . Sezon  finalinin son sahnesinde ise hatırlarsınız ; Cansu , Atiye’ye kapı açar . Ancak kapıyı açıp iki kardeş sarıldığında Cansu adının Elif olduğunu ve bir karışıklık olduğunu  söyler orda biter  .  

Atiye İkinci Sezon İncelemesi

İkinci sezonda birinci sezondan biraz daha  bağımsız izlenimi verdi izleyiciye.  Şöyle ki Atiye kardeşi Cansu’yu geri getirmek adına farklı bir boyuta geçmiş oldu (  Ben öyle yorumladım yani 😊  Bu boyutta önceki sezondan tüm karakterler var . Ancak hepsinin farklı bir yaşantısı var. Mesela babası ve annesi hiç evlenmemiş . Anneannesi hayatta ve tekrardan yol gösterici nitelikte . Cansu ve Erhan , Atiye’yi tanımıyor ve abi kardeş ilişkisi içinde Onlar varlığını bilmese de bir de sürpriz baba çıkıyor ortaya. Beni en çok sevindiren kısmı bu oldu diyebilirim . Adamcık ölmemiş 😊 . Hatta Serdar bile eşine ve oğluna düşkün bir aile babası rolünde . Tabii kötü karakter olmaya devam . İzleyici bu sefer Serdar’ın neden böyle bir yol seçtiğine cevap alabilecek. Ancak kim tarafından ve neden yönetiliyor  ; net bir açıklık yok . Üçüncü sezona kısmet diyelim.  

İkinci sezondan farklı olarak Atiye artık edilgen değil de olaylara karşı  etken rolde. Çünkü her şeye müdahale etmek zorunda . Bu boyutta her ne olduysa hamile kadınlar ölüyor ve  bunu düzeltme görevi de Atiye’ye ait .  

Ikinci sezon mu daha iyi birinci sezon mu derseniz. Birinci sezonda olaylara daha çok tarihi yer ( Göbekli Tepe ) , tarihi olaylar ve tarihi karakterler katmasıyla birinci sezon benim için daha çok ilgi çekiciydi. Hemen hemen aynı akıcılıkta diyebilirim. Sezon bittiğinde sanki uzun bir film bitirmiş izlenimine kapılıyorsunuz . Tabi aklınızda pek çok soru işaretiyle bunu iki sezonda da başarabilmişler . İkinci sezonda ilk sezona kıyasla yakınlaşma sahneleri daha az dikkat çekici. Türk yapımlarında hep bir eleştiri muhakkak yapılmıştır bu sahnelerle . Zaten gündem olabildikleri için sanırım gerek görmemişler.  

Ozan karakterinden de biraz bahsetmek isterim. İkinci sezonda , birinci sezona kıyasla daha az sahnesi vardı ve daha edilgen roldeydi . Bakalım üçüncü sezonda çok daha aktif olacağa benziyor ( dikkat spoiler ) .  

Değerli okurlar , bitirdikten hemen sorun yorum girdim. İpucu verdim kabul ancak alenen de spoiler verdiğimi düşünmüyorum. Benim atladığım sizlerin de eklemek istediğiniz her şeyi yorum kısmına bekliyorum .  Sevgiler … 

Gözde ŞENGÖREN / @okuyeterki

Atiye İkinci Sezon İncelemesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM