Bu Yolculuk Nereye?
  • Facebook
  • Twitter
  • 10 Haziran 2020
  • 4
  • 216
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Bu Yolculuk Nereye?

Hayat nedir? Diye sorsam herkes kendince cevaplar verir. En ünlü düşünürlerin, filozofların, alimlerin ve şairlerin hayatın tanımına dair birçok sözleri vardır. Elbette herkesin hayata baktığı penceresi farklı… Peki ya, hayat ÇABA’dan ibarettir desem… Bu seferde çabanın anlamını aramaya düşer insan. Hayatın özüne inebilmek için… ÇABA… Çok küçük bir kelime olmasına karşın bir o kadarda kıymetli […]

Hayat nedir? Diye sorsam herkes kendince cevaplar verir. En ünlü düşünürlerin, filozofların, alimlerin ve şairlerin hayatın tanımına dair birçok sözleri vardır.

Elbette herkesin hayata baktığı penceresi farklı…

Peki ya, hayat ÇABA’dan ibarettir desem… Bu seferde çabanın anlamını aramaya düşer insan. Hayatın özüne inebilmek için…

ÇABA… Çok küçük bir kelime olmasına karşın bir o kadarda kıymetli bir kelime.

Şu hayatta bir çaban yoksa, aslına bakacak olursan sende yoksun. Neden mi? Çünkü bu hayatta çabaladığın kadar varsın. çabaladığın kadarsın.

Hani denir ya ”herkes bir yol tutturmuş gidiyor” diye…

Sana bir soru… Peki sendeki bu yolculuk nereye?

Kocaman bir kalabalıkta kuru gürültünün, kafa karışıklıklarının, yanlış örneklerin, para tuzaklarının, vaatlerin arasında sıkışıp kalmak, bir labirentteymiş gibi dolanıp dolanıp çıkışı bulamamak. Sorulacak olsa herkes, bulundukları düzenekte bir çaba içindedirler. ‘’Sözde’’ çabaları çok kısa bir zaman sonra ‘’özde’’ çabaları haline gelir.

AMA bu yolculuk nereye? Sorunun cevabı hala yok…

Aklında ne varsa yolun oraya yönelir. Ne düşünüyorsan o’sundur, oradasındır. Ne için çaba gösteriyorsan onun merkezinde bulursun kendini. Yaratılış nedenin, var oluş amacın haline gelir. Çünkü çaban hayatının anlamıdır.

Aksi halde koca bir boşlukta ideolojilerin, paranın, ideallerin, düşlerin bir kölesi haline gelirsin. Böyleleri ile doludur bu gezegen. Her yerdedirler. Onlardan biri değilsen kaçman zordur. Kaçman için çaba göstermen gerek. Binlerce yıldır böyle değimliydi zaten?

Yaratanın seni ne için tasarladığının çabasını vermezsen sende o kölelerden birisin demektir.

Peki, nedir bu KÖLE? ‘’Yaşamı başkasına ait olan’’

‘’Hadi canım sende, günümüzde böyle bir düzen yok. Kim kimin kölesi’’ diye düşünme sakın. Elleri ayakları zincire vurulan kölelik yok zaten günümüzde. Fikirleri, düşünceleri zincire vurulan köleliktir günümüzde olan…

Damarlarında dolaşan kan senin ama damarlarında dolaşan YAŞAM senin mi? Yaşamın kime ait? Sana mı bir başkasına mı? Kalbin ne için atıyor? Tüm bu soruları kendin için cevaplamanı istiyorum… Ayrıca bu soruların ortak noktası ‘’ÇABAN NE?’’ Çaban ne için?

Bu öğretilecek bir şey değil. Kimse sana ‘’hadi çabanı seç’’ diye bir şey söylemez. Bununla ilgili seçenekler de sunmaz. Sen kendin çabanı bulup çıkartman lazım, bu tek kişilik bir iştir. Kendi kendinle kalıp karar vermen gerek.

İç dünyada mısın? Dış dünyada mısın? Karar senin. Kendi benliğinde, kendi bünyende var olma çabası göstermek mi? Ya da alışıla gelmiş düzende çaba adı altında KAYBOLUP GİTMEK mi?

Yaşadığımız şu hayatın içinde var olmaya çalışanların aldığı yol çabadan geçer. Peki, bu kelime hayatın kendisine gebe olabilir mi? Diye sorsam…
Olur. Çünkü hayat çabadır.

Sana birkaç soru:

Kendi çabana mı? Hizmet ediyorsun yoksa… Yoksa neyin kölesi oldun?
Bu çaban sonucunda kendine veya çevrene sağladığın bir faydan oldu mu?
Yaşamak diye adlandırdığın çemberin her bir köşesinde rahat nefes alabiliyor musun? Bir başka deyişle kendini güvende hissedebiliyor musun?
Kendi çabana dayanıp vazgeçtiklerine karşı kolayca savaş açabiliyor musun?

Sahi, BU YOLCULUK NEREYE…?

Tolga ÖZŞAHİN / youtube

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

  1. O kadar anlamlı sorular var ki, hayat yolculuğumuzdaki olmazsa olmaz sorular. Enfes bir yazı olmuş Tolga bey, yüreğinize sağlık. Yolculuğumuzda yolumuzu, yönümüzü bulmamızı sağlayacak pusulamız her ne ise kullanmamız nasip olsun dilerim.

  2. Yaşamı ve yaşama geliş anlamımızı sorgulatan bir yazı diyemeyeceğim her an aklımızda olması gereken kulağa küpe bir ders olmuş.
    Emeğinize sağlık.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM