En Sonunda Oldu Dünyanın Gelecek Senaryoları
  • Facebook
  • Twitter
  • 10 Ağustos 2020
  • 0
  • 212
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En Sonunda Oldu Dünyanın Gelecek Senaryoları

Çayınız , kahveniz yanınızda hazır ise keyifli bir kitap yorumu ile sizlerleyim .  Bu kez klasik kitap önerisi çizgimin dışına çıkarak her biri birbirinden çılgın görünen felaket senaryolarının yer aldığı bir kitaptan bahsedeceğim. Kitabın adı En Sonunda Oldu .  Mike Pearl’ın ilk ve tek kitabı  .   Mike Pearl kimdir ?   Mike Pearl’ın daha önce edebiyat camiasında adını duymamış olmam bende ayrı bir merak uyandırdı . Zira kendisi […]

Çayınız , kahveniz yanınızda hazır ise keyifli bir kitap yorumu ile sizlerleyim .  Bu kez klasik kitap önerisi çizgimin dışına çıkarak her biri birbirinden çılgın görünen felaket senaryolarının yer aldığı bir kitaptan bahsedeceğim. Kitabın adı En Sonunda Oldu .  Mike Pearl’ın ilk ve tek kitabı  .  

Mike Pearl kimdir ?  

Mike Pearl’ın daha önce edebiyat camiasında adını duymamış olmam bende ayrı bir merak uyandırdı . Zira kendisi zaten ilk kitabıyla bizlerle ve bir gazetede köşe yazarlığı yapmakta . Ünlü köşe yazıları ;  “ Ne Kadar Korkmalıyım ? “ 2050 İklim Tahminleri “ ve “Saatler ve Dakikalar “  şeklindedir. Bu yazıların adından da anlaşılacağı üzere En sonunda Oldu ile aynı mantıkla yazıldıklarını fark edersiniz. Mike Pearl’ı bu gibi konulara sevk eden durum ise  , modern dünya insanının hastalığı olan kaygı bozukluğu yaşıyor olmasıdır. Çağımız hastalıklarından olan kaygı bozukluğu yaşayan insan sayısı ise gün geçtikçe artmakta .  

Mike Pearl’ın yaşadığı bu durumlar da araştırmaya ve sonrasında da yazmaya teşvik etmiştir. Tabi kaleme alınan bilgiler edebi düzeyden ziyade akademik araştırmalara ve istatistik verilere dayanmakta .  

En Sonunda Oldu , on dokuz farklı başlığa ayrılmış on dokuz konuyu içeriyor. Konuların her biri birbirinden bağımsız .  

En Sonunda oldu , bilimsel veriler çerçevesinde yazılmış olması sizi akademik bir dil bekliyor manasına gelmesin , her biri konuya farklı bir kurgu ile giriş yapmış yazarımız. Ancak dediğim gibi on dokuz farklı konu içeriyor. Yani elime alıp birkaç günde bitireyim diyeceğiniz bir kitap değil de ara ara bölüm bölüm okuyacağınız türde bir kitap ( Günde bir bölümden fazla okumadım . )  

En Sonunda Oldu ’nun bana katkısı

  

En Sonunda Oldu , kitabının bana katkısı ;  on dokuz hikaye içinden en çok ilgimi çekenler,  

1) İnsanların Ölümsüz Olduğu Gün 
2) Suudi Arabistan’da Petrolün Bittiği Gün 
3) Ayda Bebek Doğduğu Gün 
4) Uzaylılardan Sinyal Aldığımız Gün 

En olası gördüklerim , 

1) Suudi Arabistan’da Petrolün Bittiği Gün 
2 ) Teknoloji Milyarderinin Dünyayı Ele Geçirdiği Gün 
3) İnsan Tarafından Kullanılan Son Arabanın Hurdaya Çıkması (Bu paragrafta biraz iyimser olduğumu okuduğunuzda anlayacaksınız.)  

En çok korkutan ise;

1) İnternetin Kapandığı Gün 😊  

En çok mutlu eden ise;

1) Son Mezbahanın Kapandığı Gün
2) Son Kölenin Serbest Bırakıldığı Gün 
3)Amerika’da Silahların Yasaklandığı Gün .  

İçlerinde yazmadığım ancak keyifle okuduğum bölümler olsa da bütün bölümleri aynı keyifle okudum diyemeyeceğim.  

Ancak kitabın olası veya beklediğimden farklı sonuçlar ortaya çıkartması beni düşündürdü ve besledi diyebilirim. İleri tarihte yazacağım  pek çok postta da  bu kitabın katkısı yadsınamaz.  

Sonuç olarak hepimizin ilgi alanları  farklı olmakla birlikte  konu başlıklarına göz gezdirdiğinizde bana hak vereceksiniz.  

Bu tarz önerilere daha çok yer verdiğim instagram hesabıma da bir göz atın dilerseniz https://www.instagram.com/okuyeterki/

Bir bonus daha https://www.youtube.com/watch?v=4npXo9-XkCc&t=92s kitabı detaylı anlattığım videom günüze renk katsın 🙂

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM