İnstant Hotel ( Netflix )
  • Facebook
  • Twitter
  • 5 Mayıs 2020
  • 0
  • 221
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

İnstant Hotel ( Netflix )

Herkese merhaba bu hafta sizlere keyifli bir öneri sunacağım.  Netflix hayatımızda bu kadar yer etmişken benimde farklı şeyler izleyip sizlere sunmam kaçınılmaz oldu . Bu seferki önerim dizi ve ya film değil  bir tv programı daha doğrusu yarışma desem daha iyi tanımlamış olurum. İnstant Hotel ‘in Kasım 2019’da yayına girmiş olması böyle bir yapımı izlemekte geç kaldığımı düşündürdü . Bu tarz […]

Herkese merhaba bu hafta sizlere keyifli bir öneri sunacağım.  Netflix hayatımızda bu kadar yer etmişken benimde farklı şeyler izleyip sizlere sunmam kaçınılmaz oldu . Bu seferki önerim dizi ve ya film değil  bir tv programı daha doğrusu yarışma desem daha iyi tanımlamış olurum. İnstant Hotel ‘in Kasım 2019’da yayına girmiş olması böyle bir yapımı izlemekte geç kaldığımı düşündürdü . Bu tarz öneri postlarımdaki baş kriterim , önerdiğim şeylerin size bir şeyler katacak olması ve eğlenecek bir içerik olması .  

İnstant Hotel Yarışması Nedir ?

“İnstant Hotel “ Avustralya yapımı ve adından anlaşılacağı üzere hotel sahipleri yarışıyor. Ancak şunu da belirteyim bu oteller aynı zamanda yarışan kişilerinde yaşam alanı . Otelden ziyade zevkli dizayn edilmiş dört – beş odalı evler diyebilirim. Büyüklüğüne göre değişiyor oda sayısı .    Türkiye’de ki apart sistemine benzettim . Bizde ki  apart sisteminden  farklı olarak müşterilerine daha şık ve konforlu bir tatil vadetmesi .  

İnstant Hotel ‘in konsepti

Yarışmanın konsepti ise şu şekilde. Dört otel sahibi çift içlerinden birinin farklı günlerde misafiri oluyor ve otel evini oyluyor. Kriterlerde  –  ev (konforu eşyaların dizaynı gibi… ) . – konum ve aktiviteler , – gece uykusu – gecelik fiyat ve performans uygunluğu . Bu kriterler 10  üzerinden bir puanlamayla çiftlerin ortak kararıyla  değerlendiriliyor . Ayrıca yarışmacıların dışında iki jürinin yorumları ve oyları da yarışmanın gidişatını belirliyor. Büyük ödül ise 100.000$ .   

Jüri : Laurence Liewelyn – Juliet Ashworth ( iç mimar )

Program 6 bölümden oluşuyor ve iki aşamalı . Böyle olması ayrıca da bir keyif katmış. İki aşamadan kastım dört çiftin aldığı puanlar sonrasında en yüksek iki puanı alan otel sahipleri , program yapımı tarafından verilen belli bir bütçe ile otellerini yeniden düzenleyerek son finalde yarışıyorlar.  

Yarışmacılar o otel evlerde konaklarken , otel sahiplerinin düzenlediği aktivitelerde de doyasıya eğlenip birbirlerini tanıma şansı buluyorlar. Farklı ve keyifli aktivitelerde  ekranlarda sunulmuş oluyor böylece . Yani izlerken sadece otel binası ve eksiklikleri  değil de Avustralya’nın doğal güzelliklerini öğrenmiş oluyorsunuz. Yarışan otellerin farklı lokasyonlarda olması da farklı coğrafi görsel sunmuş oldu.  (Ben örneğin Coober Pedy diye bir maden bölgesinin varlığını bilmiyordum . O yörede bulunan  geniş bir kayadan oyulmuş bir otelin varlığını öğrenmiş oldum . )  

Sayın okuyucular !

İtiraf etmeliyim ki sayın okuyucular ! Beni bu yarışmada en çok etkileyen şey keyifli ortam , coğrafi kültür boyutu , güzel mekanların varlığı ,yarışmacıların renkli karakterleri ; eğlenceli ve farklı aktiviteler değil de birbirlerine rakip insanların birbirlerine karşı o derece adaletli olmaları  ve birbirleriyle kurdukları dostluk ve yarışma sonunda mutlu ayrılmalarıydı. Çünkü her biri deneyim kazandığını , jürinin önerisiyle de işletmelerini daha ileri seviyeye taşıma fırsatı bulduğu düşüncesindeydi.  

“İnstant Hotel ” yarışması Türkiye’ de olsa nasıl olur ?

Bu programı izlerken düşünmeden edemedim . Eminim sizde izlerseniz aklınıza getireceksiniz . Aynı konsept Türk yapımcıları tarafından  alınsa nasıl olur ? Sonrasın da ise aklıma bize izlettikleri kalitesiz yapımlar geldi ( çoğunluğu öyle maalesef . ) . Bir şey izlenmeye görsün tekrar tekrar ısıtıp önümüze koyuyorlar . Bu ödülün onda biri için dahi birbirleriyle kavga eden insanlar , yersiz rekabet ve yapılan haksızlıklar . En kötüsü de sürekli kavga etmeleri . Daha da kötüsü ülke çoğunluğunun izlemesi .  

Sonuç olarak program 16 yaş üstü ve kaliteli bir şeyler izlemek isteyenlere önerimdir . Sevgiler … 

Not : Tesadüfen izlediğim bir program oldu. Sezin bittiğinde fark ettim ki izlediğim ikinci sezonmuş. Yani sizlere İnstant Hotel ‘in ikinci sezonunu yorumlamış oldum. Bu notu birinci sezondan farklı olabilir diye yazıyorum. Çünkü gördüğüme göre bölüm sayısı daha fazla ve ilk sezon 2017 yapımı.  

Gözde Şengören

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM