Yeliz&Yeşim KOÇ
Yeliz&Yeşim  KOÇ
yelzyesm@gmail.com
Nisan Ayı Kitap Önerileri
  • 2
  • 172
  • 15 Nisan 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Nisan ayı kitap önerileri için iki kitap seçtik. Ne Olur Gitme “Nisan ayı kitap önerileri ” ilk kitabımız “Ne olur Gitme”. Normalde türü romantik olan kitapları okumayız ama “Ne Olur Gitme” kitabının gerek sade kapak tasarımı gerek konusu bizim çok ilgimizi çekmişti. İçerisinde mektuplardan oluşan bölümlerin olduğunu öğrenince kitabı hemen okumak istedik. Kitap gerçekten çok […]

Nisan ayı kitap önerileri için iki kitap seçtik.

Ne Olur Gitme

“Nisan ayı kitap önerileri ” ilk kitabımız “Ne olur Gitme”. Normalde türü romantik olan kitapları okumayız ama “Ne Olur Gitme” kitabının gerek sade kapak tasarımı gerek konusu bizim çok ilgimizi çekmişti. İçerisinde mektuplardan oluşan bölümlerin olduğunu öğrenince kitabı hemen okumak istedik. Kitap gerçekten çok sürükleyici ve güzeldi. Konusundan sizlere de bahsetmek isteriz:

Yeni taşındığı dairesinin posta kutusunu kimden geldiği belli olmayan mektuplar dolduruyordu. İlk başlarda yanlış adrese gönderildiğini düşündüğü bu mektuplar onun peşini hiç bırakmamaya karar verince onları okumaya başladı. Fakat bu hikayede yalnız değildi. Sizce bu mektupları okuyarak gerçek aşığı bulabilecek miydi?

“Gitme, ne olursun! Sana masallar anlatayım, kısa hikâyeler… Ninniler, şarkılar söyleyeyim. Yazdığım ürkünç şiirleri okuyayım, kahkahanı sal. Gitme, bulaşıkları bu ay boyunca ben yıkarım, ütü benim görevim olur, tozları da bir yıl boyunca mütemadiyen ben alırım. Evdeki sorumluluğunu es geç, söz, ben her şeyi ayarlarım.

Nisan Ayı Kitap Önerilerimizde Neler Var?

Yazılamayan Zamanın Hikayesi

Bir başka romantik kitabımız “Yazılamayan Zamanın Hikayesi”. Kitabın konusu ve içerisindeki alıntılar sizi bambaşka diyarlara sürükleyeceğinin garantisini veriyor. Kitabın konusu:

Ana karakterimiz her zamanki yerde oturuyor belki aynı insanları belki de farklı kitapları okuyordu. Bu normal ve sıradan hayatı karşı masaya oturan güzel kız ile bozuldu. İlk başlarda aşkını itiraf edecek cesareti kendisinde bulamazken bir gün sevdiği kıza aşkını ilan etmişti.  Artık kavuşmuşlardı. Bir soru, bu aşk var mıydı?

Gecenin karanlığına meydan okuyan derin yırtmaçlı, omuzları açıkta bırakan siyah elbisesi içinde adeta bir ilah, bir aşk tanrıçası edasıyla salınıyordu Deniz’im. Fondaki şarkının ezgilerine uyarak ve bir ritüele hazırlanır gibi önünde diz çöktüm. Ellerimle ilmek ilmek işlediğim papatya tacını takdim ettim ona. Bir şehri fetheden hükümdara, şehrin anahtarını teslim eden mağlup bir komutan gibi…

Öyle demiştim ona: “Bu gece sen olarak gel!”

O gece biz olabilirdik. Eğer o gerçekten kendisi olarak gelirse belki de yepyeni bir hikâyeye başlayabilirdik.

Nisan ayı kitap önerileri için şimdilik iki güzel kitap önerisi bıraktık. Yeni kitap önerileri ile tekrardan buluşmak dileğimizle, şimdiden keyifli okumalar…

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Kitabın birisi GİTME diyor, diğeri ise GEL. Nisan ayı kitaplarındaki vurgu, elindekine sahip çık, yoksa sonra gitme, geri dön demek zorunda kalmayalım.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM