Elfida
  • Facebook
  • Twitter
  • 10 Haziran 2020
  • 12
  • 311
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Elfida

Geçenlerde Youtube’de gezinirken Haluk Levent’in Elfida şarkısına denk geldim.Dinledim.Tekrar tekrar dinledim,bir de Hozan Beşir’den dinledim o da çok güzel seslendirmiş şahane yorumuyla.Velhasıl “ Elfida” güzel şarkıdır. Elfida Elfida’yı bir aşk şarkısı olarak düşünürüz dinlerken,hep öyle yazılır çizilir ama pek de öyle değil ,hayata tutunmaya çalışan küçük bir kız çocuğuna yazılan bir şarkıdır. Uğur Dündar’ın bir […]

Geçenlerde Youtube’de gezinirken Haluk Levent’in Elfida şarkısına denk geldim.Dinledim.Tekrar tekrar dinledim,bir de Hozan Beşir’den dinledim o da çok güzel seslendirmiş şahane yorumuyla.Velhasıl “ Elfida” güzel şarkıdır.

Elfida

Elfida’yı bir aşk şarkısı olarak düşünürüz dinlerken,hep öyle yazılır çizilir ama pek de öyle değil ,hayata tutunmaya çalışan küçük bir kız çocuğuna yazılan bir şarkıdır.

Uğur Dündar’ın bir programına katılan sevgili Haluk Levent, bu şarkının hüzünlü hikayesini anlatır: “Elfida ,Osmanlıcada feda edilmiş,gözden çıkarılmış kadın anlamındadır. Orada Elfida bir kadın değil bir çocuktur.Adı Beyzanur. “

Ahbap Derneği tarafından çok sevilen ve kendisiyle yakından ilgilenilen Beyzanur’un pankreastan kaynaklı bir rahatsızlığı vardı.Kanserdi canım Beyzanur,kemoterapi görmüştü ve çok hastaydı. Doktorları “Bu kızı gözden çıkartmanız lazım”dediğinde,Haluk Levent durumu o dönemde Ahbap Genel Başkan yardımcısı olan Emrah Aydoğdu ile paylaşır ve o da der ki “Yani Elfida oldu…” Bunun üzerine şarkısıyı yazarlar.
“Hastanede Beyzanur’a şarkıyı okurken,kendisine şarkıyı yazdığımı bilmiyordu.”der Haluk Levent.Sözlerdeki anlamı da şu şekilde açıklar :

“Elfida,bir belalı başımsın
Elfida,beni fark etme sakın”
Aslında Elfida,beni terk etme sakın. şeklinde idi sözleri ama Beyzanur bunu anlayıp üzülmesin diye “beni fark etme sakın” olarak değiştirdik ve öyle de kaldı. (Naifliğe,inceliğe bakar mısınız?)
“Omuzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın”
Zor dönemlerden geçen Haluk Levent,doktorun sözlerinden sonra duygularını bu sözlerle anlatır.”Yüküm zaten ağır,bari sen gitme “demek istemiştir aslında.
“Kim bilir kaç yüzyıldır sarılmamış kolların.”
Hastalığı sebebiyle kırılgan bir yapıya sahip hasta yatağında yatan Beyzanur’a anne ve babası sarılamamıştır uzun zaman.
“Sisliydi kirpiklerin
ve gözlerin yağmurlu.
Yorulmuşsun,
hakkını almış yılların.”
Hastalığıyla mücadele eden,8 yaşında hayata tutunmaya çalışan Beyzanur’un gözleri hep yağmurluydu…

Sevgili Haluk Levent Beyzanur’a iyi baksınlar diye Cerrahpaşa hastanesinin personeline Bakırköy’de ücretsiz konser verir.Ve o gece konser bitiminde vefat eder kızımız. (Allahtan rahmet,ailesine sabırlar diliyorum.)
Aradan 2 yıl geçer ve ailenin bir kız çocuğu olur.Adını Elfida koyarlar.Bu da hikayenin bir nebze de olsa mutlu yanıdır.

Güzellikler daim,gönlümüze dokunan şarkılar hep var olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

12 yorum

  1. Elfida ahh insan sözlerini yorumunu bildikçe daha da fazla etkileniyor. Hem dinledim hem okudum ve bu güzel anlatım için çok teşekkür ederim. Ruhuma işledi… Haluk Levent gibi adamlar çoğalmalı, çoğalmalıyız

    • Kalbimize dokunan yaşanmışlıklar…
      Kat kat artsın iyilikler güzellikler,daim olsun🤲 Teşekkür ederim🌺😊

  2. Öncelikle hoş geldiniz ailemize, var olun.. Bilmiyordum bu şarkının ardında yatan gerçeği, hüzünlü; ama bir o kadar vefalı bir şarkı.. Teşekkür ederim bizlerle paylaştığınız için. Sevgiler

    • Hoş buldum Melda hanım,sağ olunuz 😊Aslında yaşanmşlıklarla dolu dinlediğimiz şarkı ve türküler.Yüreğimize dokunması da bundan sebep…Anlatmaya çalıştım nacizane…
      .Ben teşekkür ederim,sevgiyle kalın🌺

  3. Çok güzel bir yazı olmuş şarkıyı zaten çok beğenerek dinlerdim şimdi daha bir anlamlı oldu benim için 💗

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM