Sudenaz Köşklü
Sudenaz  Köşklü
sudenazkosklu@gmail.com
Rusya Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Gerçek
  • 1
  • 167
  • 19 Nisan 2020 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Rusya ‘ya gidiyoruzzzz ! Dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi hakkında 8 gerçeği öğreneceğiz. Son dönem öğrencilerinin gerek seyahat, gerekse de Rusça öğrenmek için gittiği bu güzel ülkeye ilginçlikleri ve şaşırtan yasaklarına bakalım. 1- Rusya’da kirli bir arabayla dolaşmak suçtur. Eğer Rusya’da yaşıyorsanız ve arabanız kirli ise büyük bir suç işledıniz. 2 – Rusça’da […]

Rusya ‘ya gidiyoruzzzz ! Dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi hakkında 8 gerçeği öğreneceğiz. Son dönem öğrencilerinin gerek seyahat, gerekse de Rusça öğrenmek için gittiği bu güzel ülkeye ilginçlikleri ve şaşırtan yasaklarına bakalım.

1- Rusya’da kirli bir arabayla dolaşmak suçtur.

Eğer Rusya’da yaşıyorsanız ve arabanız kirli ise büyük bir suç işledıniz.

2 – Rusça’da ”eğlenme”nin karşılığı yok.

Biz türkler eğlenmeyi severiz Ruslarda sever ama Rusça’da “eğlenme” sözcüğünün karşılığı yok. İngilizce’de ”fun” ama Rusça ”веселье” ile yetinmiş bir dil.

3- Rusya’da yolculuktan önce sessizce oturup dua edilir.

Rusyada bir uçağa bindiniz ya da trene sağiniza ve solunuza baktığınızda dua eden insanlar gorebilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce “Присядем на дорожку” derler. Türkçesi ise ”oturalım da yolluk duamızı edelim”dir.

4- Ruslar mesajlarında gülümsemek için yalnızca parantez kullanıyor.

Rus bir arkadaşınız ile mesajlaşırken emoji kullanmazlar. Mesajlaşırken ”:)” yerine ”)” kullanan Ruslar üzgün olduklarında ise ”(” ile yetiniyor. Parantezlerin sayısı ise duygu yoğunluğunu anlatıyor. Mesela ”((((” çok üzgün olmanın ifadesi.

5– Rusya ‘da duvara halı asma geleneği çok yaygındır.

Eski türklerde ve köylerde duvara asılan halıları görürsünüz. Ama bu gelenek Rusya’da da hakim. Kafkas ve Özbek halklarının etkisiyle edinilmiştir. Duvara halı asma geleneğini evlerinde ses yalıtımı yapmak amacıyla sürdürüyorlar.

6 – Rusya’nın ”Süperputin” adlı bir çizgi roman kahramanı var.

7- Ruslar da Fin saunası sever.

Fin saunası en popüler ve ünlü geleneklerindendir.

8- Rus bebekleri

Rus bebek (Matruşka) ülkenin sembollerinden biri olarak kabul edilen ve şüphesiz Rusya’yı ziyaret eden turistlerin satın aldıklar popüler oyuncaklardır. Gerçek Babushkas tahtadan yapılmış, özel olarak el ile boyanan Rusyadaki en önemli sanat öğesidir.

Kaynak: wikipedia pegasus.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM