Sevmeye Dair
  • Facebook
  • Twitter
  • 17 Haziran 2020
  • 2
  • 239
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Sevmeye Dair

Kubbede hoş bir sada bırakmaya geldik… Sevmeye dair… Bizim Yunus der ki:“Ben gelmedim dava içinBenim işim sevi içinGönüller dost evi içinGönüller yapmaya geldim.” Kelime anlamı olarak sevgi, insanı, bir kimseye ya da şeye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten içsel duygu, sevme duygusu. Sevince anlam kazanır her şey. Sevginin, aşkın simgesi haline gelen Leyla […]

Kubbede hoş bir sada bırakmaya geldik… Sevmeye dair…

Bizim Yunus der ki:
“Ben gelmedim dava için
Benim işim sevi için
Gönüller dost evi için
Gönüller yapmaya geldim.”

Kelime anlamı olarak sevgi, insanı, bir kimseye ya da şeye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten içsel duygu, sevme duygusu. Sevince anlam kazanır her şey. Sevginin, aşkın simgesi haline gelen Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Tahir ile Zühre, Mem ile Zîn… hikayeleri dillere destan. İki kişi arasında olan kuvvetli bağa şahit olmuşuzdur onların hikayelerini okurken. Ama sadece karşı cinsi degil, tabiatta var olan her şeyi sevebiliir insan.

Yaratılanı sevmek lazım Yaratandan Ötürü…

Sevmek

“İnsan sevmeli;
Bazen bir insanı,
Yahut bir ağacı ya da
Kanadı kırık bir kuşu…
Zaten sevmezse insan
İnsan mı olur?”
(Cahit Zarifoğlu)

Sevmek için sebep çok.

Sevgiyle yapılmalı ne yapılacaksa. Sevgi ile yapılan her şey güzeldir ve sevgi ile yapılan şeyler güzel sonuca ulaştırır. Sevdiğimiz bir şeyi yaparken en güzeli olsun isteriz.Mesela bir yemek,lezzetli olsun diye titizlikle malzemeleri hazırlarız, yağı tuzu tam olsun isteriz eh biraz da sevgimizden katarız ki daha lezzetli olur ☺ Ve güzel bir sunumla sofraya koyarız. Emek olmadan yemek de olmaz tabii sevgi de.

Sevmek ertelenemez

Nuri Pakdil : “Sevdiklerinizi yüreklerinden sımsıkı tutun. Yarın geç olmakla meşhurdur.” Henüz hayattayken sevdiklerimizin kıymetini bilmeli ve sevdiğimizi göstermeliyiz. Yarınlar geç olmakla meşhur ne yazık ki bugün değil de “ yarın söylerim sevdiğimi “ dersek şayet yarın o kişiyi bulamayabiliriz veya biz olmayabiliriz.Bir saniye sonrasının bile garantisi yokken sevmeyi ertelemeyelim. Keza, Sevgili Peygamberimiz(s.a.v)
“Seven sevdiğine sevdiğini söylesin.” der. Seviyorsak gizlemenin bir anlamı yoktur değil mi? İçinizde kalacağına söyleyin gitsin. Sevgiyi, sevmek eylemini anlatmaya kelimeler yetmez. Velhasıl-ı kelam sevmek güzel şey. Bunu her zaman dile getirmekten çekinmemeliyiz. Her koşulda dile getirmeli, sevgimizi göstermeliyiz.

Ve evet, “Sevmek mübalağa sanatıdır.Abartın!” (İsmet Özel)
Sevgiyle kalın ☺

Nesrin YILMAZ / Sevmeye Dair

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM