2020 Yks Sonuçları
  • Facebook
  • Twitter
  • 27 Temmuz 2020
  • 0
  • 156
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

2020 Yks Sonuçları

Yks Sonuçları – Yks Sonuçları Açıklandı mı? – Yks Sonuçları Ne Zaman – Yks Sonuçları Açıklandı – Yks Sonuçları 2020 – Yks Sonuçları Ne zaman Açıklanıyor Yaklaşık iki buçuk milyon lise son sınıf öğrencisinin katıldığı YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonucunu aileleriyle birlikte merak içerisinde bekleyen öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih işlemlerine başlayabilecek. […]

Yks Sonuçları – Yks Sonuçları Açıklandı mı? – Yks Sonuçları Ne Zaman – Yks Sonuçları Açıklandı – Yks Sonuçları 2020 – Yks Sonuçları Ne zaman Açıklanıyor

Yaklaşık iki buçuk milyon lise son sınıf öğrencisinin katıldığı YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonucunu aileleriyle birlikte merak içerisinde bekleyen öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih işlemlerine başlayabilecek. YKS sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yks Sınav Sonuçları

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. 

Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir?


Yükseköğretim Programının Türü İlgili Puan Türleri Puan Koşulu

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT En az 150 puan

Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek
için
(Devlet Konservatuvarlarının/Konservatuvarların lise devresi
mezunlarının Konservatuvarların lisans devresine yerleştirilmesinde
merkezî sınav puanı aranmaz.) TYT En az 150 puan* Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde En az 170 puan

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, TYT puanının 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

2020 YKS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için https://sonuc.osym.gov.tr

Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?


TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans
programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:
 Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
 TYT puanı ve başarı sırası ( varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları)
 Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
 Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM