Ev Yapımı İce Tea Tarifi
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Temmuz 2020
  • 4
  • 178
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Ev Yapımı İce Tea Tarifi

Arkadaşlar merhaba lezzetli mi lezzet falafel tarifinden sonra bu tarif  işini daha ferah bir tada getirerek falafelin yanına yakışan  tam da yaza uygun bir içecek  tarifi vermeye geldim 😊  Tarifim ev yapımı ice tea . Aslında buzlu çay desem daha doğru olur. Ancak sofralarımıza ice tea olarak girdiği için o şekilde tüketiyoruz diyebilirim .   Ev yapımı buzlu çayın ( ice tea ) bence anlamı    Yıllar önce hatırlar mısınız bilmem […]

Arkadaşlar merhaba lezzetli mi lezzet falafel tarifinden sonra bu tarif  işini daha ferah bir tada getirerek falafelin yanına yakışan  tam da yaza uygun bir içecek  tarifi vermeye geldim 😊  Tarifim ev yapımı ice tea . Aslında buzlu çay desem daha doğru olur. Ancak sofralarımıza ice tea olarak girdiği için o şekilde tüketiyoruz diyebilirim .  

Ev yapımı buzlu çayın ( ice tea ) bence anlamı   

Yıllar önce hatırlar mısınız bilmem post konumuz ice tealar ,  l….. markasının hummalı bir kampanyası ile bizlerin tüketim alışkanlığı haline getirildi . Türkiye’de ilk satış tarihine ulaşamazsam da  İce tealar altın çağını 2012 yılında yaşamış bulunmakta ( Satış verilerinden öyle yorumladım. ) . Bizim eve gelişi ise benim çocukluğuma dayanıyor , ikram ettiğimiz misafirlerce de kabul görmüş bir lezzet.  Günümüzde ise farklı markaların farklı aromalarıyla yazın vazgeçilmezleri arasında. İce teanin adına bakıldığında buz ve çay içerikli olduğunu düşünsek de piyasadakiler bu kadar masum değil  maalesef . Paketli çoğu gıda gibi tadı bize hoş gelecek şekilde zararlı pek çok katkı maddesi ve tatlandırıcı içeriyorlar. Öyle ise anne tarifine dönüş farz oldu . Sizlerde özellikle çocuk sahibiyseniz güzel bir sunum ile çocuğunuza bu lezzeti  kabul ettirebilirsiniz.  

Ev yapımı 🍋 limonlu ice tea tarifi için malzemeler  ve yapım aşamaları :

  1. Bir litrelik sürahi ve kavanoz. 
  1. Bir buçuk  limon ( Bir tanesi tamamen sıkılacak , kalan yarımda karışıma dilimlenecek . ) 
  1. Orta boy demlikte demlenmiş siyah çay . ( Dört tatlı kaşığı çay ideal oluyor veya üç poşet çay özellikle tomurcuk çay da eklerseniz tüm alkışları toplarsınız. )  
  1. Iki – üç yaprak taze nane .  
  1. Arzu ederseniz zevkinize göre karanfil.  
  1. Buz 
  1. Yarım su bardağı şeker  
  1. Karışım birleştikten sonra bir litreyi tamamlayacak soğuk su  

Son aşamada ice tea yi buz dolabında biraz dinlendirin. Servise hazır  .

Hepsi birleştikten sonra buzlu çayımız hazır, içeriğinde saydığım her şeyi damak zevkinize göre eksiltip arttırabilirsiniz . Bu tarifin güzel yani evde kalan bayat çayı da dökmektense bu şekilde değerlendirmek olacaktır.  Sizler de bu tarifi farklı aromalarda biliyorsanız aşağıya eklemeniz beni çok mutlu eder. Bu doğal lezzeti “ice tea tarifi” mizi dostlarınızla paylaşmanız dileğiyle. Afiyet olsun .  

Unutanlara Meşhur falafel tarifim ( Salatalara bile ekleyebilirsiniz , tam iki yaz lezzeti . )  https://www.biriktirdiklerim.com/2020/06/falafel-tarifi/

Laf açılmışken kolay ve lezzetli soğuk kahve tariflerin linkini de bırakıyorum . 🙂 https://www.biriktirdiklerim.com/2020/06/soguk-kahve-tarifleri/

Gözde ŞENGÖREN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

  1. Yazın bu sıcak zamanlarında sıcak çay içmek pek mümkün olmuyor. Söylediğin gibi hazır soğuk çaylar katkılı olduğu için tercih etmiyorum. Bu tarifi deneyeceğim. Falafel tarifini de denemiştim bu arada çok lezzetli olmuştu. Tarifler için teşekkürler Gözdecim.

    • Çok mutlu oluyorum memnun dönüşler olduğunda . Afiyetler olsun devamı gelecek :))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM