Ahu Zabun
Ahu  Zabun
ahuzbn@gmail.com
Sevdiğin Şeyi Öldürme
  • 8
  • 146
  • 16 Nisan 2020 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Minicik bir kız çocuğu elinde simitiyle beraber. Ağzı, burnu, eli yüzü susamlar içinde. Saçı başı oyun oynamaktan dağılmış. Sevimli mi sevimli. Bu kız senin kardeşin, evladın, komşunun kızı olabilir. Gözünde canlandı yüreğin ısındı değil mi? Sana bir soru o zaman. Sevdiğin şeyi öldürür müsün? Tabi ki hayır dediğini duyar gibiyim. Peki, katılıyorum sana “sevdiğin şeyi […]

Minicik bir kız çocuğu elinde simitiyle beraber. Ağzı, burnu, eli yüzü susamlar içinde. Saçı başı oyun oynamaktan dağılmış. Sevimli mi sevimli. Bu kız senin kardeşin, evladın, komşunun kızı olabilir. Gözünde canlandı yüreğin ısındı değil mi? Sana bir soru o zaman. Sevdiğin şeyi öldürür müsün? Tabi ki hayır dediğini duyar gibiyim. Peki, katılıyorum sana “sevdiğin şeyi öldürme” ben de öldürmek istemem.

Şimdi sana rahatsız edici bir kaç soru sormak istiyorum…

Sabah uyandığında kendine bakıyor musun?

Ne kadar zaman oldu kendinle konuşmayalı?

Hayallerini gözden geçirmeyeli?

Çok acıkmışken simitten kopardığın ilk parçanın hissettiklerini anımsıyor musun?

En son ne zaman risk aldın?

Güçlü yanların neler?

Kendinde güçlendirmen gereken şeyler neler?

Hayatta nelere değer verirsin?

Yaşamdaki görevin, misyonun ne?

Pişman olduğun şeyler var mı?

Kelebeklerle tanışmak istiyorsak, iki üç tırtıla katlanmak zorundayız değil mi? O zaman neler yapabileceğimize bir bakalım.

Rahatsızlık İnsanı Rahatlatır

Rahatsız olduğun bir şey varsa kendinde bunu çözmeden rahatlaman mümkün değildir. Çünkü bunu üstünden atana kadar omuzlarında asılı kalır. Mesela, yapman gereken bir iş var ve sen onu yapana kadar beynin seni yer bitirir, bir türlü huzuru yakalayamazsın. Arkadaşlarının yanındasındır; ama içinde tarifsiz bir gerginlik vardır. Taki o işi yapıp, üstündeki ataleti attığında kurtulursun değil mi bu huzursuzluktan. Günlük hayatımızda sıkça yaşadığımız bir durum hepimiz için. Anlık hazlar bizi asıl yapmak istediklerimizden alıkoyuyor maalesef.

Rahatsız olmak, insanı nasıl rahatlatıyor ?

Asıl yapmak istediğimiz şeyleri yapmadığımızda rahatsız oluyoruz. Çünkü tam da seni sıkıntıya sokan şey yapmak isteyip de yapmadıkların. Karnını ağrıtan bir durum varsa ortada emin ol ki çözmen gereken bir durum da vardır ve sen bundan kaçmamalısın. Kaçmadığında rahatlıyorsun buna emin ol. Kaçarak kendini ÖLDÜRME. Sevdiğin şeyleri öldürme, sevdiğin şey sensin.

Kaçarak Kendini Öldürme

En büyük acımasızlığı kendimize yapıyoruz. İstediğimiz şeyleri erteleyerek, kendimizi beğenmeyerek, üstünlük taslayarak, tereciye tere satarak.

Kendine bunu yaparak ne kazanıyorsun?

Kendini öldürmekten başka ne işe yarıyor bu?

Kendinden kaçarak neyi halledebilirsin?

İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir.

Sevdiğin şeyi öldürme

Kendini kucakla, çünkü derinlerde, karşılaşabileceğin tüm engellere rağmen, buna değer olduğunu biliyorsun. Sevdiğin şeyleri yapma cesaretini bul, çünkü onların yaşamına bir amaç vereceğini biliyorsun. Yaşamına anlam ve yaşamaya değer bir yaşam hissi verecek olan sensin. Küçük kızın susam dolu yüzündeki huzur, senin huzurun. Kendini sevmezsen önce kendini öldürmüş olmuyor musun?

Sosyal Medyada Paylaşın:

8 yorum

  1. Sevdiğin şeyi öldürme en başta kendimizi hayallerimizi erteleyerek yapmak istediklerimizi öteleyerek kendi sıkıntılarımızı çözmeden başkalarına çare olmaya çalışarak belki de tam olarak bunu yapıyoruz yavaş yavaş öldürüyoruz kendimizi hayellerimizi çok teşekkür ederiz.

  2. Kalemine sağlık
    Kendimizi çok sona bırakıyoruz cnm.Farkındalık olusturmussun.Tesekkur ederiz.

  3. Benliğimiz bizim en sevdiğimiz bu doğru. Gel gelelim en çok zarar verdiğimiz de. Yol haritasını güzel çizmişsiniz, artık kendimize zulmetmeye son.

  4. Gerçekten güzel bir yazı hocam. Haklısınız sevdiğimiz şeyi öldürmemek lazım hele ki bu kendimizsek? Kaleminize sağlık hocam .

  5. Evet, dönüşmek yerine yok etmek, öldürmek belki de beyhude bir mücadele, boş, bomboş bir lakırdı… Yüreğinize sağlık hocam.

  6. Evet, kendimizle konuşmayarak, hayallerimizi gözden geçirmeyerek aslında kendimizi öldürüyoruz. Biz yaşamalıyız ki sevdiklerimize huzur verelim, huzurla dolalım. O kadar güzel yazmışsınız ki.. Yüreğinize, kaleminize sağlık ?

  7. Tam da kahvemin yanında ne de iyi geldi sizi okumak hocam.
    Son cümle ise cidden çok vurucu.
    Emeğinize sağlık.
    ♥️

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM