Aşk 101 Dizisi
  • Facebook
  • Twitter
  • 12 Mayıs 2020
  • 4
  • 275
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Aşk 101 Dizisi

Herkese merhaba bu hafta sizlere Aşk 101 Netflix tabiriyle “ Love 101 “ dizisinin yorumu ile geldim. Netflix  ülkemizde ciddi bir izleyici kitlesine sahipken başarılı isimlerin de olduğu yapımların bu platformda yer alması mutluluk verici .   Aşk 101 , oyuncu kadrosu “Aşk 101 “  Türk tv dizi yapımlarında belli bir başarıyı yakalamış olan Ay Yapım tarafından çekildi. Oyuncu kadrosu Alina Boz , Kubilay Aka , Mert Yazıcıoğlu […]

Herkese merhaba bu hafta sizlere Aşk 101 Netflix tabiriyle “ Love 101 “ dizisinin yorumu ile geldim. Netflix  ülkemizde ciddi bir izleyici kitlesine sahipken başarılı isimlerin de olduğu yapımların bu platformda yer alması mutluluk verici .  

Aşk 101 , oyuncu kadrosu

“Aşk 101 “  Türk tv dizi yapımlarında belli bir başarıyı yakalamış olan Ay Yapım tarafından çekildi. Oyuncu kadrosu Alina Boz , Kubilay Aka , Mert Yazıcıoğlu , Kaan Urgancıoğlu , Pınar Deniz , Selahattin Paşalı , İpek Filiz Yazıcı ve Bade İşçil ve Tuba Ünsal’dan oluşuyor. Özellikle ilk sahnede Bade İşçil’in olması ile farklı bir dizi açtığımı düşündüm.  

Aşk 101 , 24 Nisan’da ilk sezonun yayına girmesi ile pek çok izleyici ile buluştu. Netflix’in yaklaşık 190 ülkede faal olması da diğer ülke izleyici kitlesinde de yankı bulacağını düşündürdü.  

Aşk 101’in Konusu 

Dizi günümüz ve geçmiş olarak iki kesitte ilerliyor. Dizinin geneli  geçmişten oluşuyor . Geçmişten kastım da  1998 İstanbul’unda geçmesi . Aşk 101’in konusu ise lisede problemli davranış sergileyen dört gence ( sonra beş olacak ) arka çıkan Burcu Öğretmen’in  tayin ile okuldan gitmesini engelleyen faaliyetleridir. Tabi dizinin adı Aşk 101 buradan geliyor. Ancak 101’in sırrını henüz çözemedim bilen , bulan var ise postun altına beklerim ?  

Aşk 101 dizi yorumu  

Açık açık söylemem gerekirse gençlik dizisi olması ve şiddet – cinsellik ögelerinin ön plana alınarak tanıtımının yapılması beni biraz ön yargılı yapmıştı. Hatta  izlemeyi bile düşünmüyorken bir anda kendimi  diziyi bitirirken buldum. ? Ancak dizideki hoca – öğrenci yakınlığı ( kısa bir kesitti ) gibi aşırı şiddet içeren olaylar ile pek çok eleştirinin de  hedefi olmuştur. Karakterlerin net  rolünü yansıtması  insanı diziye hemen bağlıyor ve 8 bölüm bir çırpıda bitiyor. En güzel yanı da izleyiciyi sıkmadan konunun hızlı ilerlemesi ve bir sonraki hamleyi kestiremeden heyecanı aktif tutmasıydı. Tabi dizideki görünenin altındaki alt metni  anlayabilenler sevecektir. Çünkü direk dümdüz izlendiğinde yavan , klişe bir gençlik dizisi olarak algılanacaktır.  

Dizide dikkatimi çeken en güzel detaylardan biri de 90’lar rock fırtınası estirmiş olmalarıdır. O furya öyle ki 2000lerin sonlarında ki gençliğime yetişmiş halen popülerliğinin doruklarında olan grupların şarkılarıydı. Ufak detaylarla  bile kostümde başarıyı yakalayabilirlerdi. Ancak kostüm ve sanat ekibi  90’lar için iyi bir iş çıkarmış diyemiyorum . Hele atlanan yine ufak bir detay figürasyon konusu olmuş . Aynı figüranın kısa zamanda farklı sahnelerden bize el sallaması da bütünlüğü bozmuş . Benim garip bulduğum bir şey daha da zaman kavramı oldu . Yani bir geceye ne kadar çok olay sığdırdılar bu gençler eve kaçta gidiyor diye de düşünmeden edemedim?  

Sonuç olarak öyle bir noktada bitti ki 2. sezonu merakla bekliyorum. Salt kavgacı sorunlu gençlerden çok benim gördüğüm ailesi tarafından ihmale uğrayan ve sadece anlaşılmak istenen gençlerdi. Güçlü arkadaşlık ve birlik dizide öne çıkan değerler olmuş. İzlerken beni anlayacaksınız ufak bir hüzünde insanı sarıyor. Haliyle böyle bir dizi izleyince insan kendi lise anılarını anmadan geçemiyor.  Keyifli izlemeler sizlerin de yorumunu bekliyorum . ? 

Gözde ŞENGÖREN / @okuyeterki

Bonus : Aşk 101 şarkı listesi

https://www.youtube.com/watch?v=iS_FFsrBMmk&list=PLvckjbmgshF8xdNCRWalyowhqDfuVi6th

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

4 yorum

    • Gençlik dizisi olarak geçse de her kesime hitap ediyor. Beni biraz hüzünlendirdi kendi lise hallerimi düşündürdü 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM