Zorluklarla Mücadelemiz
  • Facebook
  • Twitter
  • 3 Haziran 2020
  • 0
  • 188
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Zorluklarla Mücadelemiz

Zor… Bu kelimeyi hangimiz söylemeyiz ki yeri gelince? Hayat bize kolayı gösterdiği gibi zoru da göstermiyor mudur ki?  Bu yazımda sizlere hepimizin karşılaştığı ‘zor’lardan ve “zorluklarla mücadelemiz”den bahsetmek istiyorum..  Yazımın başında da belirttiğim gibi, hayat hiç anlamadan kolay yolu gösterdiği gibi bizi bir anda zora da itebiliyor. Ama hayatın anlamı da bu değil midir sizce? Yani […]


Zor… Bu kelimeyi hangimiz söylemeyiz ki yeri gelince? Hayat bize kolayı gösterdiği gibi zoru da göstermiyor mudur ki?  Bu yazımda sizlere hepimizin karşılaştığı ‘zor’lardan ve “zorluklarla mücadelemiz”den bahsetmek istiyorum.. 


Yazımın başında da belirttiğim gibi, hayat hiç anlamadan kolay yolu gösterdiği gibi bizi bir anda zora da itebiliyor. Ama hayatın anlamı da bu değil midir sizce? Yani her şey kolay olsaydı, gerçekten tam anlamı ile ‘huzur’a erişebilir miyiz? 


Bence bizi huzura kavuşturan şeyin kendisi kolay değil, zorun ta kendisidir. Çünkü kolay zaten kolay olandır, erişilebilendir, anında yapılabilendir ve anlamı bir anda bitendir. Ancak zor olan olay, erişilemezdir, bazen imkânsızdır, bazen de bir ihtimâldir. O küçücük ihtimâl bile hayatın kendisi değil midir? İşte zoru aşabilmektir, asıl olan. Kelimenin tam anlamıyla hayatın kendisi. Ya da farklı ve renkli bir bakış açısı ama güzel bir bakış açısı. 

Zorluklarla Nasıl Mücadele Ederiz?


Konunun kendisine gelecek olursak “Zorluklarla mücadele nasıl olmalı, biz nasıl mücadele ederiz?” bunları hep birlikte yanıtlamayı da isterim. 


Bu soruları aslında tam şimdilerde daha kolay cevaplayabiliriz değil mi? Dünya olarak biliyorsunuz ki, COVID-19 denilen bir yaramaz virüs ile uğraşıyoruz çünkü. Ve hepimiz bu virüsle tam anlamı ile mücadele veriyoruz. Özellikle başrollerimiz yani sağlık çalışanlarımız bu konuda tam anlamıyla birer örnek. Aylarca evde kalan halkımız ve sizler ve ben. Aslında hepimiz zorlukla mücadele ediyoruz şu anda. 


Küçükken bir kapıyı açmak, bir kıyafeti giymek, bir yemeği yemek bizim zorluklarımız iken, bu zorluklar daha sonra bizimle birlikte büyüyor ve bir aile geçindirebilmek, bir işi en güzeli ile başarabilmek, bir ödevi yapabilmek, bir canı kurtarabilmek, bir insanı, hayvanı veya bitkiyi  iyileştileştirmek gibi büyük zorluklara dönüşüveriyor. Bu zorluklara ise mücadele veriyoruz hepimiz. Yeri gelir ağlayarak, ya da ağlamayı erteleyerek, çok çalışarak, çok yorularak, didinerek, canımızı dişimize takarak, yeri gelince başaramayıp “elimden geleni yaptım” diyerek aslında her türlü mücadele ediyoruz. Her zorluğa rağmen yaşamak da bir mücadeledir. Aslında hayat bir mücadeledir. Bu mücadeleyi de pes etmeden ve durmadan verebilmek, güçlülüktür. 


Lafın kısası ile aslında hepimiz mücadelemizi veriyoruz ancak en çok didinen ve canını dişine takan o mücadeleyi daha çabuk ve güçlü bir şekilde bitiriyor.


Vee yazının sonu.. Umarım yazımı beğenmişsinizdir ve umarım hayatınızdaki zorlukları pes etmeden aşabilirsiniz dostlar. Hep birlikte şu COVID-19’u aştıktan sonra daha nice zorlukları da aşmak dileğiyle.. 


Kendinize iyi bakın, dostlarım… 

Özgür UĞURLU / Zorluklarla Mücadelemiz

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM