Alo 183 ve Alo 144 Nedir? Kimler İçindir?
Abone Ol 

Alo 183 ve Alo 144 Nedir? Kimler İçindir?

Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı ile Alo 144 korona virüs danışma hattı farklı alanlarda 24 saat esasına göre vatandaşlara hizmet verir. Bu iki danışma hattının faaliyet konuları farklıdır, karıştırılmamalıdır. Ayrıca Alo 183 ile engelliler, gaziler, şehit ve gazi yakınları için de hizmet sunulmaktadır. Bu hatların ne işe yaradığı, ne zaman kurulduğu, […]

Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı ile Alo 144 korona virüs danışma hattı farklı alanlarda 24 saat esasına göre vatandaşlara hizmet verir. Bu iki danışma hattının faaliyet konuları farklıdır, karıştırılmamalıdır. Ayrıca Alo 183 ile engelliler, gaziler, şehit ve gazi yakınları için de hizmet sunulmaktadır. Bu hatların ne işe yaradığı, ne zaman kurulduğu, kimlere hizmet verdiği gibi tüm detaylı bilgilere engellilere özel sitemizden ulaşabilirsiniz.

Alo 183 Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı danışma hatlarından olan Alo 183 ile şiddet ev istismar mağduru kadın ve çocuklar için hizmet verilmektedir. Bu hat sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı olarak kurulmuştur.

Alo 183 kadın ve çocuklar için olarak tanınsa da engelli, yaşlı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için de hizmet vermektedir. Bu kişilere rehberlik ve danışma hizmetleri verilir. 24 saat esasına göre çalışılır ve tamamen ücretsiz olarak aramak mümkündür.

Çağrı merkezine gelen tüm çağrılar ön değerlendirmeden geçer ve aciliyet durumu ile konusuna göre ilgili birimlere yönlendirilir. Sadece bilgi almak amaçlı yapılan aramalar ilgili sekreterlere yönlendirilir ve vatandaşların soruları yanıtlanır, gerekli bilgilendirmeler yapılır.

İhmal, şiddet, istismar, namus cinayeti gibi önlenmesi gereken vakalar için tedbirler alınmaktadır. Acil vakanın bulunduğu ildeki Acil Müdahale Ekip Sorumluları ile kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulur. Gerekli ile polis ya da jandarma ekipleri ile koordine şekilde olaya müdahale edilir.

183’e SMS Göndermek

Vatandaşların her zaman kolayca bilgi alabilmesi için Alo 183 SMS hattı mevcuttur. Vatandaşlar ad soyad ve TC yazdıktan sonra sorularını yazarak 183’e mesaj gönderebilirler. Bu hizmet ücretsizdir ve yeniden SMS ile geri dönüş yapılır. SMS ile bilgi almak konuşma ya da işitme engeli olan vatandaşlar için de oldukça iyi bir alternatiftir.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar için 3G ile görüntülü konuşma sağlanarak bilgilendirme seçeneği mevcuttur. Hafta içi 08.00 – 24.00 saatleri arasında bilgi alınabilir. Alo 183 hattında çalışan personeller arasında Arapça ve Kürtçe bilen kişiler de mevcuttur. Türkiye sınırlarında yaşamakta olan herkese yardım edilmektedir.

Bu hat üzerinden hizmetlerin detayları, diğer iletişim seçenekleri, kimlere hangi hizmetlerin sunulduğu gibi tüm merak ettiğiniz bilgilere sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Alo 144 Nedir?

Ülkemizin korona virüsle etkin mücadele için yürüttüğü süreçte Alo 144 hattı kurulmuştur. Daha önce SABİM ( Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ) olarak kullanılan hat korona virüs için özgülenmiştir. Korona virüs danışma hattı ile vatandaşların soruları yanıtlanmakta, endişeleri giderilmektedir. Hastalar bazı belirtiler gösteriyorsa hastaneye gitmeden önce bu hattı arayarak bilgi alabilirler. Böylece hastaneye gitme ya da eve ambulans gelmesi gibi seçeneklerden en sağlıklısı seçilebilecektir.

Alo 144 üzerinden sağlanan iletişim ile kişinin semptomlarına göre evde kalması, maske takarak sağlık kuruluşuna gitmesi ya da hangi sağlık kuruluşuna gideceği gibi tüm bilgilendirmeler yapılacaktır. Böylece vatandaşlar bilgilendirilecek ve daha fazla kişiye kovid 19 bulaşması önlenecektir.

Hatlar Karıştırılmamalıdır

Sağlık Bakanlığı randevu hattı Alo 183 iken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının acil durum hattı Alo 183 ve kovid 19 danışma hattı ise 144’dür. Tüm bu hatlar peş peşe numaralar olduğu için karıştırılabilir. Ancak Alo 183, kadın ve çocuğa şiddet, istismar gibi hayati öneme sahip bir hat olduğundan karıştırılmamalıdır.

Engellilere özel olarak kurulan ve ihtiyaçları olan tüm bilgileri içinde barındıran sitemiz sizler için gerekli tüm detayları derlemektedir. Engelli iseniz ya da engelli yakınız varsa Engellilerdostu.com adresinde aradığınız tüm bilgileri bulabileceksiniz. Sizler için tamamen doğru, güncel, eksiksiz bilgi ve haber kaynağı olarak hizmet veriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM