En İyi Alman Filmleri
  • Facebook
  • Twitter
  • 23 Eylül 2023
  • 0
  • 355
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En İyi Alman Filmleri

Alman sineması, her köşesinde gizli bir elmas bulabileceğiniz bu akımdan mutlaka izlemeniz gereken 10 filmi derledik. İşte En İyi Alman Filmleri “En Güncel Öneriler için için Zovovo Film Önerileri sayfasına da mutlaka göz atın”  En İyi Alman Filmleri 1 Christiane F. (1981) 14 yaşındaki Christiane annesiyle, kız kardeşiyle birlikte Berlin’de apartman dairesinde yaşamaktadır. Yasal olarak […]

Alman sineması, her köşesinde gizli bir elmas bulabileceğiniz bu akımdan mutlaka izlemeniz gereken 10 filmi derledik. İşte En İyi Alman Filmleri

“En Güncel Öneriler için için Zovovo Film Önerileri sayfasına da mutlaka göz atın” 

En İyi Alman Filmleri

1 Christiane F. (1981)

14 yaşındaki Christiane annesiyle, kız kardeşiyle birlikte Berlin’de apartman dairesinde yaşamaktadır. Yasal olarak yaşının küçük olmasına rağmen arkadaşlarından O’nu da götürmesini ister. Detlef’le tanışır. 

2 Das Experiment (2006)

Deney, bilim adına bir oyun olarak başlar. 20 adam; iki hafta; Oyun yapay olarak oluşturulmuş bir hapishanede 13 mahkümun saldırgan davranışlarının araştırılmasıdır.8 kişi gardiyan, 12 kişi mahkum olur. Mahkümlar ve gardiyanların davranışlarını ölçerler.

3 Die Blechtrommel (1979)

Teneke Trampet

Film 1920’li yıllarda Almanların,Polonyalılar ve diğer azınlıklarla birlikte uyum içinde yaşadıkları yoksul kent Danzig ‘de başlar.Annesi ve hangisinin babası olduğunu bilmediği iki erkekle birlikte yaşayan Oskar’a (David Bennent) üç yaşına bastığı doğum gününde teneke bir trampet hediye edilir.O andan itibaren dünyada huzursuzluk ve mutsuzluğun olacağinı düşünür ve hep çocuk kalmak ister.

4 Angst essen Seele auf (1974)

Ali: Korku Ruhu Kemirir

Ali, almanyaya çalismak için gelmiştir. Her zaman gittiği ve Arab arkadaşlarıyla buluştuğu bir barda, 60 yaşının üzerindeki Emmi isimli bir kadınla tanışır. Emmi,aliye aşık olur ve evlenirler. Ancak, bu evlilik göçmenlerin yarattığı tedirginliği yoğunlukla yaşayan Bavyera Almanları üzerinde büyük bir etki yaratır. 

5 Das Leben der Anderen (2006)

Başkalarının Hayatı

GDR adıyla bilinen DAC (Doğu Almanya) hükümeti, çöküşünden beş yıl önce iktidarını ancak son derece acımasız bir kontrol ve gözetleme sistemiyle sürdürebilir bir noktaya gelmiştir. Stasi adlı gizli polis servisine bağlı binlerce muhbirin yaptığı ihbarlar sonucunda 17 milyon nüfuslu ülkede 200 bin kişi fişlenerek dosyası tutulmuştur.

6 Good Bye Lenin! (2003)

Elveda Lenin!

Doğu Almanya yıkılmadan önce kalp krizi geçiren ve 8 ay komada kalan anne, almanyada olup bitenlerden habersizdir. Doktor en ufak bir olayda annenin ölebileceğini söyler. Bunun üzerine oğlu ona gerćek olmayan yapay bir dünya oluşturur. Hatta bunun için en yakın arkadaşılyla birlikte çektiği haber bültenlerini annesine izletir.

7 Berlin Alexanderplatz (1989)

Sinema tarihinin en uzun filmlerinden olan ve TV’de parça parça yayınlananan filmdir. Filmde 1928 yılının Berlin’indeyiz. Franz Biberkopf, kız arkadaşını öldürmek suçundan yattığı cezaevinden yeni çıkmıştır. Eskiye geri dönmeye ve yeni bir başlangıç yapmaya karar veren Franz, yıllar önce bıraktığı Berlin’i beklediğinden çok farklı bulur.

8 Der Untergang (2004)

Çöküş

Hitler ve yakın arkadaşları kendilerini güvenli birbir yeraltı sığnağına kilitlemişlerdir. Aralarında Führer’in sekreteri Traudi Junge de vardır. Berlin artık düşmüştür.Fakat Hitler, şehirden çıkmayı ve teslim olmayı kabul etmemektedir. Halkının tüm fertleri dışarıda yok edilirken o, son yolculuğuna hazırlanmaktadır. 

9 Metropolis (1927)

Metropolis, sadece döneminin ve tüm zamanların en iyi bilim kurgu yapıtlarından biridir. Endüstrileşme çağının bolca hissedildiğı bir dönemde, Lang’ın gelecek tasarımı da bundan payını alır. Insanları ikiye ayırmıştır.  

10 Im Lauf der Zeit (1976)

Zamanın Akışında / Yolun Kralları

Zamanın Akışında, 1976 Batı Almanya yapımı film yol filmidir. Gerçek adı Im Lauf der Zeit olan film ABD’de Kings of the Road adıyla gösterilmiştir. Filmin İngilizce adı filmde kullanılan ve Roger Miller’ın yazıp yorumladığı aynı adlı şarkıdan gelmektedir. Türkçe kaynaklarda filmin adı çoğunlukla özgün adının tam çevirisi olan “Zamanın Akışında” olarak geçmekle birlikte tek bir kaynakta Zaman Boyunca adı kullanılmıştır. Eski ve modası geçmemiş bir alman filmidir .

En İyi İngiliz Dizileri

Netflix dizileri ve filmleriyle büyülemeye devam ediyor. “En İyi İngiliz Dizileri”ni sizler için derledik. Bakalım listede neler var? Listeden bir diziyi seçin ve arkanıza yaslanarak tadını çıkartın.

İşte En İyi İngiliz Dizileri

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM