En İyi Beyin Yakan 20 Gizem / Gerilim Filmleri
  • Facebook
  • Twitter
  • 9 Mayıs 2020
  • 15
  • 445
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En İyi Beyin Yakan 20 Gizem / Gerilim Filmleri

Evde geçirdiğimiz vakti keyifli hale getirebilmenin en iyi yollarından biri de şüphesiz film izlemek. Şöyle beyin yakan, şaşırtan, finaliyle ters köşe yapan gizem / gerilim filmleri izlemeyi severleri buraya alalım! Sizlere her birini önceden etkilenerek izlediğim bu türden 20 harika film önereceğim. Sıralama önemi olmadan oluşturduğumgizem / gerilim filmleri için şimdiden keyifli izlemeler dilerim. 1.BEN KİMİM? […]

Evde geçirdiğimiz vakti keyifli hale getirebilmenin en iyi yollarından biri de şüphesiz film izlemek. Şöyle beyin yakan, şaşırtan, finaliyle ters köşe yapan gizem / gerilim filmleri izlemeyi severleri buraya alalım! Sizlere her birini önceden etkilenerek izlediğim bu türden 20 harika film önereceğim. Sıralama önemi olmadan oluşturduğumgizem / gerilim filmleri için şimdiden keyifli izlemeler dilerim.

1.BEN KİMİM? – WHO I AM / 2014

Asosyal sayılabilecek genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin’in hedefinde iyi bir hacker olmak vardır. Sanal alemin derinliklerinde kendisi gibi hackerlarla tanıştığında bir hacker gurubu kuracaklardır. Kurdukları hacker gurubu ile Almanya sınırlarında başlattıkları daha masum hackerlik işlerini tüm dünyada daha büyük eylemlere geçirmeye başladıklarında istihbarat teşkilatları ve gizli örgütler ile mücadele içine girdiklerinde kendilerinin oldukça tehlikeli sularda olduklarını anlayacaklardır. Gittikçe artan gerilimi seveceksiniz.

2.KÜP – CUBE / 1997

Bir gurup insan kendilerini bilmedikleri küp şeklindeki bir odada bulduklarında nerede ve neden, oradakilerin kim olduğunu sorgularken bulurlar. Farklı karakterde ve özellikteki bu insanlar birbirlerini sorgulayıcı davranışlar arasında tanımaya çalışırken bulundukları bu küpün içinden nasıl kurtulacaklarını düşünmeye başlarlar. Sonunu bilmedikleri odalar şeklindeki küplere açılan geçitlerden geçip doğru yöne ilerlemek hiçte kolay olmayacaktır. Ölüm korkusunu ve onunla akıllıca mücadele etmeyi derinlemesine hissedebileceğiniz bulmaca dolu bir gizem filmi. Filmi beğenirseniz eğer iki adet devam filmleri de mevcut.

3.DİĞERLERİ – THE OTHERS / 2001

Grace, kocasını kaybetmiş ve güneşe karşı alerjisi olan iki çocuğu ile perdeleri daima kapalı oldukça büyük karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, zor durumda olan ve yardım istemek için malikanelerine gelen insanlara iş verecektir. Bir gün oluşan sis sonrasında evde henüz tanımadıkları çalışanları ve Grace’in kızının Victor isimli hayali arkadaşıyla baş başa kalıp dış dünyayla irtibatları kesilecektir. Gizemini korurken kelimenin tam anlamıyla ters düz eden finali için izlenebilecek bir film.

En İyi Gerilim Filmleri

4.TUTSAK – PRİSONERS / 2013

Şükran gününü beraber geçirmek için bir araya gelen iki ailenin o gün kaybolan iki küçük kızları ile tüm planları altüst olur. Kızların kaçırıldığını düşünen baba polise haber verilmesine rağmen yeterli çalışma yapılmadığını düşünerek arama işlemlerini kendi yapmaya ve adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışır. Filmin sonuna kadar süren bu arayış duygusal anlamda sizi oldukça gerecek.

5.FIRTINA ANI – MİRAGE, DURANTE LA TORMENTA  / 2018

Yeni taşındığınız bir evde fırtınalı bir günde eski bir kaset izlerken 25 yıl öncesinde yine fırtınalı bir günde kasete kaydı gerçekleştiren çocukla iletişime geçtiğinizi bir düşünsenize. Hele bir de o çocuğun kayıttan hemen sonra öldüğünü öğrenmişseniz onun için ne yapmak istersiniz! Cevabınız “hayatını kurtarırım” ise bu gerilim filmi tam size göre. Çocuğun hayatta kalması sonrasında sizin hayatınız üzerindeki sonuçları…

6.KELEBEK ETKİSİ – THE BUTTERFLY EFFECT  / 2004

Evan Treborn stresli anlarında geçmişte yaşadığı travmalar sebebiyle baygınlık geçirmektedir. Tesadüf eseri zaman yolculuğu yapabiliyor olduğunu keşfetmesiyle o günlere dönüp kötü izleri silmeye çalışırken her müdehalesi hayatına farklı şekilde yön vermesine sebep olacatır. Bir karar verip adım atmanın hayatınızı asıl baştan aşağı değiştirdiğini görmek, geçmişte yaptığınız tercihlerin sonucu olarak yaşantınızın bundan nasıl etkilendiğini izlerken günümüzde vereceğiniz kararların sorumluluğunu almanın gerginliğini hissedeceksiniz.

 7.SİHİRBAZ – THE ILLUSIONIST / 2006

Sosyal konumlarından ötürü ilişkileri onaylanmayan Eisenheim ve Sophia’nın, Eisenheim’ın ülkeyi terk edip 15 yıl sonra ünlü bir illüzyonist olarak geri dönmesini ve aşklarının yeniden alevlenmesini anlatan filmde Sophia’nın nişanlısı Prens Leopold ile Eisenheim arasında geçen kıyasıya mücadeleyi sihirle ve soluksuz izleyeceksiniz.

8.İHTİYAR DELİKANLI – OLDBOY / 2013

Joe Doucett neden kaçırıldığını bilmeden 20 boyunca bir mahsende hiçbir şey ile iletişimi olmadan tutsak olarak tutulur. Kurtulmaya dair umudu kalmamışken televizyondan gösterilen bir haberde karısının öldürüldüğünü ve baş şüpheli olarak arandığını öğrenir. Bir gün kendisini dışarıda bulur ve ailesinin başına gelenleri öğrenmeye çalışıp esas katilleri aramaya başlarken daha farklı tuzaklar içerisine çekileceğinden haberi yoktur. Kore filminden yeniden uyarlama olan bu intikam filmini izlerken sinirlerinize hakim olmaya çalışıp şaşırmaya hazırlanın.

9.BAŞLANGIÇ – INCEPTION / 2010

Başlangıç, insan zihnindeki en değerli bilgileri uyku anında rüyalarına girerek çalmak konusunda uzmanlaşan sıra dışı hırsız Cobb’un ünü nam saldığı gibi onu casusluk dünyasında zor bir duruma sokmuştur. Casuslukta yeni bir çığır açan Cobb’un bu sıkıntılı durumdan kurtulabilmesi için bu sefer farklı bir görevi vardır. Ekibiyle beraber fikir çalmak yerine fikir yerleştirmek! Temposu hiç dinmeden, rüya içinde rüyaya girip aksiyondan aksiyona koşarken başlangıca ulaşabilecekler midir?

En İyi Gerilim Filmleri

10.EVDEKİ DÜŞMAN – ORPHAN / 2009

Anne karnındayken kaybettikleri bebekleri ile Kate ve John büyük bir üzüntü yaşamışlardır. Bu travmadan kurtulmak ve evliliklerini yeniden yola koyabilmek için yetimhaneden bir kız çocuk evlat edinirler. Esther adındaki bu kızın ise büyük sırları vardır. Kate’in bu kızdaki tuhaflıkları fark edip dile getirmesini John karısının bozulan psikolojisine bağlasa da bunun öyle olmadığını çok geç fark edecektir. İzlerken bir şok dalgası yaşadıktan sonra hop oturup hop kalkarak tamamlayabileceğinizi düşünüyorum.

11.GİZEMLİ NEHİR – MYSTIC RIVER / 2003

Arkadaşları Dave’in istismara uğramasıyla gölgelenen çocukluklarının çok sonrasında Jimmy’in kaybolan kızı ve artık polis olan Sean’ın yeniden bir araya gelmesiyle başlayan üç dostun gizemli hikayesi. Jimmy’nin arkadaşının cinayete kurban giden kızının olayın ardını araştırırken bu esrarengiz cinayet perdesi onların çocukluklarına kadar uzanan sır perdelerine ulaşmasını sağlayacaktır.

 12.TESTERE – SAW / 2003

Oldukça zeki ve sıra dışı bir katilin kurbanlarına hayatta olmanın değerini bilmeleri için farklı bir deneyim yaşattığı ve hayatta kalabilmek adına sınırlarını zorlayarak neleri feda edebileceklerini görmek için düzenlediği oyunlardan oluşan bu ilk filmin sonu çok büyük bir sürprizle sona ermişti. Film çok beğenildiği için sonraki yıllarda devam filmleriyle seriye dönüştü. Dikkat: Kanlı sahnelerden hoşlanmıyorsanız filmi izlemeyin.

13.KİMLİK – IDENTITY / 2003

Fırtınalı bir gecede felaketten korunmak ve konaklamak için bir motele yerleşen 10 kişinin artık güvendeyiz demelerinden kısa bir süre sonra sırayla öldürülmesiyle başlayan bir kabus yaşıyorlar. Birbirlerinden şüphelenseler de bir arada kalıp buna sebep olan gizemli şeyin ne olduğunu öğrenebilmek için beraber hareket etmeleri gerekiyordu. Sürpriz sonlu bir film daha.

14.RAYDAN ÇIKANLAR – DERAILED / 2005

Her gün sıradan bir hayat yaşayan Charles Schine bir sabah trenle işe giderken yine kendisi gibi evli ve ailesine bağlı olan Lucinda Harris ile tanışır. Bu tanışma bir düre sonra Lucinda’nın baştan çıkarıcılığı ile arkadaşlığa dönüşür ve Charles’ın hayatı eskisi gibi olmayacaktır… Bir otel odasında gerçekleştirilen buluşmaya odaya ansızın giren bir yabancının baskınıyla bu yasak aşk gittikçe dozu artan şantaja dönüşür. Eşlerine ve polise anlatamayacakları bu gizli ilişki nedeniyle Charles ve Lucinda anlaşarak bu mücadeleyi üstlenen Charles olacaktır. Sıradan bir hayatı olan Charles ihanet, şantaj ve şiddet içeren büyük bir tuzağa düşmüştür.

15.DAİRE – THE LOFT / 2014

Her biri evli olan beş erkek arkadaş eşlerini aldatmak için ortak olarak tutukları gizli dairede bir sabah içlerinden hiçbirinin tanımadığı bir kadın cesedi bulmaları onları arkadaşlıklarını sorgulamaya itecektir. Cinayeti kimin işediğini araştırırlarken geçmişten gelen tüm sırları bir bir ortaya dökülecektir. Suçlu kim sorusunu kendinize sorarken birçok kez beyninizi yoracaksınız. Dipnot: Film 2008 Belçika ve 2010 Hollanda çekimlerinden sonra üçüncü kez çekilmiş.

FİLMLERİN HER BİRİ GÜZEL FAKAT BENİM İÇİN YERİ DEĞİŞMEYEN GİZEM / GERİLİM FİLMLERİ İLK BEŞ FAVORİ FİLMİM ŞUNLAR:

16. ALTINCI HİS – THE SİXTH SENCE / 1999

Doktor Malcolm Crowe ünlü bir çocuk psikoloğudur. Geçmişte başarısız olduğu genç bir hastasının acısını unutamamaktadır. Sekiz yaşındaki Cole Sear ise hayaletlerin kendisini ziyaret ettiğine inanan ve kendisinin olağanüstü güçlerinin olduğunu düşünüp korkan, kafası karışmış bir çocuktur. Doktorun çocukla bir araya gelmelerinin ardından yapılan psikolojik çalışmalarla çocuğun esrarengiz taraflarını keşfedeceklerdir. Harika ve dokunaklı bir finale sahip olan film.

  17. YEDİ – SEVEN / 1995

7 ölümcül günahı (Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik) işleyenleri kendi yöntemleriyle öldüren bir seri katilin peşine düşen iki polisin hikayesinin anlatıldığı film sürpriz ve çarpıcı finaliyle sinema tarihinde ayrı bir yer edinmiştir. Sonlarına doğru heyecanınızdan yerinizde duramayacaksınız.

 En İyi Gerilim Filmleri

18. KAYIP KIZ – GONE GIRL / 2014

Evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlayacakları gün karısı ortadan kaybolan Nick, Amy’nin aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir şüpheli olmuştur. Amy’nin kaybolmasına anlam veremeyip, hayatta olup olmadığını bile bilmezken bildiği tek şey kendi masumluğudur. Tüm bu suçlamalarla mücadele ederken içine düştüğü tuzağı fark etmesi imkansızdır. Sonuyla izleyeni şaşkına çeviren ve kadınlardan korkmaya sebep olan bir film.

19. ZİNDAN ADASI – SHUTTER ISLAND / 2010

Shutter Adası’nda yer alan bir akıl hastanesinden kaçan akıl hastasının ortadan kaybolmasını araştırmak üzere adaya giden iki polisin başından geçen rüya ve gerçeğin birbirine karıştığı baş döndürücü nitelikte harika bir sona sahip bir film. İzledikten sonra üç gün finali hakkında farklı teorilere varıp yorumlarda bulunduğum bir filmdir, tavsiyemdir.

20. PRESTİJ – THE PRESTIGE / 2006

Prestij, biri şovmenlik yönüyle diğeri dehasıyla iki sihirbaz arkadaşın ortak olarak yola çıktıkları illüzyon yolculuğunda en büyük gösterimiz dedikleri şovun kötü sona ermesiyle ters düşüp düşmanlaşan iki arkadaşın sıra dışı mücadelesi anlatıyor bu filmde. Bireysel olarak devam ettikleri şovlarında ünleri gittikçe artarken kıyasıya mücadeleye dönüşen rekabetleriyle birbirlerinin sırlarını ortaya çıkarmaya, tehlikeli olacak kadar hırs dolu gösteriler yapmaya, şiddetli bir savaşa tutuşuyorlar. Yer yer beklenmedik dönüşlerle dolu bu gizemli öyküde görselliğin büyüsüne kapılacaksınız. Sonu nasıl mı bitiyor? Söylemeyeyim, siz izleyin ?

En İyi Gerilim Filmleri

MEB’in Tavsiye Ettiği Filmler

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

15 yorum

  1. Kelebek etkisi, inception, altıncı his, kayıp kız ve bir kaç tanesi daha izlediklerim arasında güzel bir gerilim filmi listesi olmuş emeğinize sağlık

    • Listenin en güzel filmlerinden bir seçki izlemişsiniz. Onları beğendiyseniz listenin tamamı sizin için de uygun emin olun 🙂

  2. Hocam harika bir liste yapmışsınız emeginize saglik. Merhaba artık her filim izlemek istediğimde saatlerce aramaya gerek kalmayacak. Buraya girip bir film ismi al ve izle ?? tskler ya çok işime yaradı

  3. Bu dönemde izlemem gereken 10 gerilim filmi listeye eklendi. Lütfen film listesi oluşturmaya devam edin. Evdeki düşman-gizemli nehir- prestij ilk üçe aldım 🙂

  4. Bu covid-19 gunleri için biçilmiş bir kaftan filim izlemek. Ve sizin listeyi benim listeme gecirdim. Yoksa ne izleyeceğizimizi bulamıyoruz saatlerce. Tskler guzel bilgiper için ve devamini bekleriz. Dizi tavsiyeleri olursa suoer olur bu sefer. ?

    • Rica ederim ne demek 🙂 Dizi listeyi yapmak da güzel fikir. İyi seyirler dilerim şimdiden 🙂

  5. “Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.” The Prestige filmindeki bu replik çok çarpıcı gelmişti bana. Güzel bir liste olmul, emeğinize sağlık.

    • Teşekkür ederim. En’lerimi yazmak benim için de çok keyifliydi. Prestij müthiş filmdir.

  6. Çok güzel bir liste olmuş, “EN”lerim olan birçok film var. Severek İzlediğim ama aradan zaman geçen birkaç film gördüm. Tekrar izleyeceğim.

    • Listeyi oluştururken benim dahi tekrar izleme isteğim geldi, teşekkür ederim iyi seyirler 🙂

    • Kelebek Etkisi bu türde izlediğim ilk filmlerdendir ve benim için de yeri ayrıdır. Teşekkür ederim 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM