Hayat Sevinci
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Mayıs 2020
  • 0
  • 202
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Hayat Sevinci

Kaybolmayan Hayat Sevinci Biliyorsunuz dostlar, son günlerde korona adındaki minik bir virüs ile dünyaca karşı karşıyayız. Kimimiz evde durmaktan, kimimiz sıkı ve kısıtlı yaşamdan sıkıldık. Fakat tam bu noktada karşımıza çıkıyor, hayat sevincimiz. Acaba hayat sevincimizi tam da bu günlerde yakalamak sizce de mümkün olamaz mı?  Elbette ki zor şartlar altındayız hepimiz. Özellikle bu bahar […]

Kaybolmayan Hayat Sevinci


Biliyorsunuz dostlar, son günlerde korona adındaki minik bir virüs ile dünyaca karşı karşıyayız.

Kimimiz evde durmaktan, kimimiz sıkı ve kısıtlı yaşamdan sıkıldık. Fakat tam bu noktada karşımıza çıkıyor, hayat sevincimiz. Acaba hayat sevincimizi tam da bu günlerde yakalamak sizce de mümkün olamaz mı? 


Elbette ki zor şartlar altındayız hepimiz. Özellikle bu bahar aylarında sıcak havanın tadını çıkarmayı hepimiz istiyoruz. Fakat her ne olursa olsun evde de hayata bağlanamaz mıyız? Gelin hep birlikte bizi hayata bağlayan şeyin ne olduğuna, onu nasıl bulacağımıza bir bakalım! 

Hayat sevinci nedir? 


Mutlu insanların mutluluk kaynağıdır hayat sevincimiz. Aslında toplumca kabul gören değerlerimizi yaşamaktır. Mesela israf etmemek bir sevinç kaynağıdır. Çünkü dünyaya bir şey katmaktır bu. Yeni şeyler üretmek, bir yazı okumak ya da yazmak, yeni bir film izlemek, keyif aldığımız bir eylemi yapmak gibi çoğaltılabilecek bir çok unsur hayat sevincidir aslında. 

Nasıl yakalarız bu sevinci?


Tabii, bu soruyu sorarız hepimiz. Ancak düşünüyorum ki bence hayat sevinci kişiden kişiye değişmekte, fakat yakalamak için çok da çabaya gerek yok. Sadece kendimizi mutlu olmaya adapte etmeye ve biraz da ürekenliğe itmeye gerek var. Çok zor değil sadece kendimize ” mutlu olacağım! ” demek yeterlidir. Sonra da sevinci bulacağınız o kaynağı yapmak. 

Hayat sevinci neden önemlidir? 


Elbette ki sıkılıyoruz bu günlerde. Ancak evde o kadar çok yeni şeyleri üretebileceğimiz ve yapabileceğimiz şeyler var ki. Gerçekte hayat eve sığar dostlarım. En küçük örnek bile marketten alınan yoğurt yerine evde yoğurt yapmayı deneyebilirsiniz ya da tablo almak yerine yapboz yapabilirsiniz. Tamamen zevkinize hitap edecek şeyler olmalı. İşte hayat sevinci aslında en kötü anlarda bile mutlu olacak şeyler bulmaktır. Bu nedenler hayat sevinci bizi hayata daha çok bağlar. 

Benden bu kadar dostlar bu hafta sizlere hayat sevincimizden bahsetmek istedim. Hiç bir zaman kaybetmememiz gereken hayat sevincimiz. Haydi sizde kendi hayat sevincinizi yakalayın!!! 


Tekrar görüşmek üzere… 

Özgür Uğurlu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM