En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar
  • Facebook
  • Twitter
  • 15 Mayıs 2020
  • 4
  • 214
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar

1000 kitap uygulaması verilerine göre En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar listesinde hangi kitaplar var? Kitapları gördüğünüzde inanamayacağınız işte o 25 KİTAP? Herkesin her kitabı aynı şekilde düşünmesini beklemiyoruz. Fakat kitapların yarıda kalması onların kötü kitap olduğu anlamına da gelmiyor.Bu kitapları alın. Okuyun bir müddet. Bitirmezseniz bile okuyabildiğiniz kadar gidin. Belki de bu kitaplar sağlam kitaplar […]

1000 kitap uygulaması verilerine göre En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar listesinde hangi kitaplar var? Kitapları gördüğünüzde inanamayacağınız işte o 25 KİTAP?

Herkesin her kitabı aynı şekilde düşünmesini beklemiyoruz. Fakat kitapların yarıda kalması onların kötü kitap olduğu anlamına da gelmiyor.Bu kitapları alın. Okuyun bir müddet. Bitirmezseniz bile okuyabildiğiniz kadar gidin. Belki de bu kitaplar sağlam kitaplar olduğu için bir türlü bitirilemiyordur. Belki de değil…

25) Bülbülü Öldürmek (Bülbülü Öldürmek ) Harper Lee, 

24) Kuyucaklı Yusuf / Sabahattin Ali

23) Kinyas ve Kayra / Hakan Günday

22) Cesur Yeni Dünya / Aldous Huxley

21) Simyacı / Paulo Coelho

20) Dönüşüm / Franz Kafka

19) Aşk / Elif Şafak

18) Şeker Portakalı / José Mauro de Vasconcelos

17) İçimizdeki Şeytan / Sabahattin Ali

16) Vadideki Zambak / Honore de Balzac

15) Yeraltından Notlar / Dostoyevski

En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar

14) Saatleri Ayarlama Enstitüsü / Ahmet Hamdi Tanpınar

13) Dava / Franz Kafka

12) Uçurtma Avcısı / Khaled Hosseini

11) Böyle Söyledi Zerdüşt / Friedrich Nietzsche

10) Sineklerin Tanrısı / William Golding

9) Kürk Mantolu Madonna / Sabahattin Ali

8) Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens (İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi) Yuval Noah Harari

7) Yüzyıllık Yalnızlık / Gabriel Garcia Marquez

6) Olasılıksız / Adam Fawer

5) Sofie’nin Dünyası / Jostein Gaarde

4) 1984 / George Orwell

3) Milena’ya Mektuplar / Franz Kafka

2) Suç ve Ceza / Dostoyevski)

1) Tutunamayanlar (Bütün Eserleri 1) / Oğuz Atay

En Çok Yarım Bırakılan Kitaplar listesinde neler var gördükten sonra bu konuda neler düşündüğünüzü bizimle paylaşır mısınız?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

  1. Tam on ikiden bir yazı olmuş bu canım hocam, ellerinize, kalbinize sağlık. Şöyle bir tespitim var izin verirseniz paylaşmak isterim. “Nefsine ağır gelen her ne ise, o doğru olandır, onu yap” Bunu düstur edinmeye gayret gösteriyorum ve diyorum ki bu ağır gelen şeyler arasında kitaplar da var ve ön sırada tabiki. O kitap gitmiyor, ağır geliyor, onu bırakmama zorluyorsa beni şayet; ondan bana akacak bir bilgi var, sabretmeliyim:)

  2. Ben de 1984 , Milenaya Mektuplar’ı yarım bıraktım. Ancak listedeki çoğu kitaba da şaşırmadım değil . Kitaplara farklı bir yaklaşım olmuş .

  3. Ben de Milena’ya mektuplar ve Tutunamayanlar’ı yarım bırakmış biriyim. Bu iki kitabı okurken boğulduğumu hissettim. Tutunamayanlar’ı iki senedir, arada bir kaç sayfa okuyup tekrar bırakıyorum. Böyle söyledi zerdüşt’ü bir yılda okudum. Zevkle değil, inat ederek okudum. Kürk mantolu madonna hakkında da şunu söylemek istiyorum; kitap neredeyse yarısından sonracevrim geçiriyor. Başlarını sallana sallana okudum ben de. Sanırım ilk bölümün monotonluğu okurları kaçırıyor. Ama kitabı bitirip de pişman olan kimse görmedim. Tabi her ruh halinde her kitap okunmuyor, her yaşta da.. Bazen yarım bırakmak bu iki dinamiğe de bağlı olabiliyor. Sanırım en doğrusu kitabı bırakıp, yeterli süre geçtikten sonra tekrar denemek.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM