Kendinizi Nasıl Tanımlarsınız?
  • Facebook
  • Twitter
  • 19 Haziran 2020
  • 2
  • 245
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,67.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Kendinizi Nasıl Tanımlarsınız?

Tedx konuşmalarının etrafa saçtığı ilhamdan faydalanmak çok hoşuma gidiyor. Geçenlerde ‘How do you define yourself? Kendinizi nasıl tanımlarsınız? adlı Tedx konuşması karşıma çıktı. İyi ki de dikkatimi çekmiş. Lizzie adında genç bir kadınla tanıştım bu konuşmada. Lizzie’nin bize sorgulattığı şey şu: ‘Sen kendini nasıl tanımlıyorsun?’ Sence, başarının, güzelliğin tanımı ne? Kendinizi Nasıl Tanımlarsınız? Lizzie kilo […]

Tedx konuşmalarının etrafa saçtığı ilhamdan faydalanmak çok hoşuma gidiyor. Geçenlerde ‘How do you define yourself? Kendinizi nasıl tanımlarsınız? adlı Tedx konuşması karşıma çıktı. İyi ki de dikkatimi çekmiş. Lizzie adında genç bir kadınla tanıştım bu konuşmada. Lizzie’nin bize sorgulattığı şey şu: ‘Sen kendini nasıl tanımlıyorsun?’ Sence, başarının, güzelliğin tanımı ne?

Kendinizi Nasıl Tanımlarsınız?

Lizzie kilo almayı engelleyen, doğuştan bir hastalığa sahip. Ne yerse yesin asla kilo alamıyor. Gözünün bir tarafı görmüyor. Ve henüz küçük bir kızken, hakkında sadece dış görüntüsüne bakarak ‘Dünya’nın en çirkin kızı’ diye bir video yapılıyor ve bu videoyu milyonlar izliyor! Ve dahası videonun altına insanlığa sığmayacak yazılar yazılıyor. Lizzie henüz doğmadan, ailesinin niye onu aldırmadığından tutun da, bir silah al ve kendini öldüre kadar giden hudut bilmez yazılar… Aynı zamanda Lizzie’nin doktoru da ailesine onun yürüyemeyeceğini, konuşamayacağını ve düşünemeyeceğini söylüyor. Tüm bu olayların neticesinde Lizzie’nin psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Peki Lizzie ne yapıyor?

Üstüne giydirilmeye çalışılan kurban rolünü çıkarıp atıyor. Tüm bu şer gibi görünenleri, basamak yapıyor, fırsata çeviriyor hayatında. Çünkü özü; güzelliğin muntazam bir yüz ve bedenden ibaret olmadığını, başarının mal, mülk, maddi zenginlikle, çokça alınmış like’larla eş değer olmadığını biliyor. Çünkü ruhunun, bilincinin, onu hapis eden parmaklıkları yok! Kaygusuz Abdal’ın dediği gibi ‘Adem dedikleri el, ayak, baş değil; Adem manaya derler.’ Lizzie mananın idrakindeydi çok şükür. Bu hastalığın aslen kendinin ne olduğunu idrak edebilmesi için ona verilmiş bir lütuf, bir ikaz olduğunu fark etti belli ki. Her birimize gelebilecek bu hastalıkların bas bas ‘Gururu bırak, aczini anla, asıl Sahibini tanı, vazifeni bil, dünyaya niçin geldiğini anla’ diye bağırdığının farkındaydı belli ki. Bu hastalıkların verdiği acziyet, zaafiyet neticesinde Yaradan’ımıza sığınarak samimi bir hal ve dil ile edilen duadan yüce bir ibadet var mı sizce? ‘Eğer duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?’ ayetinin sırrını düşündürmez mi bu hastalıklar bizlere?!

Lizzie bakın kurban olmak yerine; nasıl kahraman olmuş..
Bu genç kadın azmiyle, inancıyla kolejden mezun oluyor. Üç kitap yazıyor. Motivasyon konuşmacısı oluyor. Alta eklediğim Tedx konuşmasını milyonlar izliyor. Sahnede o var, herkes ilham alarak ona şahitlik ediyor. Her birimize ‘Kendimizi tanımlayan şeyin ne olduğunu sorgulatmak için gönderilmiş’ tertemiz bir kanal o. Lizzie hayata karşı samimi, onu Yaradan’ın bu hastalığı kendisine, zulüm için değil, ”Rahmani bir hediye” olarak verdiğini biliyor. Şimdi size soruyorum: ‘Sizi tanımlayan şey ne? Artık SURETTEN MANAYA GEÇME VAKTİ GELMEDİ Mİ?’

Melda ÇÜÇEN

https://www.youtube.com/watch?v=QzPbY9ufnQY (How do you define yourself? Lizzie Velasquez TEDxAustinWomen)

KAYNAKÇA

Risale-i-nur-külliyatı, Lemalar, 25.Lem’a
https://www.instagram.com/p/B-KXoSghZwq/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Hemen izleyeceğim Can Melda’m.
    Başka TedX önerilerin varsa ve paylaşırsan çok mutlu olurum.
    ♥️

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM