Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Theta Healing Üzerine Esra Barık ile Sohbetimiz
  • 1
  • 179
  • 14 Nisan 2020 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Arkadaşlar merhaba bu hafta ; theta healler Esra Barık ile yaptığım çok keyifli bir sohbetin ardından sizler için yazmak istedim. Benim açımdan theta healing konusu ismen bildiğim ama detayını çok da bilmediğim bir yöntemdi.   Theta healing nedir ?   Bilimsel olarak açıklayacak olursam her birimizin  beyin dalgalarının yaydığı bir frekans var. Her bir dalganın etkinliği farklıdır.  Alfa, beta, theta, delta gibi adlandırılan bu frekanslar insanlara farklı tesirler sunarlar. Örneğin  delta frekansı , derin uyku halinde […]

Arkadaşlar merhaba bu hafta ; theta healler Esra Barık ile yaptığım çok keyifli bir sohbetin ardından sizler için yazmak istedim. Benim açımdan theta healing konusu ismen bildiğim ama detayını çok da bilmediğim bir yöntemdi.  

Theta healing nedir ?  

Bilimsel olarak açıklayacak olursam her birimizin  beyin dalgalarının yaydığı bir frekans var. Her bir dalganın etkinliği farklıdır.  Alfa, beta, theta, delta gibi adlandırılan bu frekanslar insanlara farklı tesirler sunarlar. Örneğin  delta frekansı , derin uyku halinde ortaya çıkarken . Theta ise derin meditasyon ve uyku ile uyanıklık arasında yayılan frekanslardır. Theta healing uygulama  tekniğinin  işlerliği ise burada başlıyor . Theta healing bir tür  bilinçaltı terapi tekniğidir.  

Theta healler kimdir ?  

Theta healing uygulayıcılarına verilen unvan theta healler. Theta healler  olmak için ise bu konuda yetkin kişilerden alınan eğitimler ile mümkün. Yani herhangi bir kişi kulaktan dolma bilgilerle bu uygulamayı gerçekleştiremez. Esra hanım ile sohbetimizin kapsamını enerjiler ve  theta healing uygulama yöntemi oluşturdu. Ayrıca kendisinin fizikçi olması da bu yöntemi bilimsel olarak ele almasına etken olmuştur. Dahası yaptığı bilimsel açıklamalar ile işin mantığını oturtmuş oldum.

Nicola Teslanın da dediği gibi Eğer evreni anlamak istiyorsanız, enerji  frekans ve titreşim (rezonans) üzerine düşünün. Elbette insan da evrenin içerisinde olduğu için ruh , beden ve saç teline kadar her şeyi ile enerjiden oluşuyor. Daha anne karnına düşüldüğü andan itibaren, annenin duygu durumundan hissettiklerine kadar istenilip istenmediğine dair pek çok durumu bireyin bilinçaltı  kaydetmeye başlıyor . Yani birey anne ve babanın genetik yapısını aldığı gibi his , duygu ve  düşüncelerini alıyor . İş bununla da bitmiyor üstelik  atalarımızdan bize düşünce kalıpları da  miras olarak  geçiyor. Sizin de çevrenizde vardır muhakkak ;  çok çalışıp , çok çabaladığı halde kıt kanaat geçimini sağlayan veya tam tersi hiç çabalamadan bolluk içerisinde bir yaşam süren insanlar. Buraya kadar sanki yaşadığımız olumsuz durumlarımızı bizim dışımızda gelişen kadersel bir döngü olarak anlattım. Ancak bu döngüyü kırmak uygulamalarla mümkün. Bu uygulamalar,  kişinin bilinçaltını theta frekansına ayarlar ve terapi esnasında bilinçaltındaki negatif kayıtları pozitife çevirir. 

Theta healing uygulamasının avantajları nelerdir?

  

  • Diğer bilinçaltı değişim metotlarına göre theta healing  yönteminde , işlem sonrası hemen analiz yapmak  mümkün. ( Birey kas testi ile kendini saptayabilir. ) Yani her çalışma sonuç odaklı . Esra Hanım’ın uygulamaları ise beş seans şeklinde. Sihirli değnek değmişcesine tek seferlik uygulama ile hayatınızın tamamen değişeceği inancına kapılmayın. 
  • Bir diğer avantajı da yer ve zaman fark etmeksizin uygulanabilir olması .

Esra Hanım’ın akıcı anlatımıyla hem bilgi dolu hem de keyifli bir sohbet oldu. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için Esra Hanım’ın sosyal medya hesabı https://www.instagram.com/barikesra/ ‘dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu konudaki düşüncelerinizi yorum kısmına bekliyorum .  

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Theta Healing kulaktan dolma bilgim vardı sadece. çok teşekkürler sayende doğru bilgiler edindim. ve Esra hanıma da çok teşekkür ediyorum :))

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM