Grafik Tasarımda En Çok Kullanılan Programlar
  • Facebook
  • Twitter
  • 25 Haziran 2020
  • 0
  • 184
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Grafik Tasarımda En Çok Kullanılan Programlar

Geçmişten bu yana duvarlarda, kitaplarda, dergilerde, afişlerde, logolarda, ambalajlarda ve diğer bütün yazılı veya görsel olarak dikkatinizi çeken tasarımlar bir mesleğe aittir. Severek icra edilen her meslekte olduğu gibi grafik tasarım mesleği de size her işinizde yenilikler katıyor ve bunun yanı sıra para kazandırıyor.  Peki örneğin bir süt ambalajının üzerinde görmüş olduğunuz yazıları, renkleri, logoyu […]

Geçmişten bu yana duvarlarda, kitaplarda, dergilerde, afişlerde, logolarda, ambalajlarda ve diğer bütün yazılı veya görsel olarak dikkatinizi çeken tasarımlar bir mesleğe aittir. Severek icra edilen her meslekte olduğu gibi grafik tasarım mesleği de size her işinizde yenilikler katıyor ve bunun yanı sıra para kazandırıyor. 

Peki örneğin bir süt ambalajının üzerinde görmüş olduğunuz yazıları, renkleri, logoyu belli bir uyum içerisinde bir araya getiren veya şu an bulunduğunuz internet sitesinde yer alan logoyu tasarlayan bir grafik tasarımcının bu tasarımları ortaya çıkarırken hangi programlardan yararlandığını biliyor musunuz?

Gelin beraber grafik tasarımda en çok kullanılan programlara bir göz atalım.

Adobe Illustrator

gorsel-1

Vektör tabanlı bir tasarım programı olan Adobe Illustrator grafik tasarımcıların belki de en çok tercih ettiği programlardan birisidir. Daha çok ilan, broşür, kartvizit vs. gibi baskı ürünlerini tasarlamak için kullanılan Adobe Illustrator, vektör tabanlı bir program olmasından dolayı piksel tabanlı programların aksine oluşturduğunuz bir çalışmayı görüntü kaybı yaşamadan istediğiniz kadar büyültebilirsiniz. 

Adone Photoshop

gorsel-2

Listemizin ikinci sırasında popülerliğinden dolayı belki de akla ilk gelen Adobe Photosho var. Photoshop’un bu denli bilindik olmasının nedeni ise tüm dünyada kullanıcılarının bir tek grafik tasarımcılarıyla sınırlı kalmamasıdır. Sosyal medyada fotoğrafını paylaşmak isteyen birisi rahatlıkla fotoğraf üzerinde birçok düzenleme yapabiliyor. Hal böyleyken bir grafikerin elinde Photoshop’un ne denli işlevsel olabileceğini bir düşünün.

Piksel tabanlı bir program olan Adobe Photoshop ile film ve etkinlik afişleri başta olmak üzere ana malzemesi fotoğraf olan birçok tasarım ortaya konulabilir.

Adobe İndesing

gorsel-3

Adobe Illustrator gibi vektör tabanlı bir yapıya sahip olan Indesing programı ise grafik tasarım ile uğraşanların en çok kullandığı tasarım programları arasında yer alıyor. Adobe Indesing ile gazete, kitap, takvim gibi çok sayfalı ürünlerin tasarımını rahatlıkla yapabilirsiniz.

Adobe Animate

gorsel-4

Bu listede yer vermek istediğim son tasarım programı ise Adobe Animate olacak. Adı biraz yabancı gelmiş olabilir. Ancak Flash dersem birçoğunuzun zihninde bir şeyler muhakkak canlanacaktır. 

Adobe Animate kısaca Adobe Flash’ın yeni adı diyebiliriz. Animate programı ile grafik tasarımcılar hareketli afiş, banner tasarımı, animasyon gibi gif, swf uzantılı tasarımsal çalışmalara imza atabiliyorlar. Aynı zamanda Türkçe bir menüye sahip olan Adobe Animate programı bu yönüyle büyük bir kullanım kolaylığı da sağlamayı başarıyor.

Tasarımcıların kullanmakta olduğu daha birçok ücretli ve ücretsiz tasarım programı tabi mevcut. Ancak bu yazımız ile grafik tasarımda en çok kullanılan programlara kısaca bir göz atmış olduk. Bir başka yazımızda görüşmek üzere…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM