Tavsiye Çocuk Kitapları
  • Facebook
  • Twitter
  • 8 Temmuz 2020
  • 1
  • 131
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Tavsiye Çocuk Kitapları

İçimizdeki çocuğu unutmamamızın en önemli nedeni belki de okuduğumuz “çocuk kitapları”dır. Hayal dünyalarına misafir olmak, onlar gibi düşünmek bizi aşırı heyecanlandırıyor. Şüphesiz ki burada en önemli rol de yazarların… Ne yazsa okuruz dediğimiz yazarların kaleme aldıkları çocuk kitaplarını ve kendi yorumlarımızı sizinle paylaşmak istedik. Farklı ve heyecanlı bir yolculuk gerçekleştirmek isteyenler için minik öneriler, şimdiden […]

İçimizdeki çocuğu unutmamamızın en önemli nedeni belki de okuduğumuz “çocuk kitapları”dır. Hayal dünyalarına misafir olmak, onlar gibi düşünmek bizi aşırı heyecanlandırıyor. Şüphesiz ki burada en önemli rol de yazarların… Ne yazsa okuruz dediğimiz yazarların kaleme aldıkları çocuk kitaplarını ve kendi yorumlarımızı sizinle paylaşmak istedik. Farklı ve heyecanlı bir yolculuk gerçekleştirmek isteyenler için minik öneriler, şimdiden keyifli okumalar.

Tavsiye Çocuk Kitapları

KİTAP KURDU OLMAK İSTEMEYEN MAYA

Maya’nın merak ettiği şeyler var… Mesela kitap kurdu olmak için kitapların içerisinde mi yaşamak gerekiyor? Ya da kitap kurdu olmak için ne yapmak lazım? Eğer kitapların içerisinde yaşanıyorsa kitap kurtları ailesini, arkadaşlarını özlemiyor mu? Bu soruların cevaplarını Maya henüz bilmiyordu ama bildiği bir şey var ise o da MAYA KİTAP KURDU OLMAK İSTEMİYORDU!!

Maya’nın anne ve babası kitap okumayı çok seviyordu ve Maya’nın da kitap okumasını istiyorlardı. Kafasındaki sorulardan kurtulamayan Maya ise kitaplardan ve özellikle de kütüphanelerden çok korkuyordu. Bir gün bütün sorularına cevap bulacaktı ama bunun nasıl olacağını kitabı okuyarak öğrenmelisiniz.

NEREDEN ÇIKTI BU ÇOCUK?

Cantekin’in maceralarına hazır mısınız?
Cantekin yaz tatilini tam hayal ettiği gibi planlamıştı. Her şey o kadar kusursuzdu ki… Fakat o da kim? Ooppss bir misafir geliyor galiba.
Cumartesi sabahı kardeşi tarafından uyandırılıp mutfağa giden Cantekin bir farklılık olduğunu hemen anlamıştı. Bu heyecan, anne ve babasının ve hatta kardeşinin süslenmesi ona pek mantıklı gelmemişti. Anne ve babası ona bir sürprizlerinin olduğunu ve Cantekin’in de hemen giyinmesi gerektiğini söylemişti. Gelen misafir kardeşi Özge’yi heyecanlandırmış, anne ve babasını ise mutlu etmişti. Bakalım Cantekin nasıl hissedecekti. Yaz tatili onun planladığı şekilde olacak mıydı?

GİZLİ YOLCULUK

12 yaşındaki meraklı bir gencin çıktığı heyecanlı yolculuk ve gördüğü, tanıştığı kişileri anlatıyor kitap. Arıcılar, biçerdöver ustaları, balıkçılar ve güller içerisinde şahane bir evi olan o tatlı aile…
Her bir olay farklı bir deneyim oluyor onun için ve her olayın sonunda mutlaka bir şeyler öğreniyor böylelikle yolculuğu daha bir anlamlı oluyor. ‼
Peki, bu yolculuk neden “Gizli”?? Kitabı okuyunca anlayacaksınız.

ASIK SURATLI ÇOCUK-1

Asık Suratlı Çocuk ve Onu Etkilemeyen Sıra dışı Olaylar/Uğultulu Orman serinin ilk kitabı…
Ana karakterimiz Mert aslında her çocuk gibi “normal” olmak istiyordu ama bunun için önünde engeller vardı ASIK SURATI bir de her şeyden KORKMASI… Aslında böyle yazınca hepimizin aklına karanlık, korkunç sesler geliyor ama onun korktuğu şeyler farklıydı bir örnekle açıklamak gerekirse TÜKÜRÜK!!
Bir gün Mert abisi Zek’in her gece aynı saatte nereye gittiğini çok merak etti ve onu takip etmeye başladı. Uyurgezer olduğunu anladığı abisi herkesin korktuğu -ki Mert asla korkmuyordu- Uğultu Orman’a doğru gidiyordu. Ormana geldiği sırada fısıltılar duymaya başladı ama etrafta kimse yoktu eee o zaman bu sesler kimden daha doğrusu kimlerden geliyordu? Uğultulu Orman efsaneleri gerçekten doğru muydu? Abisinin buraya gelmesindeki amaç neydi?

Soruların cevabı kitabın içinde sizleri bekliyor.

ASIK SURATLI ÇOCUK-2

Uğultulu Orman’dan tanıdığımız ve maceralarını büyük bir heyecanla okuduğumuz Mert yine bildiğiniz gibi ASIK SURATLI…
Bir önceki kitapta Mert, Zek ve Nehir Uğultulu Orman’ı kurtardıktan sonra adı Cıvıltılı Orman olarak değiştirildi. Neden mi? Bir fikrimiz yok öyle istemişler öyle olmuş diyip kapatalım konuyu çünkü çook daha önemli bir konumuz var.
Ne mi?
Kasabadaki bütün tahıllar çalınmaya başlanmış üstelik bunu kim ve neden yapıyor bilmiyoruz. Daha da önemlisi sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü bütün herkes uykuya dalıyor. Baya heyecanlı değil mi?
Bu macerada Mert, Zek ve Nehir’e yardıma gelen Fındık ile bu soruna bir çözüm bulunacak mı orasını kitabı okuyunca öğrenmeniz daha iyi olur diye düşündük.

BACA KASABASI’NIN ÇÖPADAMI

Cadılar Bayramı’nda çöp yığınlarının arasından Çöpadam’ın kalbi atmaya başladı. Kötü kokusundan dolayı kimseler onunla konuşmuyor ve onunla alay ediyorlardı. Bir kişi dışında…
Lubicchi Çöpadam’dan kaçmıyor ve kokusundan da o kadar rahatsız olmuyordu. Onda tanıdık bir koku vardı. Bakalım bu tanıdık kokunun sahibini bulabilecek miydi? Çöpadam’ın ve Lubicchi’nin arkadaşlığına sizler de şahitlik etmelisiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Tavsiye çocuk kitapları çok çok güzel benim de okuyasım geldi 🙂 Kitapkurdu olmak istemeyen Maya sonradan anlayacaksın onların ne kadar kıymetli olduğunu :))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM