Ah Bir Zengin Olsam!
  • Facebook
  • Twitter
  • 14 Ağustos 2020
  • 4
  • 363
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Ah Bir Zengin Olsam!

Ah Bir Zengin Olsam! Can Yücel‘in adeta hayatı özetleyen birbirinden eşsiz şiirlerine denk gelmişsinizdir mutlaka. Bu hafta vefatının 21. yılında o anlamlı şiirlerinden biri ile yad etmek istedim kendisini.. En sevdiğim şiirlerinden biri, tatlı tatlı zenginliği anlattığı şiiri, Can baba, bu şiirde unuttuğumuz küçük ayrıntıları fısıldıyor adeta kulağımıza, diyor ki: Ah Bir Zengin Olsam! ‘Zenginlik, […]

|

Ah Bir Zengin Olsam! Can Yücel‘in adeta hayatı özetleyen birbirinden eşsiz şiirlerine denk gelmişsinizdir mutlaka. Bu hafta vefatının 21. yılında o anlamlı şiirlerinden biri ile yad etmek istedim kendisini..

En sevdiğim şiirlerinden biri, tatlı tatlı zenginliği anlattığı şiiri, Can baba, bu şiirde unuttuğumuz küçük ayrıntıları fısıldıyor adeta kulağımıza, diyor ki:

Ah Bir Zengin Olsam!

‘Zenginlik, sabahları poğaça yiyebilmektir.
Zenginlik, merdivenleri yardımsız çıkabilmektir.
Pencereden bakıp, yoldan geçenleri görebilmektir.
Her akşam kendi kapını kapatabilmektir.
Saçının okşanmasıdır.
Kolundaki saatin geleceği göstermesidir.
Bir sonraki hafta için plan yapabilmektir.
Güzel günleri bekleyebilmektir.
Bazen bir tabak makarnadır.
Bazen iki tane domates ve bir taze ekmektir.
Kendine inanabilmektir.
Zenginlik, varlığından mutluluk duyabildiğin her şeydir…
Fakirlikse…
Bir kez tanıyıp,
Sonra yokluğunu öğrenmektir.

Peki size göre zenginlik nedir?

Neye kıymet veriyorsunuz? Zenginliğiniz paranız, bilginiz, kıyafetiniz, aileniz, eşiniz, çocuğunuz, makamınız, mevkiniz, malınız, mülkünüz, arabanız, katınız, yatınız, kaslarınız, güzelliğiniz, gençliğinizden mi?
Zenginliğin, varlıklı olmanın dünyasal nimetlerden kaynaklı olduğunu düşünenlerden misiniz?! Vay halimize.. vayy bizim, manevi enerjiden yoksun esir halimize… Esir diyorum çünkü, tüm bu dışsal kaynaklarla perdeleniyoruz, gözlerimiz kör oluyor adeta ve perdelendiğimiz şeyleri ilah edinip onlara köle oluyoruz bile isteye.

Okuduğum bir yazıda şöyle diyordu: ”Dilediğiniz kadar Allah‘a dua edin, maddi kaynaklardan güç alıyorsanız hayatınızı tekrar gözden geçirin. Dünyasal herhangi bir imkânın hayatınızdaki varlığından güç almadan tatmin olduğunuzda, ilahi sistemin enerjisiyle bütünleşmeye başlarsınız. Bu durum egosal düşünceye zayıflık olarak gelir. Lakin egoya zayıf gelen bu durum, ruhsal enerjimizin en üst safhalara ulaşmasının bir yoludur.”

Duvara yaslanma yıkılır, ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma gider sözü boşuna mı söylenmiş? Elbetteki bu dünya nimetlerinden yararlanacağız. Yaşayabilmek için dünyevi getirilere elbetteki ihtiyacımız var. Ama şunu unutmayalım ki bedenimiz, aklımız, malımız mülkümüz güzelliğimiz, evlatlarımız, eşimiz hepsi ama hepsi Allah’ın emanetleri.. İsterse alır; isterse verir. İsterse arttırır; isterse azaltır. Bu idrakle yaşarsak asıl zenginliğin, gücünü Allah’tan alıp onun ipine sımsıkı sarılmaktan geçtiğini idrak ederiz. Sevgiyle…

Melda ÇÜÇEN

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

  1. Canım Melda, yüreğine sağlık, kalbimizde olan esas zenginliği bir çıkartabilsek… Çok güzel bir yazı, kalemin hep yazsın💚

    • Klişe söz gibi gelir ama ne çok doğru değil mi can arkadaşım, ‘Sen başka yerlerde ararsın zenginliği; ama kendi bahçendedir o zenginlik bilmez misin?!’

  2. Meldacım yüreğine sağlık… Duvara yaslanma yıkılır, ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma gider” nasıl güzel bir söz. Rabbim gönül zenginliği versin.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM